Lifestyle

Feel good | Zó kom je van die winterdip af!

23 januari 2017

winterdip tips tricks
Het is winter. Gelukkig beginnen de dagen alweer wat langer te worden, maar alsnog zet de schemer in vanaf vijf uur en is het donker voordat je in de gaten hebt dat de avond begonnen was. Daarnaast is het ook nog eens koud, doe je te weinig natuurlijke vitamine D op en heb je voorlopig nog geen uitzicht op echt warmer weer. Helemaal is dan ook helemaal niet vreemd dat er veel mensen zijn die last krijgen van een winterdip. Je voelt je futloos, je bent sneller geïrriteerd, bent neerslachtig en voelt je vooral erg moe. In dit artikel geef ik je wat praktische tips en tricks om van die winterdip af te komen.

Zorg voor jezelf
Zorg dat je voldoende beweging krijgt (het liefst in de buitenlucht), probeer zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten, voldoende te drinken en slik eventueel aanvullend wat vitamines. Een goede multivitamine en/of vitamine D uit een potje is in deze tijd van het jaar zeker aan te raden. Het is natuurlijk heel uitdagend om van je winterdip een soort van winterslaap te maken met koolhydraat- en vetrijk voedsel of om naar de suikers te grijpen, maar probeer echt goed voor jezelf te blijven zorgen. Gezond eten en drinken – met af en toe een guilty pleasure – geeft je van binnenuit duidelijk meer energie.

Werk aan jezelf
Koop voor jezelf een mooi notitieboek en neem de lange avonden voor lief. Doe kaarsjes aan, zet rustgevende muziek op en ga met pen en papier aan de slag om aan jezelf te werken. Schrijf je dromen op, werk doelen voor de toekomst (dichtbij en ver weg) uit, schrijf elke dag drie dingen op waar je dankbaar voor bent.. Hierdoor vliegt de winter voorbij en krijg je een feel good gevoel vol energie!

Frisse lucht
Probeer zoveel mogelijk buiten te zijn, want ook al is het dan misschien al donker als je thuiskomt van je werk de frisse lucht zal je goed doen. Waar mogelijk is het vooral aan te raden om in de ochtend buiten te zijn omdat er dan veel blauw licht is wat de productie van het hormoon dat je moe maakt (melatonine) remt. Eventueel een daglichtlamp bij het ontbijt dicht naast je zetten kan je ook doordeweeks goed helpen om ècht wakker te worden.

Onderneem leuke dingen
Zorg dat je leuke dingen blijft doen. Ga in je eentje naar de bios, wandelen, lees een goed boek, bezoek familie en vrienden of kook eens extra uitgebreid voor jezelf (en je gezin). Boek een leuk weekendje weg of plan een dagje uit met vriendinnen of ga een gekke workshop ondernemen. Door zulke dingen in je agenda te kunnen plannen heb je telkens iets om positief naar uit te kunnen kijken en geef je die winterdip geen kans.

Pamper jezelf
En hoe oppervlakkig het ook lijkt: neem lekker de tijd voor jezelf in de badkamer. Met die lange donkere avonden is het de perfecte periode om eindelijk eens al die scrubs en maskertjes te gaan gebruiken. Neem een lange douche, ga uitgebreid in bad, smeer jezelf in met bodybutter, lak je teennagels in een vrolijk kleurtje, experimenteer weer eens met de krultang, stijltang en/of je make-up. Enjoy!

Let op! Laat ik voorop stellen dat je je met een winterdipje door bovenstaande informatie, tips en tricks echt een stuk beter zal gaan voelen. Maar een winterdip is heel iets anders dan een depressie. Ben je langdurig neerslachtig en heb je het gevoel dat je er niet alleen uit komt, ga dan naar de huisarts en vraag om hulp.

Ik hoop dat je door bovenstaande tips weer snel de oude bent of in ieder geval met meer energie de wintermaanden door kan komen. Zwaai die winterdip maar even lekker uit ^^ Mocht je zelf nog aanvullende tips en tricks hebben, laat ze dan achter in de comments onder dit artikel om zo anderen te kunnen helpen ♥

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
De bovenste foto komt van Shutterstock.

Reacties op dit artikel

 • Reply Cindy 1 februari 2017 at 16:23

  Ik vind het lastig om tijd voor mezelf in te plannen en ook voor mijzelf te zorgen, nu ik een zoontje heb en ’s avonds dingen doe waar ik overdag niet aan toe kom. Ik probeer wel op mijn werk in de pauze te wandelen, maar dat is soms ook best lastig. ’s Avonds wandelen doe ik niet alleen en ’s ochtends ben ik te moe om op tijd er uit te gaan (al wil ik dat wel veranderen, ik wil eerder op staan en productiever worden, voor zover dat nog kan op mijn leeftijd haha). Wel fijne tips!

 • Reply Denise 27 januari 2017 at 13:26

  Een paar dagen naar Thailand heeft mij van mijn winterdip afgeholpen. 3 dagen maar. Gekkenwerk dacht ik eerst. Zonde, en ik heb al zo weinig geld. Maar ik wilde het al zo lang en ik kon nou eenmaal niet een week of langer. Dus het dan maar niet doen? Nee, ik wilde wél. Dus ging ik 3 dagen naar Bangkok, ook nog met 2 nachtvluchten en een overstap (dat was goedkoop), maar dat maakte me niks uit. Ineens was ik er, half januari. In de warmte. De Aziatische sfeer. Héérlijk! Ik heb er nu nóg energie van.
  Denise’s laatste artikel:De mooiste wijk van Alicante: Santa Cruz

  • Reply Desirée 27 januari 2017 at 13:28

   Neeeee, wat gaaf!! Heb je erover geschreven? Kosten, wat je gedaan hebt, foto’s etc? Tof!!

 • Reply Josine 25 januari 2017 at 23:30

  Of het een winterdip is dat weet ik niet.. Ben 2017 met frisse moed begonnen en ik moet zeggen, het gaat de goede kant op! Goede tips, positief denken en doen is het beste inderdaad. Liefs, Josine
  Josine’s laatste artikel:parabenen, siliconen & sulfaten

 • Reply Mariska 24 januari 2017 at 16:38

  Dat zijn goede tips! :) zelf slik ik als extra vitamine D en ik moet zeggen dat ik daar erg baat bij heb. Helpt me enorm :)
  Mariska’s laatste artikel:Playboy #generation Press to Play

 • Reply manon 23 januari 2017 at 16:13

  Allemaal fijne tips. Ik probeer nu ook wat meer uitstapjes te maken en ik merk dat het beter helpt als heel de avond op de bank zitten
  manon’s laatste artikel:Spring Blossom Eau De Parfum By Artes Florales

 • Reply femketje 23 januari 2017 at 11:55

  me time is voor mij het beste middel om ff uit die dip te komen :D
  femketje’s laatste artikel:Look – Pierced & Poisoned.

 • Reply Lindsey Beljaars 23 januari 2017 at 11:35

  Hele leuke tips Desirée!
  Lindsey Beljaars’s laatste artikel:La Roche-Posay Respectissime Multi Dimensions Mascara

 • Reply Kiss & Make-up 23 januari 2017 at 11:19

  Welke winterdip? I looooooooooove winter :-) In Belgie was ik er nochtans ook niet zo dol op, maar hier in Zwitserland is het top.
  Kiss & Make-up’s laatste artikel:Video | Currently Loving (January 2017)

 • Reply Jessica J. 23 januari 2017 at 10:34

  Goede tips! Voor mij persoonlijk zijn uitstapjes, dagjes en weekendjes weg de beste remedie. En natuurlijk mezelf van tijd tot tijd lekker in de watten leggen. Misschien dat ik vanavond nog eens een Lush-badje neem! ;-) In de winter slik ik trouwens ook vitamine D-supplementen.
  Jessica J.’s laatste artikel:My scentful life #38 • Verjaardagen en dompers op de feestvreugde

 • Reply Romy 23 januari 2017 at 07:54

  Fijne tips voor als een winterdip op de loer ligt! Mij helpt het altijd om inderdaad even een frisse neus te halen.
  Romy’s laatste artikel:Elke dag weekend: 10 tips voor een weekendgevoel

 • Reply Femke 23 januari 2017 at 07:42

  Fijne tips. Eropuit gaan en jezelf lekker verwennen zijn toch wel dé tips om van de winter blues af te komen als je het mij vraagt :-).
  Femke’s laatste artikel:Review: The Wet Brush

 • Reply Jonna@burgertrutjesNL 23 januari 2017 at 06:54

  Handige tips, zijn altijd welkom! Ik ga bijna naar Dubai voor een weekje, dus dan is mijn winterdip echt wel verdwenen
  Jonna@burgertrutjesNL’s laatste artikel:Kokosbollen met chocola – Recept

  • Reply Desirée 23 januari 2017 at 09:02

   Ja hallo, wat lekker zeg! Ik kan me voorstellen dat je dan wel die winterdip kan omzeilen ja, heerlijk!

 • Reply chucky1012 23 januari 2017 at 06:35

  Fijne en handige tips en dit artikel bewaar ik ;-)

  Xoxo

 • Antwoorden

  CommentLuv badge

  Meer in Lifestyle
  valentijnsdag cadeautips
  Originele Valentijnsdag cadeautips!

  Nog een paar weken en dan staat de meest romantische dag van het jaar weer voor de deur. Of in...

  Sluiten