Fashion

Plussize Fashion | The waterfall coat

1 oktober 2015

waterfall coat
Er zijn van die mode items waar je niet meer omheen lijkt te kunnen en zo is dat zeker met deze bijna-poncho-achtige herfst- en winterjassen met een waterval halslijn. Vaak kan je ze wel echt sluiten door middel van een knoop, schuine rits of een tailleriem maar het mooie effect komt pas echt goed uit als je de jas los draagt. Ik verzamelde de vijf leukste plussize waterfall coats van dit moment in verschillende stijlen zodat je ziet dat dit model er voor elke kledingstijl is, of je nu van stoerder of meer chique houdt.

1. Bij dit model uit de New Look Inspire collectie (€78,18, tot en met kledingmaat 56) is het waterfall effect wat subtieler, maar de grote kraag en warme stof is hij perfect voor de winter. Daarnaast valt zo’n model vaak erg mooi bij curvacious ladies omdat er geen knellende knopen in de weg kunnen zitten en hij mooier valt als je hem dicht draagt met de tailleriem.

waterfall coat
2. Bij deze jas uit de ASOS Curve collectie (€106,64, tot en met kledingmaat 56) kan je zeker niet om het waterval effect heen en de jas heeft verder ook geen echte sluiting. Hij is ook nog in het zwart verkrijgbaar, maar deze vergrijsde pasteltint past helemaal bij de trends van dit najaar en vind ik zeker erg mooi!

waterfall coat
3. Weer eentje met een wat minder opvallend waterfall effect, maar wel met weer zo’n heerlijk grote kraag, gemaakt van een zachte wolmix èn een tailleriem als eventuele sluiting. Ik hou ervan! Bij MS Mode verkrijgbaar tot en met kledingmaat 52 voor €99,99.

waterfall coat
4. Ook bij Miss Etam hebben ze een waterfall coat in de Plus collectie, verkrijgbaar in een kleinere en in een grotere ruit waarvan de laatste mij meer aanspreekt en je hierboven ziet. Je kan hem sluiten door middel van een knoop en/of een lederlook tailleriempje maar los gedragen zie je het leuke effect pas echt goed. Verkrijgbaar tot en met kledingmaat 54/56 voor €89,99.

waterfall coat
5. Als laatste wilde ik het waterval effect ook nog in een heel andere stijl laten zien, namelijk in een wat stoerdere fake leather met teddy voering. Deze jas heeft verder geen sluiting en lijkt me heerlijk om tijdens een herfstwandeling te dragen met een gebreide trui, jeans en stevige boots. Verkrijgbaar tot en met kledingmaat 56 bij New Look voor €69,99.

Door de rechte en vierkante vorm aan de voorkant waarvoor meer stof wordt gebruikt krijg je met dit model jas het effect alsof je een shawl in dezelfde kleur en/of print over je jas draagt. Je kan er dan ook echt lekker in wegkruipen. Als je het model goed op maat pakt (vaak kan je namelijk af met een maatje kleiner dan normaal) staat hij alsnog niet te ‘zakkerig’ omdat de schouders en het rugpand goed aansluiten.

Op zoek naar meer leuke plussize shoppingadresjes? Snuffel dan zeker eens rond tussen dit webwinkeloverzicht :)

Voor welk model herfst- en/of winterjas ga jij dit jaar?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat affiliate links.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 2 oktober 2015 at 06:21

    Vind de eerste twee en de laatste echt super, maar of het handig voor mij is betwijfel ik. Het is veel stof wat om je heen zit en dat valt vaak niet mooi als je in een rolstoel zit (iets wat vaker een probleem is met het uitzoeken van kleren) Maar ik ga er zeker een paar passen :-) want ze zijn heel erg mooi.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 2 oktober 2015 at 10:11

      Dat lijkt me inderdaad heel erg lastig! Dan wellicht een korter model kiezen met een subtieler waterval effect? Dus een mooie en grote kraag, zodat dit vanaf de taille niet meer wijd valt? Succes!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 1 oktober 2015 at 16:27

    De eerste 4 jassen zijn mijn favorieten.
    Ben er al een tijd naar op zoek.
    Ik ga eens even iets moois uitzoeken ;-)
    Handige tip.

  • Avatar van Tineke
    Reply Tineke 1 oktober 2015 at 16:26

    Oeh, vooral die eerste jas is erg mooi!
    Liefs

  • Avatar van eigenwijsje2014
    Reply eigenwijsje2014 1 oktober 2015 at 14:59

    Oeh die eerste en tweede vind ik erg mooi. Echter lijken ze me niet bepaald warm! Ik laat de rits maken van mijn jas van vorig jaar denk ik. Volgend jaar maar weer een nieuwe ;-)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 1 oktober 2015 at 16:30

      De eerste lijkt me nog redelijk warmpjes, de tweede is wellicht meer voor de warme/droge/zonnige dagen in de herfst en winter (maar zo pretty!).

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.