Eten & drinken

Recept | Banana peanutbutter pancakes

18 augustus 2014

banana-peanutbutter-pancakes
Door Sanne – Wie houdt er van pindakaas?! Wie houdt er van banaan?! Raise your hand! Pindakaas en banaan zijn mijn absolute comfortfoods. Lekker los van elkaar maar de combinatie samen is gewoon het einde! Je krijgt er een enorme energieboost van én het zit boordevol geweldige ingrediënten. Want wist je dat bananen rijk zijn aan verschillende vitamines? Zo kan een lekkere banaan je helpen de griep tegen te gaan in de winter: er zit namelijk enorm veel vitamine C in, een vitamine die erg belangrijk is voor onze weerstand. Ook zijn bananen rijk aan ijzer dat onder andere onmisbaar is voor mensen met kwaaltjes aan de schildklier en zwangere vrouwen. Daarnaast bevatten bananen ook vitamine B6, B12 en magnesium.

Smoothies, broodjes, koekjes, cake of gewoon banaan in pindakaas gedipt.. Ik dacht dat ik alles al had geprobeerd tot ik dit weekend in de keuken stond en zin had in pannenkoeken. Met links een tros overrijpe bananen op het aanrecht en rechts mijn blender vol zelfgemaakte pindakaas was de keuze snel gemaakt.. Pindakaas-banaan pannenkoeken gingen het worden!

Even proberen met de hoeveelheden, maar na 2 verschillende soorten beslag te hebben geprobeerd kwam ik met dit recept. Heerlijke, zachte, zoete, warme en wholesome pannenkoeken. Trek gekregen in deze vegan & gluten vrije pannenkoeken?

Ingrediënten
– 250 gram havervlokken
– 225 ml plantaardige melk (ik gebruik ongezoete amandelmelk)
– 1 rijpe banaan
– 2 grote lepels van je favoriete nootboter (amandel, pinda, cashew)
– 2 grote lepels kokosbloesemsuiker
– 1 flax egg.

Bereidingswijze
– maak eerst je flax egg door 1 lepel lijnzaad (of chia zaad) te mengen met 3 lepels water, doe dit in een bakje en zet het 5 minuten opzij
– doe in de tussentijd de 250 gram havervlokken in je blender en blend tot er een meel is ontstaan
– voeg vervolgens de melk en je banaan toe tot er een dikke pap ontstaat
– schep je nootboter en kokosbloesemsuiker erdoorheen
– als je een egaal mengsel hebt giet je deze in een grote bak en schep je je flax egg erdoorheen.

Zet je pan op middelhoog vuur en schep er een klontje kokosolie in. Wanneer deze is gesmolten kan je het pannenkoekenbeslag in de pan gieten. Laat de onderkant van de pannenkoek ongeveer anderhalve minuut garen tot deze een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. Draai vervolgens de pannenkoek om en laat deze nog een minuutje bruin worden. Herhaal dit tot het beslag op is.

Serveer met nog meer banaan en honing en GENIET!

Liefs,
Sanne
http://mybeautyblends.blogspot.nl/

Sanne van Rooij is 24 jaar en heeft een passie voor het bedenken en maken van gemakkelijke en gezonde veganistische gerechten. Op haar foodblog deelt ze de kleurrijkste gerechten en op de BeautyBlends Instagram heeft ze nu al meer dan 63.000 volgers. Sanne deelt 2 keer in de maand een exclusief recept met de lezers van Curvacious.nl. Enjoy!

Reacties op dit artikel

  • Avatar van annemarie
    Reply annemarie 20 augustus 2014 at 22:56

    Klinkt echt lekker!Ben niet echt van het bakken maar dit recept toch maar eens proberen..

  • Avatar van alexa
    Reply alexa 19 augustus 2014 at 21:56

    ziet er goed uit, prachtige foto

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 19 augustus 2014 at 08:42

    Dat lijkt me zo lekker maar ik ben ook benieuwd waar de diverse ingrediënten gekocht zijn.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 19 augustus 2014 at 09:04

      Je kan de ingrediënten in de meeste grote supermarkten wel vinden of bij Ekoplaza en webwinkels als bodyenfitshop.nl :)

  • Avatar van Jessica
    Reply Jessica 18 augustus 2014 at 23:44

    Brrr ik gruwel van pindakaas, maar verder lijkt het me heerlijk! Ik ga even zoeken naar een vervanger voor de pindakaas :-)

  • Avatar van Donna Luisa
    Reply Donna Luisa 18 augustus 2014 at 17:50

    Oeh dit lijkt me super lekker!!

  • Avatar van Manon
    Reply Manon 18 augustus 2014 at 15:30

    Oh dit ziet er heerlijk uit.

  • Avatar van beautyforgirls
    Reply beautyforgirls 18 augustus 2014 at 15:25

    Dat ziet er echt lekker uit.
    Liefs, xxx

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.