Beauty

Mijn liefde voor huidolie

22 juli 2017

huidolie tips
Een goede huidverzorging is niet alleen belangrijk om je huid in optimale conditie te houden maar is voor mij ook een heerlijk momentje voor mijzelf. Even de tijd nemen om mijzelf te verzorgen en te verwennen met fijne producten die echt wat doen voor mijn huid. Naast regelmatig peelen ben ik van mening dat ook een goede huidolie op ieders badkamerplankje zou moeten staan en ik vertel je graag waarom.

Een huidolie voor elk huidtype
Veel mensen denken dat een huidolie alleen iets is voor mensen met een heel droge huid, maar niets is minder waar. Er zijn huidoliën voor elk type huid verkrijgbaar en zelfs de vettere en onzuivere huid zou met de juiste olie in betere conditie kunnen komen zonder extra glanzend of vettig te worden of te zorgen voor een uitbraak. Het is dus goed om jezelf eens te laten adviseren zodat je er eentje aanschaft die aansluit bij jouw huidtype en jouw huidwensen.

Als ik naar mijzelf kijk dan heb ik een droge tot redelijk droge huid – dit is een beetje afhankelijk van de tijd van het jaar en of ik veel stress ervaar – en gebruik ik het liefst een zo puur mogelijke olie. Pure arganolie en pure squalane olie blijven favorietjes maar ik wissel graag af, ook omdat dit deels mijn werk is natuurlijk om nieuwe producten te testen!

Mijn huidtype en ervaringen
Naast dat ik een droge huid heb heb ik een gevoelige huid die snel reageert op temperatuurverschillen, bepaalde ingrediënten, aanraking etc., heb ik last van enkele pigmentvlekjes, de eerste rimpeltjes komen door en ik heb regelmatig last van wat droogtelijntjes en een wat ruwer huidgevoel. Als ik een tijd heel trouw elke avond een huidolie gebruik merk ik op àlle fronten duidelijk vooruitgang en toch sluipt het er in dat ik het soms een tijdje vergeet. Ai. Mijn huid wordt gelijk weer droger, onrustiger en reageert weer sneller op bepaalde omstandigheden en ingrediënten.. Het is dus niet gek dat ik zo’n liefhebber ben van huidolie!

Nieuwe huidoliën op de markt
Er komen regelmatig nieuwe huidoliën op de markt en ik laat je graag kort kennis maken met de volgende drie nieuwtjes op het gebied van huidolie in verschillende prijsklasses zodat je duidelijk kan zien dat er voor iedere portemonnee mooie producten verkrijgbaar zijn. Een huidolie is vaak een wat duurder product om aan te schaffen, maar je gebruikt per keer slechts enkele druppels waardoor je echt heel erg lang met een flesje vooruit kan.

huidolie tips huidolie tips huidolie tips
Laat ik beginnen met de nieuwe Douglas Nutri Focus Nourishing Serum-Oil (30ml, €27,99). Deze olie bevat onder andere kokosextract, jojoba olie, arganolie, abrikozenpitolie, vitamine E, kokumboter, rijstolie, rozenolie en extract van shea boter. Er zit geen alcohol in, geen parabenen, wel wat parfum en het product is dierproefvrij.

De olie komt in een glazen flacon met een druppelpipetje, heeft een zachte en frisse geur en is bijna een droge olie te noemen. Hij trekt heel snel in en laat zich heel goed combineren met een nachtcrème erboven.

huidolie tips huidolie tips huidolie tips
De nieuwe Filorga Oil-Absolute (30ml, €119,00) is pas vanaf september verkrijgbaar bij ICI Paris XL maar zo mooi dat ik hem uit enthousiasme al aan je wil laten zien. Er zit onder andere kokosextract, abrikozenpitolie, jojoba olie, vitamine E, sesamolie, soja olie, amandelolie, hyaluronzuur, vitamine C, niacinamide en verschillende peptiden en amberextract in. Dit product bevat geen alcohol, geen parabenen, wel een klein beetje parfum en is dierproefvrij.

Deze huidolie biedt eigenlijk een totaalplaatje aan als het gaat om huidverzorging, bescherming, voeding, hydratatie, vitamineboost, huidveroudering, versteviging en helpt op weg naar een zachtere en egalere huid. De olie ruikt fris en is duidelijk meer voedend dan de olie hiervoor. Alsnog trekt hij redelijk vlot in en combineert hij goed met een nachtcrème, maar vanwege alle mooie ingrediënten kan je hem ook op zichzelf gebruiken als verzorging voor de nacht.

huidolie tips huidolie tips huidolie tips
Als laatste ontving ik de Combray Facial Oil (30ml, €130). Dit is een bijzonder en puur product omdat het uit slechts twee ingrediënten bestaat: druivenpitolie en oxofulleram. Druivenpitolie bevat een hoge concentratie antioxidanten, vitamine E en meervoudig onverzadigde vetten en oxofulleram is een bijzondere antioxidant die exclusief voor dit merk ontwikkeld is. Het beschermt de huid, gaat vochtverlies en huidveroudering tegen, kalmeert de huid, versterkt de huidbarrière, verzacht de huid en is goed in te zetten tegen roodheid, psoriasis, eczeem, acne en rosacea. Deze huidolie bevat geen alcohol, parabenen en parfum en is niet op dieren getest.

De olie zelf is donkerbruin van kleur maar daar zie je na het inmasseren op je huid niks meer van terug. De geur is heel licht notig maar eigenlijk amper aanwezig en de olie zelf trekt redelijk snel in. Ook deze zou je zeker met een nachtcrème kunnen combineren, maar door de mooie eigenschappen kan ook deze goed op zichzelf als nachtverzorging worden gebruikt.

huidolie tips
Tips: je kan een huidolie trouwens ook heel erg goed gebruiken om andere droge plekjes zoals nagelriemen mee in te smeren, toevoegen aan een gezichtsmaskertje voor wat extra voedende en verzorgende eigenschappen òf bijvoorbeeld aanbrengen op de puntjes van je haar voor extra bescherming en zachtheid.

Gebruik jij een huidolie? Welke van bovenstaande 3 spreekt jou het meest aan?

Liefs,
Desirée

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd en affiliate links.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van coco
    Reply coco 7 september 2018 at 23:23

    Ik 48 jaar oud gebruik de combray.Echt een heerlijke olie en werkt ook echt.Rimpels verdwijnen als sneeuw voor de zon.Gelijk bij de eerste keer opbrengen zag ik verschil.En ik heb een gist in mijn huid deze is ook verdwenen.Wat ik met medicatie nog niet bereik.
    Topprodukt voor toch een redelijke prijs.140 euro is veel maar bij gebruiken kwam ik erachter, je doet er lang mee.
    Koop een dag en nachtcreme van een goed merk en je bent nog meer kwijt.Dit is dag en nachtolie in een flesje.
    Met meer resultaat als mijn dure dag en nachtcreme.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 9 september 2018 at 10:03

      Leuk om te horen dat jij hier ook zo tevreden over bent!

  • Avatar van Harriet
    Reply Harriet 26 juli 2017 at 10:05

    Enige tijd geleden gebruikte ik een huidolie, deze bleef voor mijn gevoel alleen ‘bovenop’ mijn huid liggen. Vandaar dat ik al een tijdje geen huidolie meer gebruik. Na het lezen van je blog wil ik misschien toch de laatste gaan kopen :) Bedankt voor je tips!

  • Avatar van yvonne
    Reply yvonne 25 juli 2017 at 23:20

    Ik gebruik het eigenlijk nooit. Ben bang dat ik er zo van ga glimmen. Maar goeie tip om ze onder je nachtcreme of onder je maskertje te zoen.

  • Avatar van Gea
    Reply Gea 23 juli 2017 at 15:24

    de combray facial l oil lijkt me iets toevoegen aan mijn huidverzorging.
    op het moment gebruik ik plankton zeepaard olie voor gezicht (beauty kitschen )

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 24 juli 2017 at 09:25

      Oeh, ik ga die van Beauty Kitchen ook zeker eens bekijken. Klinkt interessant en heb al goede ervaringen met dit merk :)

  • Avatar van Lindsey Beljaars
    Reply Lindsey Beljaars 23 juli 2017 at 12:15

    Ik ben zelf ook echt dol op huidolie!

  • Avatar van Donna
    Reply Donna 22 juli 2017 at 22:09

    Ik kan er echt niet genoeg van krijgen. Mijn favorieten zijn de rozenbottel en squalane olie voor het gezicht. 2 druppels arganolie gaan er in mijn pasgewassen haren of als haarmasker voor het wassen. Vloeibare kokosolie na een lichaamsscrub. Na het douchen de huidolie van Zarqa, en douchen met de olie van Eucerin. Ach wat een heerlijkheid allemaal.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 24 juli 2017 at 09:29

      Nog een olieliefhebber dus, heerlijk he?!

  • Avatar van Femke
    Reply Femke 22 juli 2017 at 09:54

    Ik ben helemaal gek op huidolie, vind het heerlijk en zo fijn voor mijn huid. Ik heb zelf de Combray Facial Oil ook ontvangen, daar ben ik super nieuwsgierig naar!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 24 juli 2017 at 09:33

      Ik ben alvast heel benieuwd naar jouw ervaring ermee ook :)

  • Avatar van Loes
    Reply Loes 22 juli 2017 at 09:49

    Ik vind huidolie echt ideaal als je huid even iets extra’s nodig heeft! Ik gebruik er eentje van Kruidvat en die is echt prima. Die van Douglas klinkt wel heel erg lekker ook, met abrikoos.

  • Avatar van Inge
    Reply Inge 22 juli 2017 at 09:05

    Ik gebruik momenteel de Rose Hip Seed Oil van the Ordinary. Dit is een betrekkelijk nieuwe lijn van producten die heel erg betaalbaar zijn en dezelfde ingrediënten gebruiken als duurdere producten. Echt een aanrader als je van skincare houdt.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 24 juli 2017 at 09:34

      Ik heb al een aantal producten van dat merk gekocht om er eens naar te kijken, ik zal binnenkort wat gaan reviewen! Interessant nieuw merk wel :)

      • Avatar van Inge
        Reply Inge 24 juli 2017 at 11:40

        Zeker interessant. Ik heb de Advanced Retinoid 2%, ‘Buffet’ & dus de Rose Hip Seed Oil van The Ordinary en daarnaast de SubQ eyes van het (duurdere) zustermerk Hylamide. Heerlijk als je een nieuw merk vindt en dat het dan ook nog goed bevalt. Volg jij het blog van Caroline Hirons al? Dat is ook echt een aanrader voor Skincare ‘junkies’ en haar andere social media is ook erg vermakelijk.

        • Avatar van Desirée
          Reply Desirée 24 juli 2017 at 14:54

          Dankjewel voor de tips omtrent de producten en Caroline Hirons, ik ga er eens naar kijken. Als skincarejunkie waardeer ik zulke tips enorm!

  • Avatar van jia-feng
    Reply jia-feng 22 juli 2017 at 08:21

    ik gebruik er een van kruidvat ?. gebruik je dit voor of na een creme?

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 24 juli 2017 at 09:35

      Het ligt een beetje aan je huidtype. Je zou hem in plaats van een nachtcrème kunnen gebruiken of onder je nachtcrème als extra stap en extra verzorging :)

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 22 juli 2017 at 08:02

    De laatste spreekt me erg aan.
    Heb zoiets als dit nog nooit gebruikt dus ben er nu zeer benieuwd naar…

    Xoxo

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 22 juli 2017 at 08:01

    ik gebruik zelf een olie voor de huid op mijn armen en benen, maar niet op mijn gezicht :3

  • Avatar van thebeautyblognl
    Reply thebeautyblognl 22 juli 2017 at 07:50

    Ik gebruik eigenlijk nooit huidolie, maar wauw! Ik wil het zeker eens proberen. En inderdaad ook super handig om te gebruiken voor mijn nagelriemen! x

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.