Beauty

IJslandse beautygeheimen

20 november 2015

ijsland beauty
Toen ik onlangs in IJsland was heb ik niet echt de tijd gehad om winkels door te gaan op zoek naar de landelijke producten en zo nieuwsgierig als ik ben ging ik op onderzoek uit. Zie het als een vooronderzoekje voor als ik eens terug ga, want een volgende trip naar dit prachtige land ligt zeker in de planning! Dat IJsland verschillende warmwaterbronnen heeft is bekend, maar waarom ze precies zo heilzaam voor je zijn en welke beautygeheimen ik nog meer ontdekte lees je in dit artikel.

ijsland beauty
Wat zit er toch in dat IJslandse water wat zo goed is voor je? Ten eerste zit het water vol met mineralen, is het alkalisch (verjongt en hydrateert de huid), heeft het een desinfecterende werking en bevat het een lage concentratie zwavel wat een helende werking heeft bij verschillende huidproblemen. Het water wordt enkel verwarmd door de aarde en heeft door de unieke samenstelling geen product als chloor nodig om schoon te blijven. De temperatuur van het water ligt tegen de 40 graden waardoor het ook nog eens heerlijk ontspannend werkt.

De meest bekende warmwaterbronnen/geothermische bronnen/thermaalbaden van IJsland zijn toch wel Blue Lagoon in Zuid-West IJsland vlakbij Reykjavik en de Myvatn Nature Baths in Noord IJsland waar we tijdens onze trip geweest zijn.

ijsland beauty

IJslandse beautymerken

Skyn ICELAND
Dit merk is heel erg gericht op de aanpak van stress en welke gevolgen dit heeft voor de huid met een verzachtende, hydraterende en verzorgende werking. Daarnaast is het een natuurlijk merk en bevat het veel ingrediënten van IJslandse bodem zoals mineraalrijk water, bessen, algen en mos. Ook fijn: de verpakkingen zijn recyclebaar, de producten bevatten geen parabenen, minerale oliën en sulfaten, zijn 100% vegan en niet op dieren getest.

ijsland beauty

Sóley Organics
Dit natuurlijke beautymerk bevat bronwater uit eigen land en zit vol kruiden en plantenextracten die heilzaam zijn voor de huid en van eigen bodem komen. De producten bevatten geen parabenen, conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur- en geurstoffen, minerale oliën en paraffine en het staat wereldwijd vooral bekend om de therapeutische crème GRÆÐIR. Leuk weetje: in beide Icelandair hotels tijdens m’n trip naar IJsland stonden er producten van dit merk op de badkamer. Heerlijk!

ijsland beauty

Sif Cosmetics
Dit cosmeticabedrijf is gebaseerd op biotechnologisch onderzoek en ontwikkelt producten met een wetenschappelijke onderbouwing. Het bekendste product van dit merk is het BIOEFFECT EGF Serum zonder conserveermiddelen, geurstoffen en kleurstoffen en wordt ontwikkelt in IJsland. Het zou wonderen beloven tegen huidveroudering en de huid gladder, zachter en egaler maken.

ijsland beauty

Ook de bekende Blue Lagoon heeft een eigen beautylijn met producten die je in de bijbehorende winkel aan kan schaffen. De producten zitten vol met mineralen, silicium, algen en zeewater en zijn vooral erg aan te raden bij de droge en gevoelige huidtypes. Leuk om als herinnering na een bezoekje mee te nemen om het gevoel weer een beetje terug te krijgen in je eigen badkamer.

Nog meer bekendere IJslandse beautymerken zijn Dr Bragi, Villimey, Una, Heiðar en Purity Herbs.

ijsland beauty

Ik merk dat IJsland een duurzame en natuurlijke manier van omgaan met eten, drinken en het ontwikkelen van producten heeft en dat vind ik heel interessant. Samen met de werkzame bestanddelen van eigen bodem in hun beautymerken merk ik dat het land me steeds meer aan begint te spreken. Hier kan ik als beautyliefhebber met een voorliefde voor natuurlijke merken goed terecht! Oftewel: alleen al om de beautymerken van dichtbij te bewonderen zou ik eens terug moeten gaan, zoals je kan begrijpen ;)

Lees ook de reisverslagen van een avontuurlijke reis naar IJsland die ik onlangs maakte:

IJsland #1: burgers, Reykjavik & buggy ride
IJsland #2: spookhuis, watervallen en het Noorderlicht

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Met Icelandair kan je met een korte overstaptijd van zo’n 1,5 uur doorvliegen naar verschillende locaties in (Noord) Amerika en Canada, maar je kan er ook voor kiezen om een stopover te maken van maximaal 7 dagen, zonder dat er een toeslag op de ticketprijs in rekening wordt gebracht. Er wordt vanuit Nederland in de zomer tot 17 keer per dag vanuit Schiphol naar IJsland gevlogen.

Naast vliegtickets kan je bij Icelandair ook terecht voor pakketreizen naar IJsland vanaf €349,- per persoon voor een retourvlucht inclusief belastingen, toeslagen, 3 hotelovernachtingen en ontbijt.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Chayenne Huntjens
    Reply Chayenne Huntjens 14 februari 2021 at 13:19

    Hee Desiree, wat een leuk artikel over de beautyproducten van IJsland. Deze zijn inderdaad heerlijk. Zelf verkoop ik IJslandse producten op mijn webshop; https://vleugjeijsland.nl/winkel/
    Hier kun je ook zeep en badbommen bestellen die gemaakt zijn van ingrediënten uit de IJslandse natuur.

    Groetjes Chayenne

  • Avatar van Elena Beerman
    Reply Elena Beerman 28 november 2020 at 18:58

    Ook de producten van Purity Herbs zijn in een Nederlandse webshop te koop. Check https://www.purityherbs.nl/

  • Avatar van BEAU
    Reply BEAU 21 november 2015 at 08:42

    Wij kunnen nog een voorbeeld nemen aan IJsland wat betreft het gebruik van duurzame en basic producten, toch zie je in Nederland ook steeds meer duurzame en basic merken van eigen bodem ;-)

  • Avatar van Pirre
    Reply Pirre 20 november 2015 at 21:54

    Oh mennnn, ik wil heen…NU! Maar goed, met die producten kom ik er misschien ook wel ;) Klinkt fijn!

  • Avatar van Manon Boerakker
    Reply Manon Boerakker 20 november 2015 at 13:38

    IJsland lijkt me echt heel erg mooi. De producten klinken goed!

  • Avatar van Chantalle
    Reply Chantalle 20 november 2015 at 11:11

    Klinkt heel fijn die producten! Ik zou ook wel een keer naar IJsland willen, lijkt me zo mooi!

  • Avatar van Nathalie | insideandout.nl
    Reply Nathalie | insideandout.nl 20 november 2015 at 10:49

    Ohhh zo fijn, ik zou ok zo graag naar Ijsland willen! Hoog op mijn bucketlist!

  • Avatar van Varenka W
    Reply Varenka W 20 november 2015 at 09:54

    Past ook helemaal bij z’on land van die basic en cleane producten.
    Lijken me erg fijn , zouden ze niet hier te koop zijn via een web shop?
    Wat een mooi en bijzonder land, leuk z’on reis verslag want je zou er niet zo 1..2..3.. opkomen om naar Ijsland te gaan, terwijl het daar prachtig blijkt te zijn.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 20 november 2015 at 10:21

      Oh ja zeker, de producten zijn via verschillende webwinkels gewoon naar Nederland te halen of zelfs ìn Nederland te koop (zoals Sóley).

  • Avatar van Dionne Knooren
    Reply Dionne Knooren 20 november 2015 at 07:11

    Cool! Ik wist dat helemaal niet. Ik ben sowieso hele verliefd geworden op Ijsland na jouw eerdere post!

  • Avatar van Esmée
    Reply Esmée 20 november 2015 at 06:53

    Interessant artikel!

  • Avatar van jeapiebel
    Reply jeapiebel 20 november 2015 at 06:52

    Skyn Iceland klinkt als een heel erg interessant product. En als ik foto’s van IJsland zie en hoe je het verwoord denk ik, daar wil ik graag naar toe. Zeker goede deal van Icelandair!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 20 november 2015 at 06:47

    Prachtige producten!
    Het klinkt geweldig.
    Als daar op vakantie zou gaan dan zou ik wel de warmte opzoeken ;-)

    Xoxo

  • Avatar van Femke
    Reply Femke 20 november 2015 at 06:32

    De producten, zoals jij ze omschrijft, klinken heel goed.. Het land ook overigens. Ja, je hebt me overtuigd en ik wil ook naar IJsland!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.