Beauty

Getest! | Perfect eyebrows in just seconds?

27 april 2016

christian faye wenkbrauwkit
Ik heb een ding met wenkbrauwen. Het bijtekenen van je wenkbrauwen kan gewoonweg zo ontzettend veel doen voor de uitdrukking en de gehele uitstraling van je gezicht! Ik heb zelf in mijn tienerjaren redelijke plukwoede gehad, maar de laatste jaren ben ik aardig tevreden. Ik ontving de Christian Faye wenkbrauwkit die “perfect eyebrows in just seconds” belooft en dit moèst ik natuurlijk uitgebreid testen!

Ik krijg regelmatig complimenten over mijn wenkbrauwen en de vraag hoe en met wat ik ze bijwerk. Eigenlijk gebruik ik zelf het liefst een wenkbrauwpoeder omdat dit het meest natuurlijke resultaat geeft, maar voor twee ‘stukjes’ waar zo goed als geen haren meer terug willen groeien gebruik ik een tattooliner. Ik zal binnenkort een artikel plaatsen hoe ik precies mijn wenkbrauwen doe :) Mijn normale wenkbrauwroutine duurt misschien een paar minuutjes, maar de Christian Faye wenkbrauwkit belooft een resultaat in slechts enkele seconden. Ik ben benieuwd!

christian faye wenkbrauwkit christian faye wenkbrauwkit

De kit voelt qua materiaal redelijk goedkoop aan, had met gemak de helft kleiner/compacter gekund en op de glanzende zwarte verpakking zie je werkelijk alles van vingerafdrukken tot aan make-upsporen. Ook mis ik een spiegeltje aan de binnenkant van de kit wat handig is voor onderweg en op vakantie. Over de verpakking ben ik dus iets minder tevreden, maar het gaat om de inhoud natuurlijk!

Het bijgeleverde kwastje heeft één kant die nogal slordig afgewerkt is en veel te zacht is, maar de andere – schuine – kant vind ik wel heel prettig om mee te werken. De bijgevoegde sjablonen zijn er in drie maten/vormen; thin, natural en thick. Ik twijfelde voor mijzelf tussen de laatste twee, maar qua dikte schelen ze eigenlijk niks alleen de boog is anders waarvan de natural vorm het meest aansloot bij de natuurlijke vorm van mijn wenkbrauwen.

christian faye wenkbrauwkit christian faye wenkbrauwkit

Je legt het sjabloon op je wenkbrauw, houdt dit vast met je ene hand en met de andere hand dip je de kwast in de smudge– en waterproof wenkbrauwpoeder en vul je het sjabloon in. Het inkleuren gaat eigenlijk zonder problemen en zorgt ervoor dat je twee gelijke wenkbrauwen krijgt. Het resultaat vind ik persoonlijk iets te hard en mijn natuurlijke wenkbrauw lijkt er niet helemaal in te passen (die van mij zijn te dik), dus na een klein beetje bijwerken uit de losse pols zitten de wenkbrauwen erop zoals ik ze mooier vind. Ik breng de transparante eyebrow gel erover aan en de wenkbrauwen blijven de hele dag mooi op hun plek.

christian faye wenkbrauwkit christian faye wenkbrauwkit

Zoals je ziet is de kleur Dark Brown voor mij geen goede match. Deze is namelijk te warm/oranje waar ik een meer assige/grijzige/taupe bruintint moet hebben. Maar al met al was ik echt in no time met beide wenkbrauwen klaar en bleven ze de hele dag op z’n plek. Niet slecht! Nu hopen dat ze ook een matchende kleur in het assortiment gaan krijgen die je los aan kan schaffen, want de poeder is echt goed en fijn van kwaliteit met een longlasting resultaat.

De producten van Christian Faye zijn verkrijgbaar via deze webwinkel en bij ICI Paris XL. De Christian Faye wenkbrauwkit kost €29,95 en de eyebrow gel €15,95.

Wat voor product(en) gebruik jij voor jouw wenkbrauwen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf. Dit artikel bevat een affiliate link.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van ikhouvanbeautynl
    Reply ikhouvanbeautynl 27 april 2016 at 22:02

    Lijkt een fijne poeder. Jammer van de slordige kwast en de kleur die niet goed is :( Ik ben ‘gezegend’ met volle wenkbrauwen en gebruik daarom slechts een beetje poeder of potlood.

  • Avatar van ikhouvanbeautynl
    Reply ikhouvanbeautynl 27 april 2016 at 22:00

    Fijn dat je zo snel klaar bent met dit product, De kleur matcht inderdaad niet bij jou, dat is toch altijd een uitdaging he? Om de perfecte kleur te vinden. Ik ben ‘gezegend’ met hele volle wenkbrauwen en hoef dus maar weinig bij te tekenen. Een beetje potlood of poeder en wat concealer is voor mij voldoende.

  • Avatar van Mieke | Mieksmind
    Reply Mieke | Mieksmind 27 april 2016 at 18:56

    Zeker een fijn poeder! Ik heb hem in de winkel ook eens gekocht en toen leek het de goede kleur maar thuis niet. Te laat met terugbrengen helaas, zonde van het geld want het werkte wel echt prima!

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 27 april 2016 at 12:54

    in een andere tint zou hij voor mij ook wel fijn zijn denk ik :D

  • Avatar van Chantalle
    Reply Chantalle 27 april 2016 at 10:58

    Mooi resultaat, alleen jammer dat de kleur niet bij je past!

  • Avatar van Monica
    Reply Monica 27 april 2016 at 10:53

    Plukwoede haha erg herkenbaar! Helaas is een sjabloon niks voor mij. Het ziet er wel mooi uit alleen jammer van de kleur

  • Avatar van Karen
    Reply Karen 27 april 2016 at 09:39

    Ik zit altijd te stoeien met mijn wenkbrauwen, dus wellicht dat dit iets voor mij kan zijn. Gelukkig heb ik het ook in huis om uit te proberen. Ben benieuwd!

  • Avatar van femkedj
    Reply femkedj 27 april 2016 at 09:34

    Zo’n sjabloon is echt niets voor mij. Jammer dat de kleur niet matcht, want het klinkt wel goed dat het product zo was aangebracht en heel de dag goed bleef zitten :-)!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 27 april 2016 at 10:32

      Jep! Meer kleuren poeders en ik ben verkocht!

  • Avatar van Aranka
    Reply Aranka 27 april 2016 at 09:33

    Ik heb deze kit ook en vind hem super fijn! Alleen inderdaad, de kleur is niet helemaal goed, maar wel erg fijn!

  • Avatar van Jacqueline
    Reply Jacqueline 27 april 2016 at 09:31

    Ik gebruik eigenlijk bijna nooit makeup, maar merk dat je met een mooi stel wenkbrauwen meteen al een jongere en frissere blik krijgt, dus ik wil het wel wat vaker gaan proberen. Als ik makeup gebruik, gebruik ik meestal gewoon een wenkbrauwpotloodje, om ze vooral wat meer symmetrisch te krijgen. Met moedervlekken aan de ene kant en een litteken aan de andere kant is dat eigenlijk wel nodig.

  • Avatar van YuStSoMe
    Reply YuStSoMe 27 april 2016 at 09:20

    Het ziet er wel mooi uit. Gelukkig is de inhoud beter. De gel zou ik alleen aanschaffen, dat lijkt me wel fijn, ik poeder vaak met een mooie oogschaduw, matte.

  • Avatar van Macblogster
    Reply Macblogster 27 april 2016 at 09:09

    Je kan er over heen met een as kleurige oogschaduw om de kleur matching te krijgen. Volgens mij heb je oogschaduw genoeg om dit te kunnen doen. Het is alleen de vraag of je dit telkens wilt doen.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 27 april 2016 at 10:33

      Dat is het wel inderdaad, ik wil gewoon met één matchende kleur klaar zijn. Anders gaat ook het hele ‘snelle’ idee ervan weg natuurlijk..

  • Avatar van BeautyOpinie
    Reply BeautyOpinie 27 april 2016 at 09:05

    Ik gebruikte vroeger altijd een sjabloon voor mijn wenkbrauwen haha, toen ik net make-up begon te dragen. Tegenwoordig maar gewoon uit de losse pols ;) Ik vind het product er super mooi uit zien, jammer dat de kleur niet matcht. Ik zou ook een assige tint moeten hebben. Mijn favoriet vind ik toch nog steeds bij Anastasia al heeft Catrice ook een fijn kitje dat ik momenteel veel gebruik.

  • Avatar van jeapiebel
    Reply jeapiebel 27 april 2016 at 08:53

    Erg mooi resultaat, al heb je geen match qua kleur. Dat het snel gedaan is is ook mooi meegenomen. Ik lees veel goede berichten over dit product en ben zelf heel erg benieuwd. :-)

  • Avatar van Sonja Eding
    Reply Sonja Eding 27 april 2016 at 07:43

    Christian heeft in ieder geval 8 verschillende kleuren, ik weet zeker dat er een van zeker bij je past. Ik heb zelf van mijn Visagie opleiding de assortikit en kan bijna altijd een match vinden.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 27 april 2016 at 08:37

      Hi Sonja, als ik alle kleuren zo bekijk zal ik geen match kunnen hebben zonder verschillende kleuren te moeten mengen. Erg jammer!

      • Avatar van Sonja Eding
        Reply Sonja Eding 1 mei 2016 at 14:59

        Dat snap ik, mengen kan de bedoeling niet zijn, maar er zijn meerdere lichte kleuren, ook die niet zo warm zijn als diegene die je nu hebt. Maar misschien heb je dat al geprobeerd. Jammer hoor, want het is erg fijn spul en de sjabloontjes kunnen inderdaad heel snel werken. Christian verkoopt zelfs nog meer losse sjabloontjes.

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 27 april 2016 at 07:25

    Wat ziet dat er erg goed uit!
    Het merk ken ik niet.
    Ik teken nooit mijn wenkbrauwen bij.
    Moet het wel gaan doen omdat ik door een ongeluk wat wenkbrauwharen mis.
    Ik zal maar eens snel kijken in de webshop.

    Xoxo

  • Avatar van Marije
    Reply Marije 27 april 2016 at 06:51

    Ik vind een mooi getekende wenkbrauw mooi en belangrijk en zie ook echt verschil bij mijzelf. Het geeft een andere uitstraling. Ik ben erg tevreden met mijn hema poeder en etos kwastje. Dit zijn mijn absolute go to’s dus deze laat ik even voorbij gaan ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.