Eten & drinken Media

Recept | Spinazie ovenschotel

23 december 2012

Recept | Spinazie ovenschotel
Koken en bakken zijn hobbies van me waar ik veels te weinig van laat zien op Curvacious en daar gaat verandering in komen. Vanaf nu zal je met regelmaat een recept tegenkomen op de site met natuurlijk een stap voor stap uitleg zodat iedereen het na zou kunnen maken. Vandaag is er een lekkere winterse ovenschotel aan de beurt die heerlijk smaakt èn budgetproof is. Uit welk boek deze komt lees je onderaan het artikel. Let’s start!
Recept | Spinazie ovenschotel
Zoals je ziet heb ik voor dit recept alle boodschappen gedaan bij de Lidl. Wist je dat ze hier ook alles hebben voor een gezonde maaltijd? Naast de normale boodschappen is er bijvoorbeeld ook de Linessa productlijn met minder calorieën en kan je er ook terecht voor bijvoorbeeld eierkoeken, rijstwafels en een mooi groente- en fruitassortiment (waar ze keer op keer weer mee in de prijzen vallen). Hiermee laat Lidl zien dat verantwoord en gezond eten absoluut niet duur hoeft te zijn.
Recept | Spinazie ovenschotel
Voorbereiding:

– 1 flinke ui in halve ringen gesneden
– 100 gram geraspte 30+ kaas
– 450 gram diepvriesspinazie ontdooit
– 2 gekookte eieren in plakjes
– 200ml kookroom light gemengd met 3 eieren, peper en zout
– 100 gram magere spekreepjes
– 3 teentjes knoflook fijngehakt
– 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie. Klaar om te beginnen!
Recept | Spinazie ovenschotel

Recept | Spinazie ovenschotel
1. Leg de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal
2. bak de magere spekreepjes (zonder boter) tot ze beginnen te bruinen, voeg de knoflook en ui toe tot de uien glazig zijn en verdeel dit mengsel over de aardappels
Recept | Spinazie ovenschotel

Recept | Spinazie ovenschotel
3. verdeel de spinazie er over heen (je kan ook bladspinazie nemen, wel goed uit laten lekken voordat je dit toevoegt!)
4. schenk het room/eimengsel over de spinazie (je kan er wat nootmuskaat aan toevoegen voor wat extra smaak)
Recept | Spinazie ovenschotel

Recept | Spinazie ovenschotel
5. verdeel de plakjes gekookte ei over het geheel
6. verdeel de geraspte kaas… Klaar!

Nu zet je het geheel voor 30 minuutjes in de oven tot de bovenkant goudbruin begint te kleuren. Smakelijk eten!
Recept | Spinazie ovenschotel
Dit gerecht is echt zo klaar en smaakt verrukkelijk! Het geheel is voldoende voor 4 personen en levert dan zo’n 440 kcal per persoon en er zit alles in wat je nodig hebt. Je zou er eventueel nog een frisse salade naast kunnen serveren als je graag wat meer groentes tot je neemt. Echt een perfect gerecht voor de wintermaanden!
Recept | Spinazie ovenschotel
Bovenstaand recept komt uit het nieuwe Bereik je ideale gewicht, voor het hele gezin van Sonja Bakker in samenwerking met Lidl. In dit boek staan weekmenu’s voor mannen, vrouwen, kinderen en tieners omdat iedereen in het gezin een eigen energiebehoefte heeft. Lidl: “Wij zijn een samenwerking met Sonja Bakker aangegaan omdat wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus nemen. En gezondheid is aarbij één van onze pijlers.” Good work! De hele maand januari staat bij Lidl in het teken van gezond leven met het hele gezin. De speciale editie van Sonja’s nieuwe boek is vanaf 2 januari voor slechts €9,95 verkrijgbaar bij Lidl, zolang de voorraad strekt. Alle ingrediënten uit de weekmenu’s zijn verkrijgbaar bij Lidl.

Reacties op dit artikel

 • Reply Yvonne 11 december 2017 at 18:18

  Schotel was erg waterig. Voor volgende keer liever verse spinazie gebruiken. Kookroom kan ook wat minder en voorgekookte aardappelschijfjes gewoon zo goed als gaar koken want na een half uurtje in de oven waren ze niet gaar.

 • Reply Spinazie-invasie! | Florette 3 augustus 2017 at 14:44

  […] “Door spinazie te eten word je later groot en sterk, net als Popeye.” Deze zin moesten ouders vaak gebruiken als hulpmiddeltje om hun kinderen spinazie voor te schotelen, maar gelukkig is dat nu niet meer nodig! Of je nu te jong was of te koppig, je kon nooit écht genieten van de ‘vieze’ groente spinazie. Gelukkig is dat vanaf nu verleden tijd! Herontdek dankzij Florette de heerlijke smaak en vele voordelen van deze groente, rijk aan vitaminen en mineralen. Ijzersterk Spinazie is afkomstig uit Perzië en wordt al eeuwenlang erkend voor haar voedingswaarde. Het ijzer in deze groente wordt het best opgenomen door het lichaam als het samengaat met een bron van vitamine C, zoals citrus of citroensap. Het wordt vaak gegeten met room of op aardappelen, maar spinazie gaat ook goed samen met allerlei groenten die waarschijnlijk al in je koelkast liggen. Bovendien is het eenvoudig te bereiden! Doe jezelf dus een plezier en kies voor een leuke combinatie… Bij gebrek aan verbeelding kan je altijd een kijkje nemen naar onze eenvoudige recepten aan het einde van dit artikel! Warm of koud? Spinazie klaarmaken kan in een mum van tijd en is helemaal niet zo moeilijk. Dat is dan ook een van de redenen waarom we er zoveel van houden! Laat die diepvriesblokjes achterwegen en kies voor verse spinazie die je kan vinden bij Florette. Om het lekkerste deel van je blad te bewaren, vouw je het in twee en trek je voorzichtig aan de hoofdnerf. Spoel ze af onder een straaltje water in plaats van ze te wassen in een kom en je blaadjes blijven lekker krokant! Gekookte spinaziebladeren zijn enorm voedzaam, maar rauwe blaadjes bevatten veel meer vitaminen en jonge scheuten zullen het lekkerst zijn in salades. Laat je verbeelding gaan en voeg er een handvol walnoten, kerstomaatjes of gerookte mozzarella toe en voila! Super eenvoudig en super lekker! Recepten Spinazie zal misschien niet hetzelfde effect hebben op jou als op ‘Popeye the sailorman’, maar dat wil niet zeggen dat de onderstaande recepten daardoor hun troef verliezen. Quiche, canneloni, een ovenschotel of een frisse salade? Gegarandeerd een waar plezier voor je smaakpapillen! Salade van spinazie, rode kool en mandarijnen Spinazietaart met feta en pijnboompitten Cannelloni met spinazie en ricotta Spinazie omelet met champignon Heerlijke spinazie-ovenschotel […]

 • Reply Kitty 2 maart 2017 at 07:31

  Lightproducten moet je mijden als de pest. Die zijn absoluut niet gezond!

  • Reply Ineke 6 september 2017 at 12:00

   Helemaal mee eens,maar dat is toch allang bekend bij iedereen?

 • Reply Roxanne 7 januari 2013 at 20:57

  Jammie, ziet er lekker uit! Dat ga ik ook eens proberen te maken :)
  Roxanne’s laatste artikel:Secret Twitter Santa 2012 -> Roxanne

 • Reply lise 2 januari 2013 at 14:46

  Kleine moeite om even te reageren toch? ;)

 • Reply lise 2 januari 2013 at 14:22

  Viel erg in de smaak bij alle gezinsleden en was dan ook erg lekker! Dit recept ga ik zeker nog eens maken.

  • Reply Desirée 2 januari 2013 at 14:26

   Wat leuk dat je me op de hoogte houdt! :))

 • Reply lise 24 december 2012 at 17:34

  wat een geweldige tip! het staat klaar in de oven, ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat!

  • Reply Desirée 27 december 2012 at 10:14

   Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd: heeft het gesmaakt? :)

 • Reply Angelique 23 december 2012 at 22:30

  hmm ziet er lekker uit ik ga het eens klaar maken!
  Angelique’s laatste artikel:Sieraden shoplogje

 • Reply jana 23 december 2012 at 19:15

  Mmm.. Ziet er lekker uit :D x
  jana’s laatste artikel:Kerstnagels met Konad & China Glaze.

 • Reply Esmée 23 december 2012 at 17:33

  Dit moet ik opslaan! Het ziet er echt heerlijk uit en ook nog eens gezond door de spinazie :-)

  Liefs, Esmée
  Esmée’s laatste artikel:Christmas is coming

 • Reply ValleyDoll 23 december 2012 at 15:30

  Mmm ziet er zo lekker uit !
  ValleyDoll’s laatste artikel:Goede voornemens – Recap 2012

 • Reply danique 23 december 2012 at 15:08

  ik krijg nu echt heel erg honger hiervan !
  dit ga ik dus echt wel een keer uitproberen (:
  danique’s laatste artikel:PERSONAL / #TAG WINTERLICIOUS

 • Reply Marjolein 23 december 2012 at 12:22

  Oooh ziet er super lekker uit! M’n ma maakt dat ook weleens, wel met iets andere ingredienten.

 • Reply Vera 23 december 2012 at 12:14

  Wow, dit lijkt me heerlijk!
  Vera’s laatste artikel:Wishlist – December 2012

 • Reply Debbie 23 december 2012 at 11:04

  Klinkt lekker en ziet er goed uit. Dat ga ik eens proberen!
  Debbie’s laatste artikel:L’Oreal Color Riche – swatches + look

 • Reply femketje 23 december 2012 at 10:36

  dat ziet er echt goed uit :D
  femketje’s laatste artikel:Make-up Stash December 2012.

 • Reply Chantal 23 december 2012 at 10:28

  Oeh jum, wat ziet dat er lekker uit! Thanks for sharing!
  Chantal’s laatste artikel:Budget glitter topcoat – Miss Sporty Sparkle Touch

 • Reply Brenda Andriese 23 december 2012 at 01:27

  Hey wat super! Ik vond vroeger supermarkten als de Aldi en Lidl helemaal niets, maar zo langzamerhand komt 80% van mijn boodschappen van de Lidl. Het assortiment wordt alsmaar uitgebreider. Dat boekje van Sonja ga ik zeker kopen en dit recept ga ik absoluut maken. Al moet ik de kookroom vervangen door een product van Alpro Soya omdat ik niet tegen lactose kan. Ik denk dat het thuisfront hier zeer van zal smullen.

  Erg goed dat je meer recepten zult posten op je website, immers, beauty en food zijn als yin en yang ;-)

  Fijne kerst!
  Brenda Andriese’s laatste artikel:Voorlichting over de marathon-trainingen en lichtjesroute

 • Reply meike 23 december 2012 at 00:42

  Dat ziet er super uit. Dat boek ga ik zeker halen goede voeding beetje afvallen en voor lidl prijzen wat wil je nog meer. Ook fijn dat het voor het hele gezin is maakt het als afvallende moeder toch wat makkelijker.
  meike’s laatste artikel:Action lakjes

 • Reply Ike 23 december 2012 at 00:10

  Mmmmm, dat is een gerecht dat ik ook eens ga maken! ;-)

 • Antwoorden

  CommentLuv badge

  Meer in Eten & drinken, Media
  Boektip! | Symboliek van de dagen van de week

  Vandaag heb ik een boektip voor jullie, helemaal als je (net als ik) een sucker voor leuke en interessante weetjes...

  Sluiten