Beauty

Beauty DIY | Reinigend scrubmasker voor de gevoelige en onrustige huid

21 januari 2016

masker gevoelige huid
Het voelt misschien een beetje raar om met ingrediënten uit je keukenkastjes en koelkast aan de slag te gaan voor je eigen homemade verzorgingsproducten, maar ik haal er een enorme kick uit ^^ Het bedenken van een volgende beauty DIY, het uitvogelen wat de ingrediënten doen voor je huid en het eerst zelf meerdere keren te proberen en ervaren en het volgens met jou te delen zodat jij er hopelijk ook een mooiere huid mee kan bereiken. De Beauty DIY van vandaag is wel heel erg budgetvriendelijk èn vooral erg leuk want je merkt dìrect resultaat! Vandaag een 3-in-1 product (reiniger, scrub en masker in één) voor de gevoelige en onrustige huid!

masker gevoelige huid

Havermout
Dit ingrediënt is in bijna elk keukenkastje wel te vinden of is anders voor rond de €0,40 per zak verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Het kalmeert de huid, houdt de pH waarde op peil, vermindert roodheid en irritaties en zou zelfs inzetbaar zijn bij de huid met eczeem, psoriasis of als je huid verbrand is door de zon. Het ontdoet de huid op een milde manier van onzuiverheden en vuildeeltjes, exfolieert de huid en zit ook nog eens bomvol met antioxidanten. Daarnaast onttrekt havermout geen vocht uit de huid maar helpt het zelfs vocht aan te trekken.

masker gevoelige huid

Yoghurt
Ook dit is weer zo’n product wat je vaak in huis hebt of voor nog geen euro in de winkel te halen is. Wat velen niet weten is dat het een zogenaamd beautyfood genoemd kan worden! Het zou vlekjes en littekens minder laten opvallen, hydrateert de huid maar droogt onzuiverheden langzaam uit, heeft een verzachtende en kalmerende werking en gaat roodheid in de huid tegen. Daarnaast verkleint het de poriën en maakt de aanwezige melkzuur de huid zacht en soepel en geeft dit ook weer een lichte exfoliatie aan de huid, wat betekent dat het dode huidcellen losmaakt. Daarnaast bevat het vitamine A, waar je in dit artikel meer over kan lezen.

masker gevoelige huid

Banaan
En ja hoor, weer zo’n ingrediënt wat makkelijk verkrijgbaar is of wat je al in huis hebt liggen. Geen smoesjes meer dus om niet aan de slag te gaan om dit masker te maken ;) Bananen zitten bomvol vitamines, antioxidanten, enzymen en mineralen die helpen de huid te herstellen, een anti-ageing effect op de huid hebben, de huid verzachten, de elasticiteit verbeteren, hydrateren, jeuk tegen gaan en de huid een mooie glow te geven.

masker gevoelige huid masker gevoelige huid

Wat heb je nodig?
– de verhoudingen zijn simpel: één deel yoghurt en één deel havermout, de hoeveelheid die je wil maken varieert of je het masker alleen voor je gezicht wil gebruiken of bijvoorbeeld ook op je hals en decolleté
– een halve tot een hele banaan (ook weer afhankelijk van hoeveel je wil maken).

Hoe maak je het masker?
– maak de havermout fijn in een blender of keukenmachine
– prak de (halve) banaan fijn
– meng de havermout met de yoghurt en de geprakte banaan
– zet het mengsel voor 10 tot 15 seconden in de magnetron, roer het nogmaals goed door.

Hoe gebruik je dit masker?
check voor de zekerheid of het masker niet te warm is, wacht anders even (of reinig in deze tijd je gezicht goed en dep het droog)
– breng het masker aan op een schone en droge huid en doe dit met ronddraaiende bewegingen en geef jezelf een korte gezichtsmassage met het mengsel. Zo scrub je je gezicht op een heel fijne en zachte manier door middel van de exfoliërende werking van de ingrediënten en de vermalen havermoutdeeltjes
– laat het zo’n 20 minuten zitten of tot het opgedroogd is
– verwijder het gezichtsmasker met een washandje en lauwwarm water
– volg met je favoriete serum, huidolie en/of crème.

masker gevoelige huid

Het is echt een bizar simpele en goedkope manier om je gezicht te reinigen en te verzorgen in eenzelfde behandeling en als je dit masker vaker aanbrengt zal je merken dat het al snel resultaat oplevert. Mijn huid is er gek op! Vooral als ik meer last heb van een jeukende huid, droogteplekjes en velletjes en de daarbijhorende roodheid verricht het wonderen.

Mocht je zelf ook in een erg rode, vlekkerige, jeukerige, geïrriteerde en/of gevoelige periode zitten (temperatuursverschillen en dergelijke hebben deze uitwerking vaak) dan zou je dit masker ook in een kuurtje voor 7 dagen achter elkaar kunnen gebruiken.

Laat je het me weten als je het masker ook hebt geprobeerd? Vind ik leuk!

Mocht je een bepaald probleem hebben waarvoor je graag een homemade oplossing zou willen zien of ben je benieuwd of ik van een bestaand product een homemade variant zou kunnen maken? Laat je vraag of tip dan achter in de reacties onder dit artikel en misschien ga ik ermee aan de slag ♥

Wishing you a wonderful day,

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van priscillaivys
    Reply priscillaivys 26 januari 2016 at 20:39

    Leuk recept Desirée! Je kunt voor het masker nog een hot kompres doen: even een warm doekje op je gezicht zodat je huid helemaal klaar is om alle goodness van dit masker op te nemen.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 27 januari 2016 at 08:45

      Dankjewel voor de aanvulling/tip!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 21 januari 2016 at 20:17

    Ik zal het eens snel maken!
    Lijkt me een fijn masker.

  • Avatar van Saraya
    Reply Saraya 21 januari 2016 at 19:45

    Oo lijkt mij een heerlijke masker en dan nog eens gemakkelijk klaar te maken, leuk!
    X

  • Avatar van Manon Boerakker
    Reply Manon Boerakker 21 januari 2016 at 17:30

    Oh dit ga ik eens proberen!

  • Avatar van Varenka W
    Reply Varenka W 21 januari 2016 at 10:16

    I looooooove havermout!
    Banaan & Yoghurt
    ?
    Ik denk dat ik het vooral als inwendig masker zou gebruiken, wat een zelf beheersing he?!
    Heerlijk met wat rozijnen en kaneel………
    Ach, vitamintjes zijn ook goed voor je huid denk ik dan maar.
    Mooie foto’s weer, jij krijgt ze altijd op de juiste manier belicht en hou heel erg van die cleane style van je.
    Zelfs als het over een heerlijk bakje havermout met banaan gaat
    Wel een super leuke tip voor m’n dochter
    Die is meer van de maskertjes en veel minder van de bakjes havermout of fruit.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 21 januari 2016 at 10:35

      Haha ja, je zou het in een wat grotere hoeveelheid gewoon op kunnen smikkelen natuurlijk ^^ Dankjewel voor je complimenten over de foto’s ♥

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 21 januari 2016 at 09:55

    Dit lijkt me erg lekker, ik heb alles in huis, eens zien of het me gaat lukken om daar mee bezig te gaan. Vind dit soort diy’s altijd erg leuk.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 21 januari 2016 at 10:07

      Oh, wat leuk! Ik ben heel benieuwd naar jouw maskerervaring. Fijn dat de DIY’s in de smaak vallen!

  • Avatar van jeapiebel
    Reply jeapiebel 21 januari 2016 at 09:22

    Ik maak ook vaak een reinigend scrubmasker voor mijn gevoelige en onrustige huid. Alleen ik vervang de yoghurt door honing. Maar, ik heb zelden yoghurt in huis…dus.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 21 januari 2016 at 10:06

      Jammer dat je de yoghurt niet in huis hebt, maar gelukkig is dit gemakkelijk te verkrijgen :) Met honing kan inderdaad ook goed, heerlijk voor de huid!

  • Avatar van beautifulday4makeup
    Reply beautifulday4makeup 21 januari 2016 at 09:13

    Dit lijkt mij heerlijk ontspannend

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 21 januari 2016 at 10:07

      Dat is het zeker! Lekker bezig zijn om je eigen ‘prutje’ te maken, daarna inmasseren, handen afspoelen en onderuit zakken maar voor een momentje tot je het af kan spoelen.. Love it!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.