Beauty

L’Occitane Arlésienne collectie

2 oktober 2014

loccitane-arlesienne-1
Ook al lijkt het nog heel ver weg, binnen enkele maandjes begint de feestmaand van het jaar weer en kunnen we weer gaan uitkijken naar de mooie collecties en prachtige producten om een ander (of onszelf, ook heel belangrijk!) lekker mee te kunnen verwennen. In mijn mailbox komen alweer de leukste persberichten binnen vol tips voor de feestmaand en op het beautypersevenement vorige week kregen we ook al enkele producten onder onze neus die perfect zijn als cadeautip. Zo introduceert L’Occitane deze maand al de Arlésienne kerstcollectie.

loccitane-arlesienne-5
loccitane-arlesienne-6
De collectie is geïnspireerd op de vrouw uit het zuiden van Frankrijk, uit Arles. Wat misschien minder bekend is, is dat de typische vrouw uit Arles de inspiratie was voor vele kunstenaars zoals Van Gogh, Picasso, Mistral en Christian Lacroix.

“Deze vrouw laat een duidelijk spoor van haar aanwezigheid achter. Je kunt de fluistering van haar kleding nog horen, de zachte geur van haar nieuwe parfum nog ruiken. Om de geur van de L’Occitane-vrouw op te roepen, namen we de unieke noten van drie bloemen die het verhaal weerspiegelen van de Arlésienne, deze muze uit het zuiden die de parfumeur in de Provence inspireert.”

Deze bloemige geur is te omschrijven als levendig, stralend en opgewekt en je ruikt er saffraan, mandarijn, roos, lelietjes-van-dalen, viool, sandelhout en tonkaboon in. Saffraan staat voor het temperament in de Arlésienne, roos voor de elegantie en de viooltjes voor het mysterieuze.

loccitane-arlesienne-3
Body Oil
Deze droge lichaamsolie komt in een handige spuitflacon waardoor het product goed te doseren is. Ik gebruik dit product het liefst na het douchen als de huid nog wat vochtig is, waardoor het sneller en beter wordt opgenomen. Na enkele minuutjes kan ik me zonder problemen aankleden en heb ik een heerlijk ruikende èn zachte, gevoede huid.

In de olie zit onder andere zonnebloemolie, glycerine, saffraan extract, rozenextract, viooltjesextract en vitamine E. Een combinatie die versoepelt, een beschermend laagje op de huid achterlaat, verzacht, huidirritaties vermindert, de doorbloeding bevordert, hydrateert en beschermt.

loccitane-arlesienne-2
Velvet Hand Cream
Een tube handcrème kan met ingang van de herfst eigenlijk niet meer ontbreken in je handtas (en naast je bed) zodat je droge handen mooi voor kan zijn en ze zacht kan houden. Deze handcrème bevat wederom extracten van viooltjes, saffraan en rozen en daarnaast zit er onder andere glycerine, bijenwas en vitamine E in. De handcrème verzacht en versoepelt direct en laat een lekker zacht huidgevoel achter. Dit komt waarschijnlijk ook door de siliconen die erin zitten, dus hou hier rekening mee als je huid hier niet tegen kan.

loccitane-arlesienne-4
Waar ik bij de eerste snuif niet direct onder de indruk was, want mandarijn is niet mijn favoriete geurnoot, moest de geur een beetje langer de tijd nemen om mijn neus te veroveren. Ik gaf de geur een kans en al snel kwamen daar de zonnige en bloemige geuren tevoorschijn met een warmzoete basis waar ik wèl van hou. Ook lekker dat de geur iets meer pit krijgt door de sensuele en kruidige noten van saffraan. Zeker het besnuffelen waard en mee te nemen als tip voor een luxe cadeautje voor je (schoon)moeder.

De complete Arlésienne kerstcollectie is vanaf eind deze maand verkrijgbaar en bestaat uit de volgende producten:

Eau de toilette 75ml, €50,00
Shower Cream 250ml, €14,50
Beauty Milk 250ml, €23,00
Perfumed Soap 50g, €3,50
Velvet Hand Cream 30ml, €7,50
Body Oil 75ml, €28,00.

Ook zullen er enkele limited editions aan de collectie worden toegevoegd:

Hair Mist 50ml, €17,00
Beautifying Powder 9g, €33,00
Gorgeous Lips 12ml, €7,50
Solid Perfume 10g, €9,00
Perfumed Candle 140g, €28,00.

Enjoy your day!

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Disclaimer: tenzij anders vermeld bevat dit artikel producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Dit heeft geen invloed op mijn mening over deze producten.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Madelon
    Reply Madelon 4 oktober 2014 at 10:18

    Alleen die verpakkingen zijn al liefde!

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 2 oktober 2014 at 22:00

    kekke flacon ook :D

  • Avatar van Annette
    Reply Annette 2 oktober 2014 at 20:49

    Ziet er lekker uit, ga ik zeker eens aan snuffelen. Ik heb nu een pioenroos geurkaars van L’occitane die is echt goddelijk. Helaas bijna op dus daar moet zeker een nieuwe van komen ;)

  • Avatar van Manon
    Reply Manon 2 oktober 2014 at 19:04

    mooie flacon, ben echt benieuwd

  • Avatar van Myrna
    Reply Myrna 2 oktober 2014 at 12:53

    Ik ben heel erg benieuwd naar deze producten! De verpakkingen zien er in ieder geval al prachtig uit.

  • Avatar van Kiss & Make-up
    Reply Kiss & Make-up 2 oktober 2014 at 11:57

    Je hebt me benieuwd gemaakt! Misschien spring ik binnenkort wel eens binnen bij L’Occitane.

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 2 oktober 2014 at 06:55

    Wat een mooie verpakkingen. Ik heb al veel gehoord over dit merk, maar heb er zelf nog nooit wat van geprobeerd, misschien moet dat nu maar gebeuren. Ik hou van body olies en de handcreme lijkt me ook heerlijk…..denk dat ik maar vast een verlanglijstje voor de feestdagen moet gaan maken :-)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 2 oktober 2014 at 09:37

      Succes ;) Er gaan namelijk weer zoveel mooie en heerlijke producten aan komen..

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 2 oktober 2014 at 05:47

    Prachtige flacon en de parfum klinkt heerlijk ;-)
    Wat een mooie verpakkingen. Altijd loop er de winkel in die dit alles verkoopt om er even te snuffelen…….
    Weet je geen prijzen?

    Xoxo

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 2 oktober 2014 at 09:33

      Hi! Ik heb de prijzen er zojuist bij vermeld :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.