Beauty Mama & Kind

Mommy & Baby | Tiny Rituals producten

5 januari 2017

tiny rituals
Ik vind het enorm leuk om allemaal verschillende merken en producten uit te proberen en te kijken wat nu echt fijne producten zijn voor zowel mijzelf als voor Shae. En misschien wel nòg leuker vind ik het als ik uitgedaagd wordt om specifieke producten te reviewen. Zo kwam de vraag naar mijn mening over de Tiny Rituals producten steeds vaker voorbij. Ik kocht een setje met enkele producten èn kreeg er enkele vanuit het merk toegestuurd dus ik ging aan de slag!

tiny rituals tiny rituals
Laat ik beginnen met het setje producten die voor de mama’s bedoeld is. De Tiny Rituals Mom’s Relaxing Bath Set bevat een flesje van 100ml relaxing & caring bath oil en 3 zakjes met 100g magnesium bath crystals. Er wordt aangeraden één zakje en een klein scheutje badolie per baddersessie te gebruiken voor een heerlijke 20 minuten rust en een verzorgde huid. De badolie uit deze set ruikt heerlijk zacht, ‘clean’ en fris bloemig (rice milk & sweet almond oil) en bevat verschillende verzorgende oliën, rijstextract, vitamine E en glycerine.

De bath crystals vind ik erg interessant. Ik heb al eens een artikel over magnesium en epsom zout geschreven en het is verassend goed voor verschillende doeleinden. Zeker dit artikel eens lezen als je erin geïnteresseerd bent want het kan voor veel worden gebruikt. In de zakjes zit ook enkel magnesiumsulfaat zonder verdere toevoegingen.

tiny rituals tiny rituals

De Tiny Rituals Baby Room & Linen Mist is een product die je natuurlijk voor zowel je baby als jezelf kan gebruiken. Hij is erg fijn om te gebruiken in de kledingkast, een paar spraytjes door verschillende ruimtes en zelfs als bodymist kan hij er goed mee door. Er zit geen alcohol in en er is aloë vera, rijstextract, amandelolie en glycerine aan toegevoegd dus het werkt ook nog eens hydraterend op je huid. Ik zou deze spray trouwens niet op een baby’tje of klein kind gebruiken, in verband met eventueel inademen etc. maar vind hem voor mijzelf heerlijk zo net voor het slapen gaan. Ook dit ruikt weer zo lekker zacht en fris bloemig. Love it!

tiny rituals tiny rituals tiny rituals

Dan de producten voor de baby’s en/of kindjes. Ik heb de Tiny Rituals Baby Gift Set met 50ml hair & body wash, 75ml bath oil en 50ml body lotion en de hair & body wash ook in een grote flacon met inhoud van 200ml.

Laat ik met deze Tiny Rituals hair & body wash beginnen. Het is een product zonder parabenen, SL(E)S en minerale oliën, hypoallergeen en er zit onder andere aloë vera, glycerine, verschillende verzorgende oliën, betaïne, rijstextract, vitamine E en urea in. Een heerlijke zachte washgel dus die ervoor zorgt dat Shae heerlijk ruikt en haar haartjes lekker zacht en glanzend maakt. Heel fijn: het schuim prikt duidelijk niet in de oogjes!

tiny rituals

De Tiny Rituals bath oil zit ook weer vol zachte ingrediënten zoals verschillende verzorgende oliën, rijstextract, vitamine E en glycerine en geen ‘harde’ ingrediënten. Als je geen bad hebt maar je kindje wel een droge huid heeft kan je deze trouwens ook heel fijn onder de douche gebruiken. Gewoon je kindje nat maken, een klein beetje olie over je handen verspreiden en je kindje er mee insmeren en daarna goed afspoelen. Shae’s huidje wordt er duidelijk een stukje zachter van en voelt daarna niet plakkerig of vet aan maar je voelt wel een soort beschermend laagje. Zeker in de wintermaanden heel erg fijn :)

tiny rituals tiny rituals

En als laatste de Tiny Rituals bodylotion. Ik kan mijzelf herhalen in dit artikel want ook hierin zijn weer geen ‘harde’ ingrediënten te vinden. Wat er wel in zit? Onder andere aloë vera, verschillende verzorgende oliën, glycerine, betaïne, shea boter, rijstextract, vitamine E en een beetje siliconen voor het lekker smeerbaar maken en zachte huidgevoel. De aanwezige alcoholen zijn die van de ‘terugvettende’ en niet-uitdrogende soorten en dus juist goed voor de huid. Een klein beetje is meer dan voldoende per keer, hij trekt redelijk vlot in en laat de huid van Shae lekker soepel en zacht achter.

De complete Tiny Rituals lijn met producten voor mommy en baby bestaat uit de volgende producten:

– Baby Hair & Body Wash 200ml, €8,50
– Baby Gift Set, €17,50
– Baby Bath Oil 200ml, €14,50
– Baby Body Lotion 200ml, €12,50
– Baby Massage Oil 75ml, €12,50
– Baby Room & Linen Mist 50ml, €16,50
– Stretchmark Tummy Cream 200ml, €19,50
– Mom’s Bath Set, €19,50.

Ja, ik ben flink enthousiast over deze Tiny Rituals producten. En ik zou ook de babyproducten niet alleen voor baby’s en kinderen aanraden, maar ook voor volwassenen met een gevoelige huid of als je gewoon graag zachtere producten qua ingrediënten en geur gebruikt. Met één kanttekening: mocht je allergisch zijn voor parfum dan zou ik de producten overslaan, want op de badkristallen na zit overal wel een klein percentage parfum in. Maarja, dat zorgt nou juist voor die oh-zo-lekkere geur! Ik zou mijzelf er de hele dag in kunnen dompelen zo heerlijk vind ik die frisse en zacht bloemige combinatie ♥

Ook heel mooi: 10% van de Tiny Rituals opbrengst gaat naar de stichting Tiny Miracles waarmee minder bevoorrechte kinderen uit India worden geholpen met een betere start van hun leven. De producten zijn onder andere bij Rituals en via Bol.com verkrijgbaar.

Ik vond het enorm leuk om hiervoor uitgedaagd te worden en zo eens andere producten te gaan reviewen. Mocht je zelf ook een specifiek product in een review willen zien dan hoor ik het graag!

Wat voor producten vind jij fijn om voor je kindje(s) te gebruiken?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat producten die door een merk/bedrijf zijn toegestuurd en een affiliate link.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Laura van As
    Reply Laura van As 11 januari 2017 at 12:08

    De Rituals washgel is ook een vast product in mijn assortiment. Heerlijk zacht inderdaaad! Wel enigszins aan de prijs, maar ik heb het er zeker voor over.

  • Avatar van Beauty Treasures
    Reply Beauty Treasures 7 januari 2017 at 10:44

    Klinkt fijn! Als mommy to be be ik zeker geïnteresseerd in zulke producten.

  • Avatar van Julie
    Reply Julie 6 januari 2017 at 12:43

    De spray kan je wel als room & linnen mist gebruiken voor het kindje, maar beter inderdaad niet op de baby zelf :-)
    Ik heb zelf geen kindjes maar ben wel dol op de geur van deze lijn! :-)

  • Avatar van Tamara
    Reply Tamara 5 januari 2017 at 20:04

    Leuk dat je deze hebt gereviewd, ik was er erg benieuwd naar nadat ze me er bij rituals op hadden geantendeerd in mijn zwangerschap. Heb ze toen niet gekocht maar ben er wel aan blijven denken omdat ik het zo lekker vond ruiken! Ik denk dat ik maar weer terug ga, of aankomende kraamvisite om iets uit de lijn te kopen :)

  • Avatar van Come-Moda
    Reply Come-Moda 5 januari 2017 at 16:49

    Lijken me fijne producten!

  • Avatar van manon
    Reply manon 5 januari 2017 at 15:45

    Oh wat fijn dat het ook bruikbaar is voor moeder en kind!

  • Avatar van Karen
    Reply Karen 5 januari 2017 at 15:11

    Wat een leuke aanvulling op de normale collectie!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 5 januari 2017 at 11:34

    Wat een fijne producten en goed dat het voor moeder en kind is.
    Ik zou zeker iets van de moeder lijn kopen.
    Vroeger gebruikte ik producten in gele flessen etc.,

    Xoxo

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 5 januari 2017 at 14:05

      Als je daarmee Zwitsal bedoelt.. Vind ik echt zo’n heerlijke geur, maar helaas kunnen zowel mijn dochter als ik er niet tegen :(

      • Avatar van chucky1012
        Reply chucky1012 5 januari 2017 at 14:21

        Ja, dat merk bedoel ik.
        Ik weet het, want had al vaker gelezen dat jullie daar niet tegen kunnen.

  • Avatar van Kiss & Make-up
    Reply Kiss & Make-up 5 januari 2017 at 10:47

    Mooi cadeautje voor mama en baby!

  • Avatar van Varenka W
    Reply Varenka W 5 januari 2017 at 10:33

    Wat fijn dat je deze lijn van Rituals hebt gerieviewd , ik was razend benieuwd naar wat je er van vond.
    Ik vind de geur en het zachte huid gevoel van deze Tiny producten zo heerlijk maar ik vroeg mij af of het nou ook daadwerkelijk vriendelijk is voor de gevoelige huidjes.
    Ik heb alleen de body lotion en die bevalt enorm goed, maar nu ik dit zo lees ben ik ook heel benieuwd naar de bad olie geworden.
    Ik geloof dat ze ook nog een body creme/butter hebben, voor mama’s….mischien ga ik daar eens naar kijken als de lotion op is.
    Alleen de verpakking vind ik al een feestje om naar te kijken.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 5 januari 2017 at 14:06

      Ja, ze hebben inderdaad een buikcrème voor mama’s al kan je de bodylotion natuurlijk ook gewoon voor jezelf blijven gebruiken. Erg leuk om eens uitgedaagd te worden wat anders te reviewen!

  • Avatar van Lindsey Beljaars
    Reply Lindsey Beljaars 5 januari 2017 at 10:23

    Oeh, ik ken deze lijn helemaal niet! Klinkt alles behalve verkeerd!

  • Avatar van jeapiebel
    Reply jeapiebel 5 januari 2017 at 09:53

    Het is altijd super dat er geen alcohol in zit. Al probeer ik dat te voorkomen maar het lukt ook niet altijd. Soms is het ook nodig als ingredient. Het lijkt mij een prima collectie. 10% voor minder bevoorrechte kinderen dat is mooi.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 5 januari 2017 at 14:06

      En niet alle alcoholen zijn slecht, zo zitten er in deze producten geen ‘harde’/uitdrogende alcoholen. Heel fijn!

  • Avatar van Tania
    Reply Tania 5 januari 2017 at 08:16

    Je hebt me heel benieuwd gemaakt naar de producten. Ga ze zeker ook eens kopen. Momenteel gebruik ik producten van Galenco voor zoontje

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.