Mama & Kind

Babytalk | De perfecte wagen voor meisjesmama’s ♥

22 mei 2015

stokke scoot v2 review
De Stokke Scoot kinderwagen wordt ook wel ‘the smart urban stroller’ genoemd en alhoewel ik het daar na een flinke tesperiode helemaal mee eens ben – waarover later meer – ben ik voornamelijk gevallen voor het uiterlijk van deze wagen in de nieuwe Soft Pink kleur. Helemaal in combinatie met de style kit in de kleur Soft Dots maakt het de perfecte wagen voor meisjesmama’s! Kijk mee voor meer informatie, foto’s en de uitgebreide Stokke Scoot V2 review.

Voordat Shae werd geboren hadden we zelf na flink wat reviews te hebben gelezen en verschillende merken en modellen in babywinkels geprobeerd te hebben een mooie combinatiewagen aangeschaft die uit meerdere delen bestond en zo lange tijd mee kon gaan. We waren erg blij met deze wagen, maar waar we toen niet echt bij stil stonden is dat zulke combinatiewagens een vrij groot onderstel hebben en niet heel erg compact zijn. Op het moment dat Shae nog in de platte bak lag helemaal prima, want dan heb je zo’n onderstel ook wel nodig, maar zodra de kleine overgaat naar het wandelwagen/buggy deel zou je willen dat je toch een compacter model had gekozen.

stokke scoot v2 review

De Stokke Scoot is zo’n compactere wagen. Je zou hem vanwege de platte stand en de mogelijkheid er een softbag in te kunnen leggen en een maxicosi aan te kunnen klikken al vanaf de geboorte kunnen gebruiken, maar wij hebben hem nu enkele maandjes in bezit en vinden hem voor deze leeftijd (Shae is nu 15 maanden) perfect. Ze zit er heerlijk in, je kan haar van je af en naar je toe zetten, hij klapt heel erg eenvoudig in en uit elkaar en is een heel stuk compacter dan de combinatiewagen die we hadden.

Fijn!
– de grote foambanden die niet lek kunnen kunnen gaan hebben een goede vering en rijden gemakkelijk en praktisch geluidloos over stoep, straat, gras, bospaden en grindweggetjes
– de verstelbare voetensteun waardoor de wagen echt met je kindje meegroeit
– de ruime boodschappenmand waar gemakkelijk een flinke luiertas of redelijk wat boodschappen in past
– de hogere positie van je kindje waardoor je dichterbij bent tijdens het wandelen en je bij wijze van spreken altijd een kinderstoel bij je hebt, want je kindje zit zo op de perfecte tafelhoogte
– de grote zonneklep met ventilatiedelen en een ingebouwde SPF50 om je kindje tegen de zon te beschermen
– het standaard meegeleverde muggennet en regenscherm inclusief hoesjes.

stokke scoot v2 review
stokke scoot v2 review

Handig om te weten
De Stokke Scoot kinderwagen bestaat uit twee onderdelen, het onderstel en het ergonomische zitje en is te gebruiken tot je kind 15 kilo weegt (bij gemiddelde kindjes is dat tot ruim 3 jaar). Deze wagen is verkrijgbaar voor €599,00 en er zijn verschillende extra’s bij te koop zoals Style Kits, een parasol, bekerhouder en een Soft Bag voor newborns tot 6 maanden.

De Style Kit in Soft Dots is los verkrijgbaar voor €119,00 en bestaat uit bekleding voor de kap en het zitje, twee shoulderpads en een shopper in dezelfde print. Tip! Op dit moment loopt er een tijdelijke actie dat je deze Style Kit gratis krijgt bij aanschaf van de Stokke Scoot kinderwagen, maar ook voor de andere wagens zijn er nu speciale aanbiedingen. Zeker het bekijken waard :)

Stokke Scoot V2 versus Nuna Pepp Luxx
Omdat ik er waarschijnlijk vragen over ga krijgen; hierbij een kleine vergelijking tussen deze twee wagens die we nu voor Shae in ons bezit hebben.

– In de Nuna wagen lijkt Shae iets steviger te zitten, kan ze haar benen ‘lui omhoog’ houden door het verstelbare voetenplakje, is makkelijker met één hand vooruit te duwen en de wagen bestaat uit één deel waardoor hij ingeklapt een stuk kleiner en compacter is
– in de Stokke wagen zit Shae hoger, de boodschappenmand is duidelijk een stuk groter en er is beter wat in en uit te halen, heeft een hogere duwstang en hij rijdt stiller en stabieler vanwege de grotere banden.

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen deze twee wagens. Voor ons is er eigenlijk geen favoriet te noemen en we wisselen ze echt redelijk 50/50 af met elkaar. Wat een luxe! ^^

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Themommydiaries
    Reply Themommydiaries 22 mei 2015 at 16:16

    Wat een supermooie wagen! Echt leuk met die pastelkleurtjes! Ik vind de wagens van stokke meestal wat lomp, maar deze is wel erg leuk!!

  • Avatar van Marleen
    Reply Marleen 22 mei 2015 at 15:12

    Wat een mooie wandelwagen! Ik lag toen ik een baby was nog in zo’n oud ding, haha!

  • Avatar van Astrid
    Reply Astrid 22 mei 2015 at 15:00

    Wauw, wat een super mooi kleurtje! Ik ben nooit zo’n Stokke fan geweest, maar vind deze nog wel redelijk mooi. Ben meer in love met het printje en de kleur dan het model.

  • Avatar van dineke
    Reply dineke 22 mei 2015 at 14:58

    Super mooie wagen! Jammer dat Marissa al te groot is voor een buggy. Misschien als we nu weer een meisje mogen krijgen ;)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 22 mei 2015 at 15:00

      We zijn er echt heel erg blij mee en.. wie weet ;) Was leuk je gisteren ontmoet te hebben bij het Businessmoms event!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.