Eten & drinken

Recept | Delicious raw brownies

14 december 2014

recept-delicious-raw-brownies-1
Door Sanne – Raw brownies.. het tussendoortje waar ik niet zonder kan! Terwijl ik heel erg hou van bakken zijn raw snacks en toetjes een echt feest om te maken. Het kan gewoon niet misgaan! Zeker toen ik een beetje aan het experimenten was met veganistisch eten en totaal geen idee had hoe ik de dag door moest komen zonder boterhammen, crackers en een snicker, maakte ik deze enorm vaak. Ze vullen geweldig en smaken nog beter! Langzaam aan werd plantaardig koken en bakken wat makkelijker en maakte deze brownies plaats voor andere snacks. Tot ik op Instagram een foto voorbij zag komen van de brownies van My New Roots. HOE kon ik ze vergeten?! Snel ben ik weer de keuken ingedoken. Met als resultaat deze superfood snicker brownies. Hou je niet zo van een caramellaagje skip dan deze stap en eet ze gewoon ’kaal’ ook dan zijn ze geweldig!

recept-delicious-raw-brownies-2
recept-delicious-raw-brownies-3
recept-delicious-raw-brownies-4
recept-delicious-raw-brownies-6

Ingrediënten raw brownies
– 150 gram walnoten
– 150 gram amandelen
– 15-18 medjool dadels
– 50 gram cacao poeder of carobe poeder
– 5 eetlepels amandel boter (of andere noten pasta)
1 eetlepel kaneelpoeder.

Ingrediënten vegan caramel
– 150 gram agave siroop of rijst siroop
– 150 gram notenpasta
– 80 ml extra virgin kokosolie
– snuf himalaya zout.

Bereidingswijze raw brownies
Doe de noten in je keukenmachine en zet deze 30 seconde aan tot de noten grove stukken zijn geworden. Voeg de dadels toe en laat je keukenmachine draaien tot het een plakkerig geheel is. Voeg daarna de cacao poeder, amandelboter en het kaneel toe en mix tot alles goed is gemengd. Haal het deeg uit je keukenmachine en druk het plat in een bakblik, zet deze minstens 2 uur in je vriezer. Snij in grote stukken en geniet!

Bereidingswijze vegan caramel
Meng alle ingrediënten bij elkaar in een klein pannetje en laat deze 5 minuten op een laag pitje smelten. Roer tussendoor een paar keer zodat het niet aan je pan blijft plakken. Haal de caramel van het vuur en zet deze 20 minuten opzij zodat het kan indikken. Schep daarna over je brownies en bestrooi met een paar amandelkruimels.

Dit recept is bedacht en geschreven door Sanne van de foodblog Living the Green Life voor Curvacious.nl.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

–> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Bibian
    Reply Bibian 15 december 2014 at 12:43

    Ohh ziet er goed uit, ben alleen niet zo’n fan van dadels maar dat zal je vast niet zo goed proeven. Liefs

  • Avatar van Suzanne
    Reply Suzanne 15 december 2014 at 11:56

    Ooeh dat ziet er echt heerlijk uit!

  • Avatar van beautifulday4makeup
    Reply beautifulday4makeup 15 december 2014 at 11:33

    Oooh dit klinkt zo lekker!!!!

  • Avatar van Merin Veronique
    Reply Merin Veronique 15 december 2014 at 10:45

    Oh my God wat ziet dit er lekker uit!

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 15 december 2014 at 10:17

    dit ziet er lekker uit. Heb het gelijk oogeslagen en ga dit zeker een keer proberen.

  • Avatar van Sonja
    Reply Sonja 14 december 2014 at 22:46

    Ik heb express gewacht met lezen… Oh my… Jummy jummy.
    Dit recept klinkt heerlijk, vooral met de karamel!

  • Avatar van Manon
    Reply Manon 14 december 2014 at 16:18

    Oh dat ziet er wel lekker uit

  • Avatar van Kimberley
    Reply Kimberley 14 december 2014 at 15:44

    Wat doe je me aaaaan? Ik MOET dit maken.

  • Avatar van Kiss & Make-up
    Reply Kiss & Make-up 14 december 2014 at 14:29

    YUM! Dat is echt iets voor mij, ziet er lekker uit!

  • Avatar van NailTalk
    Reply NailTalk 14 december 2014 at 13:16

    Klinkt echt goddelijk gewoon!!

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 14 december 2014 at 11:58

    klinkt amazing :D

  • Avatar van Beau
    Reply Beau 14 december 2014 at 07:44

    Ik probeer ook steeds meer raw food uit en ga dit recept zeker weten een keer uitproberen :)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 15 december 2014 at 15:50

      Hou je me op de hoogte van je bevindingen? Ben heel benieuwd wat je ervan zal vinden :)

      • Avatar van Beau
        Reply Beau 15 december 2014 at 16:13

        Dat ga ik doen, ben zelf ook benieuwd wat mijn pubers er van gaan vinden :)

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 14 december 2014 at 06:53

    Oh, ik ben dol op dit soort lekkernijen ;-)
    Het recept zal ik zeker noteren en eens zelf gaan maken.

    Ik wens je een hele fijne dag Xoxo

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 15 december 2014 at 15:50

      Veel plezier met maken (en opsmikkelen!).

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.