Fashion

9 x de leukste plussize lentejassen

17 april 2016

leukste plussize lentejassen
Het zonnetje laat zich meer en meer zien en ook de temperaturen gaan gelukkig weer heerlijk omhoog. Toch is het zoals de afgelopen dagen nog erg wisselvallig en heb je de ene keer een regenbuitje tussendoor en staat er nog redelijk wat wind. Nog net geen met-zonder-jas-naar-buiten gevoel dus! Tijd om de leukste plussize lentejassen voor je op een rijtje te zetten die net even anders dan anders zijn zodat jij er dit seizoen mee kan pronken. Let’s go!

1. Omdat de (oversized) blazer het altijd goed doet en ik een sucker voor roze ben. Deze kleur staat zo heerlijk fris en vrouwelijk! Verkrijgbaar voor €79,99 en t/m kledingmaat 54 uit de MANGO Violeta collectie.

2. Het bekende spijkerjasje, maar dan net even anders door de suedette uitvoering. Het maakt zo een jasje wat je zowel netjes als stoer kan dragen. Verkrijgbaar voor €55,99 (sale) t/m kledingmaat 54 uit de MANGO Violeta collectie.

3. Het bomberjack is de laatste tijd weer helemaal terug in het straatbeeld. Zo’n kort jasje combineert lekker met een jeans maar ook met de maxiskirts die we weer veel gaan zien deze lente en zomer. Verkrijgbaar voor €89,95 van ADIA t/m kledingmaat 54-56 bij Zalando.

leukste plussize lentejassen

4. Ben je een echte festivalganger of maak je graag een statement met je jas, dan is dit geweven jasje met Aztec-print echt iets voor jou. Het jasje is van Alice & You en is bij ASOS t/m maat 56 verkrijgbaar voor €73,24.

5. De lange jassen blijven we ook nog wel een tijdje terugzien in het straatbeeld, zelfs als het weer warmer wordt. Daarom is zo’n luchtiger model onmisbaar! Verkrijgbaar t/m kledingmaat 56 voor €105,63 in de ASOS Curve collectie.

6. Het blazer-model blijft een favoriet en je vindt hem daarom volop terug bij de verschillende winkels. Helemaal niet erg, want ik ben er fan van! Alleen wel even een leuke kleurencombinatie of net-even-anders-print opzoeken om er wat speelser bij te lopen. Ondanks de print is deze zwart/wit-combinatie wel makkelijk te combineren. Verkrijgbaar t/m kledingmaat 52/54 bij Bon’A Parte voor €124,94.

leukste plussize lentejassen

7. De parka is echt meer het jas-model in dit rijtje en handig als je veel buiten bent, aan het strand woont en dergelijke omdat het net wat meer kan hebben en een handige capuchon heeft. Dit model wat op een lichte denim stof lijkt maakt hem alleen net even wat meer zomers. I like! Verkrijgbaar bij Forever21 t/m kledingmaat 50 voor €36,00.

8. Ook hier weer een spijkerjasje-maar-dan-net-even-anders. Het lijkt wel een combi tussen een parka en een spijkerjasje en het bleached denim maakt hem erg speels en stoer. Ook deze spotte ik bij Forever21 waar hij verkrijgbaar is t/m maat 50 voor €38,00.

9. En als laatste een goed leren jasje. Omdat dit eigenlijk het hele jaar door onmisbaar is in je kast en jaaaaaren mee gaat. Echt zo’n item om in te investeren en dan dus zeker voor een wat meer basic maar mooi afgewerkt model te kiezen zoals deze van Junarose voor €274,95 die verkrijgbaar is t/m kledingmaat 54. Door de schuine rits en elastische zijpanden toch net niet tè basic.

Ik krijg vaak te horen dat er in de plussize wereld echt te weinig ‘fashion’ verkrijgbaar is en de items allemaal zo basic en niet-origineel zijn. Ik hoop dat ik je met bovenstaand lijstje heb kunnen laten zien dat dit zeker niet het geval hoeft te zijn, als je maar goed genoeg zoekt. Er zijn namelijk echt ontiegelijk veel toffe plussize webwinkels! Om het overzichtelijk te maken zette ik Junarose voor je bij elkaar :)

Wat voor stijl lentejas spreekt jou het meeste aan?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat affiliate linkjes.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van mapetitecherie30
    Reply mapetitecherie30 18 april 2016 at 13:43

    Oh hier word ik hebberig van! Die roze is geweldig!!

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 17 april 2016 at 23:42

    Wat een leuke jassen allemaal. Zelf zou ik voor 7 kiezen omdat ik al langer naar een parka op zoek ben en deze super leuk is, maar ik wil er ook nog wel een mooie blazer bij :-)

  • Avatar van Geertje - Stay At Home Mama
    Reply Geertje - Stay At Home Mama 17 april 2016 at 14:56

    Nummer 5!!! Super gave jas!

  • Avatar van JoycevdB
    Reply JoycevdB 17 april 2016 at 14:50

    Ik kende de Violeta collectie van Mango helemaal niet. Super toffe dingen hebben ze daar!

  • Avatar van Varenka
    Reply Varenka 17 april 2016 at 12:28

    OEHHH die laatste foto met leren biker jacket , heel die style is helemaal top!
    Wat fijn om te weten dat die er ook in grotere maten zijn
    Alvast voor maandag, geniet van je week…..
    ( hopelijk weer met een beetje zon )
    :-)

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 17 april 2016 at 11:11

    Denk dat alleen een blazer niet warm genoeg voor me is, maar vind ze wel allemaal heel mooi!

  • Avatar van Natascha
    Reply Natascha 17 april 2016 at 10:04

    Je hebt helemaal gelijk, dit zijn stuk voor stuk toffe jassen! Het aztec printje vind ik heel erg leuk.

  • Avatar van YuStSoMe
    Reply YuStSoMe 17 april 2016 at 09:27

    Ik ben net buiten pluszise gevallen en soms baal ik. Ik betrap mij nog op het struinen in de xl rekken. Omdat dan net hangt wat ik leuk vind. Nee, pluszise is echt geen tenten mode meer, het is echt superleuk geworden!

  • Avatar van Marjolein
    Reply Marjolein 17 april 2016 at 08:55

    Mooie jassen, ik vind nr 6 wel wat! Al wil ik bij een jas altijd een capuchon haha, voor onverwachtse regenbuitjes ;).

  • Avatar van femkedj
    Reply femkedj 17 april 2016 at 08:14

    Ik vind alle jassen heel leuk uitgekozen, mijn voorkeur gaat uit naar de jas met Aztec-print :-).

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 17 april 2016 at 08:14

    Prachtige jassen!
    Vooral een goed jeansjack vindt ik belangrijk.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.