Beauty

Love it! | The Body Shop Hemp rescue balm

21 februari 2016

the body shop hemp rescue balm
Ik ben vast niet de enige die door het nogal wisselende en koude weer van de afgelopen tijd last heeft van droge plekjes zoals de nagelriemen en lippen? Ik was afgelopen week bij een perspresentatie en hier werd onder andere de The Body Shop hemp rescue balm geïntroduceerd. Ik kreeg naast enkele andere producten – waarover binnenkort meer – ook dit blikje mee naar huis in de goodiebag en ben hem gelijk gaan gebruiken. Hennep als beauty ingrediënt? Oh, yes!

the body shop hemp rescue balm
Beauty ingrediënt hennep

Hennep (ja, ook wel wiet genoemd inderdaad) is één van de oudste gewassen ter wereld en draagt bij aan een goede bodemstructuur waardoor het veel wordt gebruikt om het land keer op keer klaar te maken voor het verbouwen van voedsel. Vooral heel erg fijn om te weten is dat hennep vier keer effectiever is in het opnemen van CO2 dan bomen en dat terwijl het veel sneller groeit dan bomen. Ook nog eens erg goed voor het milieu dus ♥

Hennep is rijk aan essentiële vetzuren, mineralen en vitamines die de huid voedt, verzacht en hydrateert zonder de huid te verstoppen. Daarnaast heeft het een natuurlijke anti-age werking, zou het de huid gladder en zachter maken en een helende werking hebben bij ontstekingen.

the body shop hemp rescue balm the body shop hemp rescue balm the body shop hemp rescue balm the body shop hemp rescue balm

The Body Shop Hemp rescue balm is echt een product dat bedoeld is voor een directe en gerichte verzachting en bescherming van ruwe en heel droge plekken zoals de ellebogen, hielen en knieën maar er zijn nog meer plekken te bedenken waar je dit zou kunnen gebruiken zoals op je lippen. Het product zit in een blik met een inhoud van 100ml (€18,00) en stiekem is het een repromote, want hij zat al eerder in het assortiment van The Body Shop en vanaf nu blijft hij in het assortiment.

Er zit onder andere soja olie, bijenwas, babassu olie, shea boter, hennepzaadolie, carnaubawas en vitamine E in en het is echt een balsem te noemen die smelt tot een olie door je lichaamswarmte. Een klein beetje is meer dan voldoende om ruwe plekjes mee in te smeren en je zal dus erg lang met dit blikje vooruit kunnen. Er zit wel parfum in het product, mocht je hier niet tegen kunnen dan kan je dit product beter overslaan en kiezen voor een pure shea boter of kokosolie bijvoorbeeld.

the body shop hemp rescue balm the body shop hemp rescue balm the body shop hemp rescue balm the body shop hemp rescue balm

Van de bekende The Body Shop Hemp hand protector handcrème gaat er wereldwijd elke 9 seconden een exemplaar over de toonbank en is dus echt zo’n cultproduct van dit merk geworden. Voor een limited edition variant hebben ze samengewerkt met street artist EINE. Van elke verkochte limited edition tube gaat er €1,50 naar The Body Shop Foundation en steun je het doel om geld op te halen om de planeet en al zijn oceanen, dieren en mensen te beschermen en te verrijken. Hoe de opbrengst hiervan precies verdeeld wordt is ook nog deels door jou te bepalen, want bij aanschaf van de tube kan je gelijk je stem uitbrengen op het doel dat je aan je hart ligt en maak je dus echt zelf een positief verschil.

De handcrème zit in een lekker grote tube met een inhoud van 100ml (€13,00) en zit bomvol fijne ingrediënten zoals glycerine, hennepolie, bijenwas, panthenol, carnaubawas en vitamine E. Er zit wel wat parfum in en siliconen, maar met die laatste heb ik een stuk minder problemen omdat het de huid juist beschermt niet haar eigen vocht te verliezen. Een lekker voedend, beschermend, verzachtend en hydraterend product dus! Het is wel een echt dik en boter-achtig product wat even de tijd nodig heeft om in te trekken. Meer een handcrème voor de nacht dus dan voor overdag als je het mij vraagt.

De geur van beide producten vind ik trouwens heel zacht en licht kruidig, dus maak je geen zorgen om de bekende wietgeur mocht je er bang voor zijn ;)

the body shop hemp rescue balm

Enrich, not exploit.
The Body Shop viert dit jaar alweer haar 40e verjaardag en vond dit de perfecte tijd om een statement te maken en het meest duurzame en ethisch verantwoorde bedrijf te worden. Ik heb alle plannen hiervoor in een presentatie te horen gekregen en ben heel erg onder de indruk. Ze willen nog meer een impact hebben en positief verschil maken in het leven van mensen, nu en in de toekomst. Enrich, not exploit met als onderdelen enrich our people, enrich our products & enrich our planet.. Ik vind het prachtig en erg nobel van een bedrijf om zich hier hard voor te maken en ben benieuwd wat het allemaal met zich mee zal brengen.

The Body Shop Hemp rescue balm en Hemp hand protector zijn verkrijgbaar via hun webwinkel en in de winkels.

Spreekt de nieuwe rescue balm jou aan? Of wat is jouw holy grail als je droge plekjes hebt?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf. Dit artikel bevat een affiliate link.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van dirk1heidi
    Reply dirk1heidi 21 februari 2016 at 20:44

    Ik heb der elk jaar last van, van die droge en gesprongen lippen.
    Deze producten zouden ideaal zijn omdat het zo te zien een beetje vettig is.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 22 februari 2016 at 08:56

      Dat zijn ze zeker hoor, zeker de Rescue Balm vet goed!

  • Avatar van daintyribbons.com
    Reply daintyribbons.com 21 februari 2016 at 18:41

    Ik heb persoonlijk niet zo’n last van droge plekjes en handcrème heb ik voorlopig genoeg :D Maar ik hou deze producten in m’n achterhoofd voor als ik het toch nog eens nodig zou hebben ^^

  • Avatar van Ansjepansje
    Reply Ansjepansje 21 februari 2016 at 18:04

    Geloof heilig in de werking van wiet. Ben chronisch ziek en daardoor chronisch pijnpatiënt en medicinale cannabis heeft mijn kwaliteit van leven zoveel draaglijker gemaakt en m’n leven echt verbetert. Dus geloof ook nu al in de werking van beide producten. De handcreme skip ik, want heb nog aangebroken tubes die eerst op moeten, maar die lippenbalsem is mine! Bedankt voor je uitgebreide reviews altijd. Lees altijd je artikelen, maar reageren kost veel energie (die ik niet echt heb), maar moest nu wel even reageren, omdat wiet en cannabis echt meer credits verdienen. Het is een wonder uit de natuur.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 21 februari 2016 at 20:06

      Bedankt voor je reactie en wat heerlijk dat medicinale cannabis zoveel moois doet voor je ♥

  • Avatar van beautifulday4makeup
    Reply beautifulday4makeup 21 februari 2016 at 18:01

    Hij lijkt mij echt heerlijk…

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 21 februari 2016 at 15:35

    De BodyShop is een geweldige winkel met fijne producten en ook hun gedachten gang en zorg voor de aarde is iets wat mij zeker aanspreekt. Het blikje met de Hemp rescue creme lijkt mij echt geweldig en die ga ik zeker aanschaffen. Ook de handcreme lijkt me heerlijk, maar ik moet eerst even wat tubes die ik nog huis heb opmaken ;-)

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 21 februari 2016 at 15:14

    klinkt wel erg nice :D

  • Avatar van Lindsey Beljaars
    Reply Lindsey Beljaars 21 februari 2016 at 14:45

    Wauw dit klinkt echt mega goed!

  • Avatar van Kiss & Make-up
    Reply Kiss & Make-up 21 februari 2016 at 12:38

    Ik zie deze sinds eergisteren plots over op Instagram, ben benieuwd!

  • Avatar van Babs
    Reply Babs 21 februari 2016 at 12:27

    Klinkt prima! Ik kreeg bij het Event van de Tuinen een soort Hemp olie mee, omdat ik last heb van (chronische) pijn.Die moet je dan innemen. Briljant, deze natuurproducten kunnen veel goeds doen voor de uitwendige en inwendige mens. Ik kan dat zeker waarderen!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 21 februari 2016 at 12:30

      Jaa, dat flesje kreeg ik ook mee maar ben hem kwijtgeraakt helaas. Was ook wel benieuwd naar de inwendige werking op bepaalde klachten die ik heb.. Toch maar eens halen binnenkort!

      • Avatar van Babs
        Reply Babs 21 februari 2016 at 12:48

        Ik had dat met de oogdruppels… zo jammer :)

  • Avatar van Beauty Treasures
    Reply Beauty Treasures 21 februari 2016 at 11:58

    Manlief werkt vaak buiten en heeft last van ruwe, droge handen. Toen ik tijdens de presentatie de Hemp Rescue balm voorgesteld kreeg, dacht ik onmiddellijk aan hem. Dit lijkt mij een geschenkje uit de hemel voor hem (haha).

  • Avatar van jeapiebel
    Reply jeapiebel 21 februari 2016 at 11:33

    40 jaar dat kan het bedrijf zeker vol trots over statement maken en het meest duurzame en ethisch verantwoorde bedrijf. Voor mij dat is ook hoe ik de Body Shop ken. Leuk wij zijn net zo oud.. dus. De product lijkt mij ook effectief en interessant. Meestal eet ik een Hennep zaadje.

  • Avatar van Karen
    Reply Karen 21 februari 2016 at 10:24

    Ziet er ontzettend lekker uit! En wat een heerlijke retro verpakking. Ik heb altijd 8hr cream bij me en op mijn toilettafel staat Skin Food van Weleda. Zeker in de winter komen dit soort producten zo goed van pas!

  • Avatar van YuStSoMe
    Reply YuStSoMe 21 februari 2016 at 10:13

    Mooi product. Hennep/wiet heeft meer in zich dan als blow te gebruiken. Als het verslavende stofje er maar uit is. In deze gure tijd sta ik op mijn zo’n droog gezicht, gisteren schrok ik er van. Dan grijp ik toch wel meteen naar mijn olie. Zoals ik begrijp mag dit ook op je gezicht gebruikt worden. Vooral mijn kin heeft er last van, droogte.

  • Avatar van femkedj
    Reply femkedj 21 februari 2016 at 09:12

    De producten klinken heel goed, net zoals het bedrag wat gedoneerd wordt. Ik heb nooit droge handen, voor andere droge plekjes gebruik ik mijn aloë vera crème.

  • Avatar van Anneloes
    Reply Anneloes 21 februari 2016 at 09:01

    Klinkt echt superfijn! Als ik echt droge plekjes heb smeer ik er normaal wat Elizabeth Arden 8 Hour Cream op, maar dat blijft zo vettig en dat vind ik niet echt prettig. Misschien is dit een goed alternatief!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 21 februari 2016 at 06:33

    Altijd fijne producten van TBS!
    De Hemp wil ik graag kopen nu ik je uitgebreidde review heb gelezen.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.