Beauty

Budget Beauty Tip | Simple Skincare

16 september 2017

simple skincare review nederland
Een merk wat in de UK enorm populair is, waar online veel lovende reviews over te vinden zijn en nu sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar is. Simple Skincare. Een merk met een volledige gezichtsverzorgingslijn waarvan de prijzen tussen de €3,49 en €9,99 liggen en wat belooft geen harde ingrediënten te hebben. Zoals je kan begrijpen was ik daar als skincarejunkie natuurlijk heel benieuwd naar! Lees verder voor meer informatie, mijn mening over de producten en mijn eerste ervaring.

Als ik naar de verpakking van de producten kijk dan vind ik het geheel erg basic uit zien, op een goede manier. Het oogt fris en clean en het maakt duidelijk een mooi plaatje als geheel. Het complete assortiment van Simple Skincare bestaat uit de volgende producten:

simple skincare review nederland
Moisturising Facial Wash 150ml, €4,99
Een zeepvrije gezichtsreiniger met onder andere glycerine, panthenol, vitamine E, bisabolol, kamille extract en geraniumextract. Helaas zit er wel een hardere reiniger in, namelijk SLS (sodium laureth sulfate). Een wat zwaardere make-up verwijder je er niet volledig mee en mijn huid wordt er helaas een klein beetje trekkerig van..

Micellar Cleansing Wipes 25st, €3,99
Reinigingsdoekjes voor die luie momenten die we allemaal wel eens hebben. Een lekker formaat, goed vochtig, stevig genoeg en je veegt er je gezicht met een lichtere make-up zo mee schoon. Er zit onder andere glycerine, panthenol en vitamine E in en ze laten mijn huid niet trekkerig aanvoelen.

Cleansing Facial Wipes 25st, €3,49
Reinigingsdoekjes die ook een zwaardere make-up inclusief waterproof mascara verwijderen. Ook weer van een lekker formaat, goed vochtig en stevig genoeg en ook deze laten mijn gezicht niet trekkerig aanvoelen. Er zit onder andere glycerine, panthenol en vitamine E in.

Eye Make-Up Remover 125ml, €3,99
Een oogmake-upremover die zonder al te hard te hoeven boenen zelfs een zwaardere ooglook van je ogen afveegt. Er zit onder andere panthenol en vitamine E in en de remover laat geen vettig laagje of waasje op de ogen achter.

Micellar Cleansing Water 200ml, €4,99
Een hele basic maar best goede micellaire reinigingslotion. Even op een watje aanbrengen, over je gezicht heen halen en je gezicht voelt schoon en fris aan zonder trekkerig gevoel. Echt een zwaardere oogmake-up verwijder je er niet mee, maar daar heb je dan de Eye Make-Up Remover of de Cleansing Facial Wipes voor. Er zit onder andere glycerine, niacinamide, panthenol, kamille extract en kokosextract in.

simple skincare review nederland
Hydrating Light Moisturiser 125ml, €5,99
Een lichte hydraterende crème voor elke dag in een lekkere grote flacon. Voor mijn drogere huid doet deze niet voldoende, maar ik kan me voorstellen dat deze op heel warme dagen of voor een normale tot vettere huid heel prettig is. Er zit onder andere glycerine, panthenol, vitamine E en bernagie olie in.

Let op: deze crème bevat wel parrafine en siliconen.

Replenishing Rich Moisturiser 125ml, €5,99
Dit is een wat meer voedende hydraterende crème en ook weer in een lekkere grote flacon. Deze voelt eigenlijk best prima uit en is voor mijn huid op dit moment zeker een fijn product. Er zit onder andere glycerine, kokosextract, panthenol en vitamine E in.

Vital Vitamin Day Cream SPF15 50ml, €9,99
Een dagcrème met een SPF15 waar onder andere glycerine, kokosextract, niacinamide, amandelolie, vitamine E, vitamine A extract, zonnebloemolie en gemberextract in. Hij voelt lekker aan, smeert prima uit, trekt redelijk vlot in en doet het ook nog eens goed onder make-up. Dit is echt een heel erg prima basic dagcrème die voor veel huidjes geschikt zal zijn.

Let op: deze crème bevat siliconen.

Vital Vitamin Night Cream 50ml, €9,99
Een nachtcrème met onder andere bijenwas, glycerine, squalaan, panthenol, vitamine E, bisabolol, allantoïne, bernagie olie en urea in. Dit is duidelijk een wat rijkere crème maar niet zo erg dat je aan je kussen vastplakt na het smeren ;) Mijn huid reageert er heel erg goed op; deze voelt na het insmeren en de volgende ochtend lekker zacht en soepel aan en krijgt er een mooie glow van.

Let op: deze crème bevat siliconen.

simple skincare review nederland
Mijn mening
Hoe mijn eerste ervaringen met alle Simple Skincare producten zijn heb je hierboven bij elk afzonderlijk product kunnen lezen en het is dan ook niet vreemd dat mijn eindoordeel best prima is. Enkele fijne reinigers (vooral de Cleansing Facial Wipes en de Micellar Cleansing Water zijn mijn persoonlijke aanraders) en ook de crèmes zijn best okee. Verwacht geen enorme hoogstandjes op het gebied van huidverbetering, maar ze hydrateren, voeden en verzorgen zeker. Qua verzorging zijn de Replenish Rich Moisturiser en de Nachtcrème mijn favorieten.

Helemaal zonder nasties zijn de producten trouwens niet. Zoals je hebt kunnen lezen zitten er hier en daar nog wel wat parabenen, een hardere reiniger (SLES) en siliconen in. Maar als jouw huid hier niet op reageert zijn het verder zeker milde producten. Geen synthetische geur- en kleurstoffen en geen harde alcoholen. Fijn!

Tip: bij Trekpleister zijn de producten tot en met morgen (zondag 17 september) in de aanbieding, je krijgt dan 50% korting op alles. De Simple Skincareproducten zijn verder ook bij Kruidvat te koop.

Spreekt dit nieuwe merk jou aan om eens te gaan proberen?

Liefs,
Desirée

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Dems
    Reply Dems 12 november 2018 at 02:02

    Als jaren alles geprobeerd tegen mijn acne , nu eindelijk ben ik er vanaf door simple en vooral door de gezichtswash 😇

  • Avatar van Sonja
    Reply Sonja 17 september 2017 at 13:41

    Ik dacht al het komt mij bekend voor… ik weet niet of ik hier iets van ga kopen.

  • Avatar van yvonne
    Reply yvonne 16 september 2017 at 18:39

    Fijne producten voor een fijne prijs. Jammer dat er toch wat parabenen en SLES in zitten maar wat VWillemse al zegt, ideaal en goed betaalbaar.

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 16 september 2017 at 09:51

    Dank je voor deze goed tip dan ga ik straks eens een kijkje nemen want heb er zoveel goeds over gelezen…..

    Xoxo

  • Avatar van Jonna@Burgertrutjes
    Reply Jonna@Burgertrutjes 16 september 2017 at 09:27

    Was er ook al benieuwd naar! Zag het al bij het Kruidvat liggen naar kon weer eens niet kiezen. Volgende keer neem ik de cleansing wipes mee :-) en het miscelairwater

  • Avatar van VWillemse
    Reply VWillemse 16 september 2017 at 06:43

    Ik was hier zo benieuwd naar, en na uitvoerig uitpluizen van de ingrediënten lijst heb ik de micilaire lotion en de rich moisturiser gekocht.
    Ik denk dat dit idd wel fijne basic producten zijn voor als je huid niet zoveel extra’s nodig heeft.
    Maar voor jonge meiden die alleen ’n schoon gezicht en een likje creme nodig hebben is dit ideaal en goed betaalbaar.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.