Mama & Kind

Kids talk | Stokke Tripp Trapp vs Stokke Steps

24 juli 2016

stokke tripp trapp stokke steps
Stokke. Als het om baby- en kinderproducten met een mooi design, gebruiksvriendelijkheid en stevigheid gaat dan is dit toch zeker één van onze favoriete merken. De bekende Stokke Tripp Trapp kinderstoel staat nu alweer een tijdje bij ons in huis en het is tijd om er wat meer over te vertellen èn de vergelijking te maken met de Stokke Steps kinderstoel die we ook in huis hebben. Misschien helpt het je om een keuze te maken als je twijfelt?

stokke tripp trapp stokke steps stokke tripp trapp stokke stepsstokke tripp trapp stokke steps
De Stokke Tripp Trapp is misschien wel de meest bekende kinderstoel die er bestaat. Nouja, kinderstoel. Stoel! Want je kan hem dus met de newborn set al vanaf de geboorte gebruiken en is ook voor volwassenen tot 85 kilo te gebruiken. De Tripp Trapp werd in 1972 op de markt gebracht en is er zoals veel producten van dit merk op gericht dat je kindje al vanaf de geboorte dicht bij het gezin kan zijn. Zo past de stoel goed aan de eettafel en kan je er met afwisselend de newborn set, babyset, kussenset, tuigje en/of tafelblad je eigen draai aangeven die past bij de leeftijd en ontwikkeling van je kindje.

Omdat Shae alweer 2,5 jaar is hebben wij gekozen voor de stoel in de kleur Aqua Blue en de kussenset in de kleur Pink Chevron. Verdere uitbreiding qua babyset of tuigje was niet meer nodig en het is een erg toffe stoel om te zien zo met deze combinatie ♥ Het in elkaar zetten was in een kwartiertje gedaan en Shae kan er gemakkelijk zelfstandig in- en uitklimmen en zit er mooi recht in. Fijn zo’n ergonomisch ontwerp waardoor ze een goede houding aanneemt! De stoel is voor mij als moeder zo ook heel erg fijn want er zitten amper naden en kieren in waardoor hij gemakkelijk schoon te houden is. Ook de kussenset is behandeld waardoor ik enig knoeiwerk er met een vochtig doekje zo vanaf kan vegen.

De Stokke Tripp Trapp stoel is verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren voor €189,00 en de kussenset is verkrijgbaar in 11 kleuren voor €29,00 per set.

stokke tripp trapp stokke steps stokke tripp trapp stokke steps stokke tripp trapp stokke steps stokke tripp trapp stokke steps

Stokke Tripp Trapp vs Stokke Steps
– De Tripp Trapp is in meerdere kleurencombinaties verkrijgbaar van neutraal tot kleurrijk. Waar de Stokke Steps op een gegeven moment (vanaf ongeveer twee jaar) zonder inzet en kussentjes gebruikt kan worden waardoor je een stoel in 6 neutrale kleuren met wit kunststof overhoudt, heb je met de Stokke Tripp Trapp dan alsnog veel kleuren(combinaties) over.
– De Stokke Steps oogt minimalistischer en strakker.
– De Stokke Tripp Trapp basisstoel kost €189,00 die maximaal uitgebreid kan worden met een newbornset, baby set, kussenset, tafelblad en tuigje tot een totaalprijs van €441,00
– De Stokke Steps basisstoel kost €110,00 die maximaal uitgebreid kan worden met een de wipstoel (newborns), baby set (inclusief tuigje), kussenset en tafelblad voor een totaalprijs van €452,00.
– De losse Stokke Steps stoel weegt ruim 10 kilo en neemt een vloeroppervlak van 61x43cm in beslag en is niet onder tafel aan te schuiven
– De losse Stokke Tripp Trapp stoel weegt ruim 15 kilo en neemt een vloeroppervlak van 49x46cm in beslag en is dus iets compacter qua omvang bij de poten en is wel onder tafel aan te schuiven

Beide stoelen kunnen dus vanaf de geboorte gebruikt worden en tot 85 kilo belast worden. Voor de rest is het echt meer een voorkeur in smaak. Kies je voor wat strakker of meer het iconische exemplaar? Neutrale kleuren of juist meer opvallendere kleuren en printjes? Beide stoelen zijn enorm praktisch, bieden veel dezelfde opties, gaan lang mee, zijn stevig en zijn mooi vormgegeven.

Onze keuze?
Als ik dan toch een persoonlijke voorkeur uit moet spreken dan gaat die op dit moment uit naar de Tripp Trapp omdat Shae er rechter/beter in lijkt te zitten nu ze 2,5 jaar is. Ook lopen we duidelijk minder vaak tegen de poten aan dan bij de Steps en vinden we de kleurtjes en printjes toch wel erg leuk. Maar (!) had je me eerder naar onze voorkeur gevraagd toen Shae nog een stuk jonger was dan had ik waarschijnlijk de Steps uitgesproken als voorkeur. De bouncer van de Steps die je op de stoel kan monteren als babyset is namelijk zowel aan tafel op de stoel als op de grond te gebruiken waardoor hij meerdere functies had en Shae dat bouncen wel erg leuk vond. De Tripp Trapp newborn set is niet los te gebruiken maar enkel in combinatie met de stoel op tafelhoogte waardoor je nog een losse bouncer aan zou moeten schaffen.

Zoals je merkt verschillen de stoelen vooral qua uiterlijk van elkaar maar zijn ze beide stoelen die met je kind meegroeien.

Welke van de twee modellen spreekt jou het meest aan?

Oh, en pssst.. Hou de site komende week goed in de gaten als je fan bent van de Tripp Trapp. Er gaat een toffe verrassing aankomen ^^

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Stefanie
    Reply Stefanie 24 december 2018 at 13:47

    Past de newborn stoel van de Tripp Trapp op de Steps stoel?

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 26 december 2018 at 22:22

      Voor op de Stokke Steps heb je de Stokke Steps wipstoel die je op de stoel kan klikken en waar ze vanaf de geboorte al in mogen :)

  • Avatar van Soefke
    Reply Soefke 5 oktober 2016 at 20:54

    Hallo Desirée,
    Misschien een vreemde vraag; maar waar heb je dat knuffelkonijntje gehaald van op de eerste foto?
    Ik zie deze vaak op verschillende sites passeren, maar vind hem nergens! Vind het zo schattig voor m’n dochtertje :-)
    Groeten!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 5 oktober 2016 at 21:36

      En dan is hij ook nog eens superzacht! Hij is van Happy Horse, dat helpt misschien in je zoektocht? Succes!

  • Avatar van Varenka
    Reply Varenka 26 juli 2016 at 10:45

    De tripp trapp hadden alle 3 mijn kids en waren echt ideaal. Heb het daarna ook nog lang als knip stoel ( ben kapster haha) gebruikt omdat het zo handig is dat ie in hoogte verstelbaar is. Vond het gewoon jammer toen iedereen op gewone stoelen wilde gaan zitten want vond ze zelf ook zo heerlijk :-)

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 24 juli 2016 at 22:19

    Vrienden van mij hebben ook de Tripp Trapp gekocht toen ze zwanger waren van hun eerste kindje. Ze word deze week 9 en ze zit nog steeds in deze stoel en met veel plezier

  • Avatar van BeautyOpinie
    Reply BeautyOpinie 24 juli 2016 at 21:34

    Wat een super handig artikel! Ik ben nu 27 weken zwanger en me druk aan het orienteren op al dit soort producten ;) Ik heb me nu voorgenomen om voor de Tripp Trapp te gaan, die past ook nog eens het best in ons interieur haha. Het enige wat me nog tegenhoudt is de prijs, poe! Maar dat geldt eigenlijk voor alles waar baby of kind voor staat ;) Gelukkig heb ik nog even, al vind ik het wel gaaf dat je met de new born set de stoel al zo snel (en dus ook lang) kunt gebruiken.

  • Avatar van Joyce
    Reply Joyce 24 juli 2016 at 17:37

    De Steps vind ik een hele mooie stoel, maar op de een of andere manier (vooral door de poten) minder praktisch dan de Tripp Trapp. Wij hebben twee Tripp Trapp stoelen via Marktplaats staan. Ik moet ze nodig eens opknappen, maarja ze worden beide dagelijks gebruikt ;) Straks met de baby vind ik het ook wel weer heel fijn om de babyschaal te kunnen gebruiken als we allemaal aan tafel zitten.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 24 juli 2016 at 19:42

      Ik zie het bij mijn neefje nu ook in het ‘ei’ (newbornset) van de Tripp Trapp aan tafel. Zo schattig!!

  • Avatar van Nathalie
    Reply Nathalie 24 juli 2016 at 12:35

    Onze meiden zijn zes en negen, pas afgelopen jaar kochten we een stokke tripp trapp!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 24 juli 2016 at 19:42

      Het zijn ook wel echt fijne hoge stoelen voor kinderen van praktisch elke leeftijd volgens mij. Hoop dat wij er ook lang plezier van zullen gaan hebben!

  • Avatar van Nathalie
    Reply Nathalie 24 juli 2016 at 12:33

    Onze meiden zijn wat ouder, namelijk 6 en 9 en toch kochten we pas afgelopen jaar een stokke tripp trapp! Mijn voorkeur gaat daar dus naar uit ;)

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 24 juli 2016 at 10:47

    Mooie designers stoel!
    Fijn dat dit jarenlang mee groeit met een kind.
    Ik ken een aantal mensen die dit erg goed kunnen gebruiken…….

    Mooie dag Xoxo

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 24 juli 2016 at 19:43

      Dan is het een ideetje om mijn linkje door te geven aan ze zodat ze komende week m’n site goed in de gaten kunnen houden ;)

      • Avatar van chucky1012
        Reply chucky1012 24 juli 2016 at 19:47

        Ze hebben het ieder veel te druk met hun eigen baby!
        Volgen geen blogs zoals ik doe want werken ook en hebben een druk huishouden…..

      • Avatar van chucky1012
        Reply chucky1012 24 juli 2016 at 19:47

        Ze hebben het ieder veel te druk met hun eigen baby!
        Volgen geen blogs zoals ik doe want werken ook en hebben een druk huishouden…..Anders had ik dat allang gedaan…..

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.