Beauty

The Body Shop Atlantic Seaweed Cream

6 januari 2017

the body shop atlantic seaweed cream
Kan jouw huid wel wat extra’s gebruiken, maar heb je een hekel aan producten die langzaam intrekken en een plakkerig/vettig laagje achterlaten? Dan is deze The Body Shop Atlantic Seaweed Cream zeker iets om eens uit te proberen. The Body Shop Secrets of the World collectie bestaat uit allemaal luxe verzorgingsproducten voor je lichaam en dit is één van de nieuwe producten die nu verkrijgbaar zijn. Het is een heerlijk fris en hydraterend product en ik vertel je er graag wat meer over.

“Aan de kust van de Atlantische Oceaan geloven vrouwen in de kracht van de zee en haar mineralen en planten om hun huid te hydrateren en te revitaliseren. De lichte en verfrissende gel cream bevat zeewier en menthol, en verandert in water wanneer deze wordt aangebracht op de huid. Je zintuigen ontwaken direct.

Ons zeewier komt uit het zuidwesten van Cork, Ierland. Het is inheems aan de Atlantische kust en wordt ethisch verantwoord met de hand geoogst. Het verbouwen van zeewier biedt een alternatieve vorm van inkomsten voor de traditioneel lokale mogelijkheden tot werkgelegenheid. Winst wordt weer in de lokale gemeenschap geïnvesteerd.” – The Body Shop

the body shop atlantic seaweed cream
Wist je dat zeewier in huidverzorging heel fijne voordelen heeft? Zeewier bevat krachtige antioxidanten die de huid verstevigen, beschermen tegen huidveroudering, de huid hydrateren en laat deze weer stralen. Regelmatig gebruik kan helpen het vocht- en vetgehalte in de huid positief beïnvloeden, stimuleert de celverjonging en kan rimpels en fijne lijntjes verminderen. Het is ook één van de hoofdbestanddelen van werelds meest verkochte luxe Crème de La Mer waar veel vrouwen laaiend enthousiast over zijn.

the body shop atlantic seaweed cream
Deze luchtige bodylotion bevat onder andere hydraterende, voedende, verfrissende en verzachtende glycerine, kokosolie, vitamine E, sesamzaadolie, olijfolie, arginine, menthol, zeewierextract, zonnebloemolie en aloë vera en de hoeveelheid toegevoegd salicylzuur heeft tegelijkertijd een subtiel exfoliërend effect. Wel zit er een ‘harde’ alcohol en parfum in, wellicht handig om te weten mocht je er gevoelig voor zijn.

the body shop atlantic seaweed cream

De crème voelt echt heerlijk luchtig aan, is enorm zuinig in gebruik en smeert uit als een waterige gelsubstantie die supersnel intrekt. De huid ruikt gelijk lekker fris en voelt zacht en soepel aan. De substantie van deze bodycrème kom ik niet vaak tegen en is weer eens wat anders! Misschien niet helemaal voldoende voedend voor iemand met echt een heel erg droge huid, maar hij hydrateert zeker heel prettig gedurende de dag. Let op: gebruik een kleine hoeveelheid, anders kan hij wel wat plakkerig aan gaan voelen op de huid.

The Body Shop Atlantic Seaweed Cream komt in een luxe pot met een inhoud van 350ml en is via The Body Shop winkels en webwinkel verkrijgbaar voor €26,00.

Wat is jouw favoriete substantie lichaamscrème? Toch liever de lekkere dikke bodybutters of kies je liever voor een luchtig product zoals die uit dit artikel?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat producten die door een merk/bedrijf zijn toegestuurd en een affiliate link.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Beauty Treasures
    Reply Beauty Treasures 7 januari 2017 at 10:41

    Ik heb deze al een keer geroken en de geur is fantastisch!

  • Avatar van Varenka W
    Reply Varenka W 7 januari 2017 at 10:32

    Ik zag ze al staan en was benieuwd of dit wat zou zijn.
    Best prijzig maar het ziet er dan ook heel luxe uit.
    Ik vind het persoonlijk meer iets voor de zomer na een dagje strand.
    Waarom weet ik niet precies, vanwege de frisse geur en substantie misschien.
    Het lijkt me wel een fijne cream iig.
    Prachtige foto’s heb je weer gemaakt trouwens….

  • Avatar van manon
    Reply manon 6 januari 2017 at 17:35

    Ik vind body shop erg fijn, ben wel benieuwd naar deze!

  • Avatar van Edith Sofia
    Reply Edith Sofia 6 januari 2017 at 14:45

    Oeeh klinkt als een erg fijn product & mooie foto’s!

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 6 januari 2017 at 12:24

    ik moet bekennen dat ik echt te weinig smeer >.< maar deze klinkt wel super nice!

  • Avatar van jeapiebel
    Reply jeapiebel 6 januari 2017 at 10:38

    Zeewier in huidverzorging wat klinkt dat fijn en indrukwekkend, ik ben voor. ;-) Goede tip dat niet veel wordt gebruikt, plakkerig daar ben ik ook geen fan van.

  • Avatar van Liset - Beautydagboek
    Reply Liset - Beautydagboek 6 januari 2017 at 10:01

    Hij ziet er heerlijk luxe uit! Zelf heb ik een hele droge huid, dus ik denk dat het niet iets voor mij is, maar verder klinkt het goed.

  • Avatar van Lindsey Beljaars
    Reply Lindsey Beljaars 6 januari 2017 at 09:57

    Fijne review! Het lijkt mij een fijne cream!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 6 januari 2017 at 08:23

    Zeer goede review!
    Interessant wat zeewier doet voor de huid.
    Noooit geweten dat het in een huidverzorgingsproduct verwerkt kan zijn.
    Maar toch zou ik graag voor de bodybutters gaan…..

    Xoxo

  • Avatar van Inge
    Reply Inge 6 januari 2017 at 07:54

    Ik dacht in eerste instantie dat het een dagcrème was, maar dat bleek niet het geval te zijn. Oeps. Ik moet beknnen dat ik vaak vergeet om mijn huid te verzorgen. Ik vind mijzelf insmeren altijd zoveel werk *aap emoticon met handen voor zijn ogen*

  • Avatar van Romy
    Reply Romy 6 januari 2017 at 07:22

    Dit lijkt me een heel fijn product. Sowieso ben ik altijd erg te spreken over alles van The Body Shop. Wel zou ik zelf liever gaan voor een dikkere body butter.

  • Avatar van Patricia
    Reply Patricia 6 januari 2017 at 07:11

    Ik ga ook voor luchtig, maar smeer echt te weinig, haha

  • Avatar van Femke
    Reply Femke 6 januari 2017 at 06:35

    Hmm weer een fijne review van een (ik denk) heerlijk product. Je maakt mij wederom nieuwsgierig. Wat maak je toch ook altijd mooie foto’s. Ik kies graag voor de wat luchtigere butters.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.