Eten & drinken

The Cookie Bakery | Chocolate dipped kletskoppen

18 maart 2018

chocolade kletskoppen recept
Kletskopjes, ik ben er dol op! Een lekker dun en krokant koekje gemaakt met nootjes . Ik heb eigenlijk altijd gedacht dat het pinda’s waren, maar oorspronkelijk worden ze met amandelen gemaakt. Ik dook de keuken in voor mijn eigen variant op het Oud Hollandsche koekje, namelijk dit salty & chocolate dipped kletskoppen recept! 

chocolade kletskoppen recept
Wat heb je nodig voor dit kletskoppen recept?
(ongeveer 30 stuks)
– 150 gram witte basterdsuiker
– 60 gram bloem
– 60 gram ontvelde amandelen
– 50 gram ongezouten roomboter
– 3 eetlepels melk
– ½ eetlepel zeezout
– 1 theelepel vanille-extract
– een flinke snuf kaneel
– chocolade naar smaak om te smelten en de koekjes in te dippen

chocolade kletskoppen recept chocolade kletskoppen recept chocolade kletskoppen recept

Hoe maak je kletskoppen?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en hak de amandelen fijn
2. Smelt de boter in een steelpannetje op een laag vuur en haal de pan van het vuur
3. Meng door de boter de gehakte amandelen, vanille-extract, kaneel, suiker, 3 eetlepels melk en het zeezout
4. Meng als laatste in delen de bloem erdoor en zorg dat het deeg klontjesvrij wordt
5. Laat het deeg heel iets afkoelen tot je er met een lepel hoopjes uit kan halen, die je tot balletjes rolt en een beetje plat drukt op bakpapier
6. Maak bolletjes van zo’n 2 cm doorsnede en houd voldoende ruimte tussen de deegbolletjes op de bakplaat want ze lopen nog flink uit!
7. Bak de kletskoppen in zo’n 6 tot 8 minuten tot ze goudbruin van kleur zijn. Let hierbij op dat je ze niet te kort bakt want dan worden ze niet hard, maar bak ze ook zeker niet te donker want dan krijgen ze een bittere smaak
8. Leg ze uit de oven op een vlakke ondergrond op keukenpapier om overtollig vet wat te laten opnemen of draai er – terwijl ze nog warm zijn – rond een pollepel rolletjes van
9. Smelt de chocolade in de magnetron in een bakje en dip hier de uitgeharde koekjes in.

Mocht je de smaak van pinda’s lekkerder vinden dan kan je altijd 50% pinda’s en 50% amandelen gebruiken of gewoon 100% pinda’s. Lekker afwisselen zoals jij lekker vindt! Als de chocolade nog nat is kan je de koekjes eventueel ook nog besprenkelen met gekleurde dip, gedroogde stukjes fruit en dergelijke. Yumm!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 20 maart 2018 at 12:08

    Het ziet er zo heerlijk uit!

    Xoxo

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 19 maart 2018 at 12:12

    Dit ziet er super lekker uit! Nooit geweten dat kletskoppen best makkelijk te maken zijn.

  • Avatar van Bregje
    Reply Bregje 19 maart 2018 at 08:53

    Oooh dit klinkt hemels! Ik ben niet zo’n bakprinses, maar dit recept lijkt me heel goed te doen! Ik ga het gauw eens proberen, thanks!

  • Avatar van Carrie Kok
    Reply Carrie Kok 19 maart 2018 at 06:16

    Lijkt me heerlijk, maar ik hou het op jouw proteine rijke balletjes; ze zijn erg lekker en past in een hoog eiwit dieet.
    dankjewel desiree!

  • Avatar van Liesbeth
    Reply Liesbeth 18 maart 2018 at 22:21

    ooh lekker kletskoppen. Weet je wat lekker is om hiermee te maken? een toetje. Kletskoffie genaamd. Vul een Irish coffee glas voor de helft met pittige koffie. De rest aanvullen met vers geslagen slagroom en daarin gestoken op een aantal heerlijke, dunne, verse kletskoppen. Genieten als afsluiting van een heerlijke maaltijd of gewoon zomaar omdat het kan :)

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 18 maart 2018 at 17:22

    ooh wat doe je me aan :D mijn favoriete koekjes en dan ook nog eens dipped in chocolade!

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 18 maart 2018 at 14:39

    Kletskoppen zijn sowieso al heel erg lekker en dan met chocola erbij kan het inderdaad nog goddelijker zijn. Misschien eens proberen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.