Beauty

The Body Shop Fresh Nude Cushion Foundation

20 januari 2017

the body shop fresh nude cushion foundation
Zoals je wellicht weet heb ik een redelijk droge huid, helemaal rond dit tijdstip van het jaar. Helaas is dit dan ook gelijk de periode dat ik een haat-liefde verhouding heb met foundations. Liefde voor de dekking en een egalere huid maar minder liefde voor het feit dat drogere plekjes vaak meer geaccentueerd worden waardoor rimpeltjes en fijne lijntjes ook meer opvallen. Mehhh! The Body Shop Fresh Nude Cushion Foundation belooft niet alleen de huid egaler te maken maar tegelijkertijd ook te verzorgen. Ik heb dit uitgebreid getest en vertel je er vandaag meer over.

the body shop fresh nude cushion foundation the body shop fresh nude cushion foundation the body shop fresh nude cushion foundation the body shop fresh nude cushion foundation
The Body Shop Fresh Nude Cushion Foundation komt in een zwart/witte verpakking met een dubbel klepdekseltje. In het bovenste deel zit een spiegeltje in het deksel en ligt een soort sponsje en daaronder zie je dan de foundation door het ‘kussentje’ heen. Bijzonder! Je krijgt de foundation eruit door op het kussentje te drukken met het sponsje, je vinger of een kwast. De foundation is op siliconenbasis, heeft een SPF25 en beschermt dus je huid redelijk tegen de schadelijke invloeden van de zon. Daarnaast zit er onder andere glycerine, kokosextract, marula olie, vitamine E, aloë vera, rozenwater en hyaluronzuur in. Een mooi aantal hydraterende en verzorgende ingrediënten dus en dat is precies wat mijn huid in de winter goed kan gebruiken.

the body shop fresh nude cushion foundation

Het bijgeleverde sponsje vind ik zelf niet heel prettig en egaal werken, ik kies daarom liever voor een buffer kwast. Mijn favoriet is op dit moment de nieuwe The Body Shop bufferkwast waar ik onlangs nog over schreef. Hiermee krijg ik eenvoudig voldoende product in de kwast waarmee ik zo lekker vlot kan werken. De dekking is met twee dunne laagjes medium te noemen. Het fijne aan de foundation is dus dat deze op te bouwen is tot het gewenste resultaat. Hier zie je een foto van mijn blotebillengezicht, een foto met alleen foundation op en een foto waar ik ook de rest van mijn make-up heb aangebracht. Ik heb verder geen concealer gebruikt maar de foundation wel afgepoederd. Je ziet dat de roodheid en vlekjes goed worden geëgaliseerd zonder dat het geheel er te vlak uit ziet en ook komt er nog een natuurlijke glow door de foundation heen.

the body shop fresh nude cushion foundation the body shop fresh nude cushion foundation the body shop fresh nude cushion foundation

Ik heb de foundation hier in de lichtste kleur, Fuji Peony 01, en die heeft duidelijk een iets warmere/gelere ondertoon. Voor mijn huid zou hij echt wat neutraler richting ‘koel’ mogen zijn maar als ik de make-up draag dan valt het wel mee gelukkig. Deze foundation voelt lekker fris en verzachtend aan op de huid, geeft na een paar minuutjes een semi-matte finish en blijft een uur of zes echt mooi op mijn huid zitten. Hierna mag ik sommige plekjes wel bijwerken maar ik zit dan ook regelmatig aan mijn gezicht gedurende de dag. Met een primer eronder, goed afpoederen en van m’n gezicht afblijven rekt de draagbaarheid namelijk al snel uit naar zo’n negen uur. En ja, het valt zeker op dat dit echt een foundation is voor de drogere huidtypes. Mijn huid begint niet te trekken gedurende de dag en de foundation hoopt zich ook niet op in droogtelijntjes en/of rimpeltjes. De foundation is direct na het testen in mijn dagelijkse make-upbak terecht gekomen ^^

The Body Shop Fresh Nude Cushion Foundation is verkrijgbaar bij The Body Shop (zowel in de winkel als in de webshop) voor €21,00. Heel fijn om te weten: deze foundation is 100% vegan.

Heb jij al eens een cushion foundation geprobeerd? Spreekt deze foundation jou aan?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat producten die ik van een merk/bedrijf heb ontvangen en een affiliate link.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van YuStSoMe
    Reply YuStSoMe 21 januari 2017 at 17:49

    Ik durf er steeds niet aan te beginnen, maar gelukkig heb ik een tester gekregen van een soortgelijkend product, dus wie weet. Het ziet er bij jou echt superfijn uit!

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 20 januari 2017 at 19:54

    Het lijkt mij wel een hele fijne foundation, leuk dat de Body Shop hier ook mee komt.

  • Avatar van Patricia
    Reply Patricia 20 januari 2017 at 16:21

    Echt nog nooit… ik moet zo’n zaak maar eens binnenlopen voor een goed advies. Vind juiste teint kiezen altijd zo lastig.

  • Avatar van Karen
    Reply Karen 20 januari 2017 at 14:15

    Wow, ziet er prachtig uit! Ik heb nog nooit zo’n foundation geprobeerd. Toch maar eens doen!

  • Avatar van manon
    Reply manon 20 januari 2017 at 13:52

    Je hebt al een hele mooie huid zeg wauw! de foundation ziet er goed uit

  • Avatar van Lindsey Beljaars
    Reply Lindsey Beljaars 20 januari 2017 at 12:13

    Wat een mooi luchtig en natuurlijk effect!

  • Avatar van Britt
    Reply Britt 20 januari 2017 at 11:02

    Hij geeft een heel mooi effect! Is de kleur die je hebt ook echt heel licht of is hij niet zo geschikt voor de hele bleke huidjes?

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 20 januari 2017 at 11:05

      Hij is misschien net iets te geel en heel ietsjes te donker, maar in de lente/zomer zeker perfect voor de echt lichte huidjes! Gewoon eens testen bij TBS :)

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 20 januari 2017 at 10:44

    ik heb zelf nog niet zo’n soort foundation geprobeerd eigenlijk :D

  • Avatar van Varenka W
    Reply Varenka W 20 januari 2017 at 10:12

    Ik vind jouw blote billen gezicht al mooi haha, als mijn huid zo gaaf eruit ziet gebruik ik meestal geen foundation.
    Maar ik hoef deze dan ook niet te testen …
    Ik houd wel van dit soort foundation met dit systeem.
    Ziet er mooi uit.
    Z’on hele zware dekking is niks voor mij, dus het is ideaal als dit mooi is op te bouwen.
    Wat een mooie foto’s heb je weer gemaakt.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 20 januari 2017 at 11:05

      Dankjewel voor je complimentjes ^^

  • Avatar van Gonny
    Reply Gonny 20 januari 2017 at 09:58

    Wat een mooi product. Ik denk ook dat het sponsje te klein is. Met een kwast zal het vast prettiger aanbrengen. Een cushion foundation heb ik zelf nog nooit gebruikt.

    Ik vind het er super mooi uit zien bij je.
    Leuke foto’s ook

  • Avatar van Nancy
    Reply Nancy 20 januari 2017 at 09:52

    Geeft een heel mooi (toch wel natuurlijk) effect!

  • Avatar van jeapiebel
    Reply jeapiebel 20 januari 2017 at 08:56

    Ik vind de kleur wel mooi ondanks dat het foundation is. Je ziet echt verschil voor en na gebruik.

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 20 januari 2017 at 08:23

    Het ziet er mooi en zeer handig uit!
    Dit moet ik kopoen.
    Ga het meteen op mijn shoplist zetten…..

    Xoxo

  • Avatar van Romy
    Reply Romy 20 januari 2017 at 07:27

    Wat een handige verpakking voor foundation! Zoiets had ik nog nooit gezien, maar je maakt me er erg nieuwsgierig naar. De foundation klinkt heel fijn in gebruik.

  • Avatar van Femke
    Reply Femke 20 januari 2017 at 06:58

    Ik heb nog nooit een cushion foundation geprobeerd, maar ben hier wel benieuwd naar. Mijn huid is op dit moment ook vrij droog, dus deze foundation spreekt mij erg aan. Ik vind het effect ook mooi. Een fijne, medium dekking met een healthy glow. Mooi!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.