Weekendje Brussel | Chocolat Tour, bustour, shoppen & eten/drinken

Written by on 29 maart 2012 in Persoonlijk, Reizen & vrije tijd - 22 reacties


Waar ik vanochtend nog verslag deed over de meer algemene zaken in Brussel zoals de reis ernaartoe, hotels en enkele bezienswaardigheden liet zien wil ik het vandaag meer hebben over de ‘doe dingen’ die we in Brussel hebben gedaan zoals de Chocolade Tour, een bustour in een dubbeldekkerbus met open dak en natuurlijk hebben we ook wat gewinkeld!

Eten & drinken
In Brussel heb je veel kleine zijstraatjes vol met winkeltjes, terrasjes, eettentjes en restaurants. Als je niet weet waar je zin in hebt dan hoef je ‘s avonds rond etenstijd maar rond de Grote Markt te lopen en je vindt er ontiegelijk veel verschillende keukens. Van broodjes shoarma, tot aan Grieks, grillrestaurants en Italiaans maar ook de traditionele Belgische keuken met o.a. zijn waterzooi en goede steaks zijn er te vinden. Op de Grote Markt zelf zijn deze restaurants wat prijziger, maar als je een straatje wat verder inloopt dan kan je er complete 3-gangenmenu’s vinden voor rond de €20,00. De bekende snackketens zoals Quick, Subway, McDonalds etc. zijn er natuurlijk ook. Voor elke maag en elke portemonnee wel wat, ik houd wel van zo’n ruime keuze.

Shoppen
Qua winkels vind je er veel kleine eenmanszaakjes terug en veel handwerkzaken waar je bijvoorbeeld hoeden en handschoenen op maat kan laten maken. Maar als je bij de Nieuwstraat in de buurt komt dan zijn er ook de grote ketens te vinden. Qua beautywinkels vielen The Body Shop, Yves Rocher, Planet Parfum, Make Up For Ever, Lush en Senteurs d’Ailleurs (deze laatste is niet van een grote keten, maar wel een aanrader als je parfumliefhebber bent) me het meeste op (en er zelfseen nieuwe Bobbi Brown winkel te vinden, die ik helaas ben misgelopen), qua kledingwinkels heb je er o.a. Zara, New Look en H&M en qua plussize kleding kan je o.a. bij H&M+, New Look Inspire, Paprika en Ulla Popken terecht. Ook vind je in Brussel de high-end merken zoals Dior, Chanel, Louis Vuitton, Tiffany & Co en Armani terug.

Ik heb zelf niet zo heel erg veel geshopt, maar kon me bij Lush niet inhouden voor wat bath melts, bij Planet Parfum kocht ik een Dior Addict Extreme lipstick in 639 Riviera en bij één van de vele apotheken kocht ik een grote fles van de Bioderma micellaire lotion. Ik was al een tijd nieuwsgierig naar dit merk en ze verkopen dit in Nederland bij mijn weten niet. In België staat het echter gewoon in een ruim assortiment bij de apotheken in de schappen ^^ Paul heeft verder bij New Look een jeans, blouse en longsleeve gekocht.


Op zaterdagochtend hebben we de Chocolat Tour gedaan die om 11.00 uur begon. We waren met z’n tweetjes en de gids sprak ook Nederlands dus dat was erg prettig. De stadswandeling duurt zo’n 2 uur, je krijgt een enorme berg aan informatie over de stad Brussel en je mag natuurlijk ook allemaal vragen stellen aan de gids. Af en toe maakten we een stop bij een chocolatier waar we wat over de geschiedenis van chocolade, verschillende chocolatiers en de winkels zelf te horen kregen en overal de ‘huispraline’ te proeven kregen. Zo kwamen we langs Laurent Gerbaud, Neuhaus en Maison des Maîtres Chocolatiers Belges (MMCB).

Het was een enorm interessante tour om zo wat meer over Brussel te weten te komen van iemand die er al tig jaren woont en werkt en je dus ook meer verteld dan enkel de dingen die je in de boekjes kan lezen. Daarnaast vond ik de chocolade-informatie ook zeer interessant en hebben we enkele bijzondere pralines geproefd. Helaas mocht ik niet teveel foto’s maken, zo exclusief zijn de winkels en creaties. Je betaalde voor deze pralines (wat wij in Nederland bonbons noemen) gemiddeld zo’n €55,00-€60,00 de kilo…


Als laatste wil ik nog een enorm leuke tip meegeven voor als je veel van Brussel in kortere tijd wilt zien. Met de rode dubbeldekker bussen (vanwaaruit bovenstaande foto’s gemaakt zijn) kan je een Citysightseeing Brussels doen in een zogenoemde Hop on Hop off tour. Je koopt een kaartje voor €22,00 per persoon en je kan hier vervolgens 24 uur lang gebruik van maken. Je komt zo, terwijl je veel van de stad ziet, langs verschillende stops waar je uit kan stappen om dingen te bekijken en later weer in een andere bus op te stappen en verder te rijden, of je kan de complete rit van zo’n 2 uur in één keer uitzitten. Je ziet zo verschillende musea, kerken, leuke straatjes, bezienswaardigheden, de triomfboog, het atomium, het Chinees paviljoen, de Japanse toren en nog veel meer. Ik kon moeilijk alle foto’s laten zien en heb er veel moeten skippen, maar zo’n tour is echt aan te raden. Mocht je zelf de weg willen zoeken naar alles dan kan je ook gemakkelijk een auto huren in Brussel om rond te gaan rijden :) Ik had een leuk filmpje gemaakt vanuit de bustour om te laten zien, maar helaas is er iets misgegaan waardoor de kwaliteit na het uploaden echt heel erg slecht was. Ik heb namelijk een nieuwe compactcamera en kan er dus schijnbaar nog niet helemaal goed mee overweg..

Veel van de linkjes in dit artikel en het artikel van vanochtend linken door naar Expedia. Je kan via dit bedrijf namelijk heel gemakkelijk en overzichtelijk je hotel boeken, eventueel een auto huren, je vliegtickect boeken of zelfs complete pakketreizen inclusief hotel, vlucht en auto etc. Expedia is ook te volgen op Twitter, Facebook en YouTube voor leuke filmpjes, informatie, tips, aanbiedingen etc.

Paul en ik zijn in ieder geval erg onder de indruk geraakt van Brussel en we zouden er graag eens naar terug gaan. Mocht je voor dan leuke tips hebben qua winkels, restaurantjes, een leuke club of iets dergelijks dan hoor ik het graag ^^

22 reacties on "Weekendje Brussel | Chocolat Tour, bustour, shoppen & eten/drinken"

 1. Claudia 29 maart 2012 at 14:33 · Beantwoorden

  Mens, moet je niet ook nog eens met chocolade aan komen haha nu wil ik helemaaaaaaal naar Brussel ;)
  Claudia’s laatste artikel:The O.P.I. Germany fall 2012 collection – a first look!My Profile

 2. Samantha 29 maart 2012 at 14:43 · Beantwoorden

  Oeeeh. Chocola!
  Samantha’s laatste artikel:Review || Catrice Prime and FineMy Profile

 3. Chantal 29 maart 2012 at 14:46 · Beantwoorden

  Heerlijk, al dat lekkers en die mooie bezienswaardigheden!
  Chantal’s laatste artikel:Mijn nagellakstash maart 2012 + filmpje!My Profile

 4. ValleyDoll 29 maart 2012 at 14:56 · Beantwoorden

  Mmm chocoladeeee
  ValleyDoll’s laatste artikel:OoglookMy Profile

 5. Liesbeth (candyandtreats) 29 maart 2012 at 15:47 · Beantwoorden

  Leuk dat je zo genoten hebt van Brussel! Hopelijk kan je snel terug :-)
  Liesbeth (candyandtreats)’s laatste artikel:Outfit 16/3/12 – African mojo.My Profile

 6. Joyce 29 maart 2012 at 16:00 · Beantwoorden

  Brussel is inderdaad een prachtig mooie stad en de chocolaterieën zijn onmisbaar! Ik kom er elk jaar een keertje met Stichting MEP Limburg in het Europees Parlement en maak daarna altijd even de stad onveilig. Zelf vind ik La Cure Gourmande ook altijd geweldig leuk om even binnen te springen, heerlijk zo’n nostalgisch snoepwinkeltje!
  Joyce’s laatste artikel:Advertorial: DealCollectorMy Profile

  • Desirée 29 maart 2012 at 17:51 · Beantwoorden

   Ah, dat is helemaal leuk als je er regelmatig komt dan kan je echt weer naar andere plekjes en winkeltjes zoeken. Ik onthoud het voor de volgende keer ^^

 7. Laura Louise 29 maart 2012 at 17:30 · Beantwoorden

  Heerlijk al die chocolaaaaaa

 8. Ilja 29 maart 2012 at 17:40 · Beantwoorden

  Hmmm wat een lekker tripje! Ziet er super gezellie uit ♥
  Ilja’s laatste artikel:Win || Priti Polish ‘Water Hyacinth’My Profile

 9. Sandra3619 29 maart 2012 at 18:08 · Beantwoorden

  Wat een heerlijke trip en wat een prachtige foto’s Desirée!! Handige tips ook, heb het artikel “gebookmarked”, als ik ooit naar Brussel ga ga ik zeker een aantal plekken bezoeken, leuk!

  Dankjewel D!
  Sandra3619′s laatste artikel:Inglot cosmeticsMy Profile

  • Desirée 29 maart 2012 at 23:29 · Beantwoorden

   Ahww dankjewel voor je complimenten over de foto’s en de tips. Ik weet zeker dat je je niet snel zal vervelen in Brussel :)

 10. MySuperSweetLife 29 maart 2012 at 21:03 · Beantwoorden

  Nu wil ik ook naar Brussel! Leuk verslag, volgens mij kan je er echt heel leuk shoppen!
  Liefs
  MySuperSweetLife’s laatste artikel:Post + oproepjeMy Profile

  • Desirée 29 maart 2012 at 23:27 · Beantwoorden

   Jaaa, echt! Je hebt er veel leuke winkeltjes en ook gewoon de ‘bekende’ winkels :)

 11. Lisa 30 maart 2012 at 01:13 · Beantwoorden

  Leuk zo een verslag te lezen door iemand die Brussel nog niet had bezocht, leuk verslag! :D
  Lisa’s laatste artikel:“Gossip Girl” returns next week!My Profile

 12. Esmay 30 maart 2012 at 11:54 · Beantwoorden

  Ziet er echt heel lekker uit (chocola) en leuk (de rest)!
  Leuk verslag!
  Esmay’s laatste artikel:review : beauty blossomsMy Profile

 13. Santje11 2 april 2012 at 08:38 · Beantwoorden

  Leuk verslag, en leuke tips. :) Van mij mag de Paprika voor grotere maten ook wel naar Nederland komen trouwens. ;)

  • Desirée 2 april 2012 at 09:20 · Beantwoorden

   Ik ben er niet naar binnen geweest, maar wat ik in de etalage zag was best leuk inderdaad! :)

Laat een reactie achter

CommentLuv badge