Beauty Mama & Kind

Baby & Kids beauty talk | drs Leenarts producten

21 juni 2015

drs leenarts producten
Als moeder van drie kinderen kon dermatoloog Marjolein Leenarts niet de gewenste verzorgingsproducten vinden en besloot om deze zelf te gaan ontwikkelen. De allergeenvrije producten zonder onnodige toevoegingen zijn inmiddels erkend door het Huidfonds en genomineerd voor de Baby Innovation Award. Ik heb al eens eerder over de babybillen zalf geschreven en ondertussen hebben we ook de andere producten in huis. Ik vertel je vandaag meer over de drs Leenarts producten.

drs leenarts producten
De babybillen zalf (100ml, €11,95) was het eerste product wat wij van dit merk probeerden en we waren verbaasd over hoe lekker smeerbaar hij is ondanks dat er 30% zinkoxide in zit. Hij voorkomt rode billetjes en luieruitslag als je regelmatig smeert (een dun laagje is voldoende) maar helpt het ook snel te verzachten en te verminderen als het leed al geschied is.

De berg zalf (50ml, €13,95) is het volgende product waar we kennis mee maakten. Shae heeft al vanaf haar geboorte redelijk last van berg, wat gelukkig door haar blonde krullenbos niet heel erg opviel maar toch niet heel frisjes oogt en ook wat muf kan ruiken. Zelfs met 16 maanden had ze nog een flinke plek op haar hoofd zitten die we maar niet weg kregen. Ik kreeg deze bergzalf toegestuurd en wilde het een kansje geven. Ik smeerde een kleine hoeveelheid in scheidingen op haar hoofdhuidje op de berg, liet het twee uurtjes intrekken en kon het vervolgens zonder moeite of te hoeven schrapen allemaal wegkammen. Wow! De zalf weekt de berg zonder moeite los en na één keer goed de haren gewassen te hebben waren de laatste restjes berg en zalf ook verdwenen.

drs leenarts producten

Inmiddels hebben we ook de andere producten in huis. De badlotion (200ml, €14,95) is zeepvrij, bevat 66% olie en zorgt voor een lekker verzorgend badje voor de kindjes met een erg droog en gevoelig huidje en na gebruik hoef je het huidje niet per se nog in te smeren, omdat de badlotion een verzorgend laagje op de huid achter laat.

De droge huid zalf (100ml, €10,95) is een lifesaver bij blijvende droge plekjes een droge huid en zelfs baby’s en kindjes met eczeem. Het herstelt de huidbarrière, voorkomt schilfering en jeuk en verzorgt de huid. De zalf is erg zuinig in gebruik, laat een voedend laagje achter en is het beste ’s avonds voor het slapen gaan te gebruiken zodat het ’s ochtends helemaal ingetrokken is en de huid lekker zacht en soepel aanvoelt.

Als laatste is er nog de waterpokken lotion (50ml, €16,95) waar we nog geen ervaring mee hebben, maar me erg fijn leek om voor het geval dat alvast maar in huis te hebben ‘voor het geval dat’. De lotion belooft de blaasjes uit te drogen, jeuk te verminderen en te verkoelen zonder de huid uit te drogen.

drs leenarts producten

De drs Leenarts producten dragen het allergie keurmerk van het Huidfonds en zijn vrij van schadelijke ingrediënten zoals parfum, parabenen, conserveringsmiddelen en (wol)alcoholen. De badlotion en droge huid zalf zijn ook voor volwassenen met een droge en gevoelige huid trouwens heel goed te gebruiken.

De drs Leenarts producten zijn verkrijgbaar bij Apotheken, speciaalzaken, enkele gezondheidswinkels en drogisterijen, bol.com en via haar eigen website.

Welke producten gebruik jij graag voor jouw kindje(s)?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Josan
    Reply Josan 21 juni 2015 at 16:25

    Klinkt goed. Die droge huid zalf moet ik ook eens uit proberen.

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 21 juni 2015 at 12:48

    Fijn dat er zulke goede producten zijn voor kleine kinderen.
    Want tegenwoordig hebben er velen last van een allergie.

  • Avatar van beautifulday4makeup
    Reply beautifulday4makeup 21 juni 2015 at 11:37

    Het klinkt goed zeg. Nu heb ik ook bijgeleerd wat berg is :)

  • Avatar van Femke
    Reply Femke 21 juni 2015 at 10:47

    Ik heb dus geen kindjes maar wel een vriendin met een kindje die ook ‘last’ heeft van berg. Ik ga haar dit eens doorsturen, ben benieuwd of ze er wat mee kan :-)!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 22 juni 2015 at 09:48

      Wat leuk dat je her artikel doorstuurt, ik hoop dat het bij haar kindje ook helpt :)

  • Avatar van Angelique
    Reply Angelique 21 juni 2015 at 10:47

    Deze producten ken ik nog niet. Hier ben ik net over de grens in België bevallen en daar krijg je in het ziekenhuis een heerlijk welkomstpakket met diverse babyproducten. Mijn favorieten:
    http://www.mustela.be/nl
    http://www.galenco.be/nl
    http://www.lechat.be/nl/geschiedenis-6

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.