Reizen & vrije tijd

Travel | Een cruise in Griekenland

17 april 2018

griekenland cruise
Ik ben nog maar net terug uit Antibes, Zuid-Frankrijk, en het is alweer uitkijken naar de volgende trip. Over een paar weken ga ik namelijk eilandhoppen met een cruise. Eerlijk? Toen ik de uitnodiging hiervoor binnen kreeg wist ik niet zeker of een cruise wel iets voor mij zou zijn, maar nadat ik me er wat meer in verdiept had werd ik steeds enthousiaster. Ik vertel je over mijn vooroordelen en waarom ik dus twijfels had, waarom ik het toch ga doen én welke cruise ik zal gaan maken. En mocht je wat tips hebt voor één van de Griekse eilanden die we zullen gaan bezoeken, dan hoor ik het graag! 

griekenland cruise
Mijn vooroordelen over een cruise maken

Op de één of andere manier had ik toch echt het idee dat een cruise voornamelijk bedoeld is voor een oudere doelgroep en zag ik het al voor me dat zo’n schip vol zit met welgestelde vijfenvijftigplussers zou zitten die de hele dag elkaar de oren van de kop kletsen, hapjes en drankjes doen, genieten van het zonnetje, met de touringcar de plaatsjes waar de boot aanlegt doorcrossen om als afsluiting nog een dansje te wagen bij live-entertainment die het nét niet is..

Maar toen ik eenmaal in gesprek kwam met meer en meer mensen die zelf ook een cruise hebben gemaakt, kwam ik er pas achter hoe divers het aanbod in cruises is en dat mijn beeld ervan nodig bijgeschaafd zou moeten worden. Dat het voor eigenlijk ieder type reiziger een leuke manier van reizen kan zijn, zeker ook voor gezinnen met kinderen. Als je maar je huiswerk doet en van tevoren goed uitzoekt welk(e) land(en) je aan doet, wat daar zoal te doen is en wat er allemaal aan boord te doen is. Dat er helemaal geen opgesloten gevoel is maar juist flink wat vrijheid wordt ervaren doordat je juist zoveel ziet en echt veel vrije tijd aan land hebt. Dat het echt niet altijd gelijk weken hoeft te duren en ook helemaal niet zo duur hoeft te zijn. En zo werd ik al snel steeds enthousiaster!

griekenland cruise griekenland cruise

Griekenland per cruise ontdekken

Nadat ik de trip goed bekeken had en mijn vooroordelen aan de kant werden geschoven zei ik dan ook volmondig JA tegen deze aankomende persreis die ik in samenwerking met Cruise Travel zal gaan maken. Het zal de 4-daagse Oost Midellandse Zee cruise met de onlangs gerenoveerde en gemoderniseerde Celestyal Olympia worden waarbij aangelegd zal worden bij:

– Piraeus (Athene, Griekenland)
– Mykonos-Stad (Griekenland)
– Kusadasi (Turkije)
– Skala (Patmos, Griekenland)
– Heraklion (Kreta, Griekenland)
– Thira (Santorini, Griekenland)
– Piraeus (Athene, Griekenland).

Na wat huiswerk gedaan te hebben kijk ik alvast heel erg uit naar het bezichtigen van Acropolis, het wandelen door prachtige straatjes, de cultuur opsnuiven (én proeven), de oude architectuur te gaan bewonderen, het schilderachtige Thira met de witte huisjes met blauwe daken te gaan ontdekken, Mykonos met z’n witte molentjes..

Naast het programma waarbij er aangelegd zal worden en we veel vrije tijd op vaste grond zullen doorbrengen is er op de boot ook het één en ander te beleven zag ik al. Zo is er een zwembad, verschillende bars en lounges, een casino, fitnessruimte, beautysalon, 3 restaurants, bibliotheek, shops en zelfs een kidsclub. De maaltijden (ontbijt, lunch, diner en snacks) zijn trouwens inbegrepen dus hier hebben we in ieder geval geen omkijken naar, al gok ik dat we ook lokaal in de steden en dorpjes vast nog wel het één en ander zullen gaan proeven!

griekenland cruise

Een cruise met kinderen

Ik zal samen met Judith van Hip & Hot deze cruise maken en we hebben er enorm veel zin in. Leuk om dit met z’n tweeën te kunnen doen maar ook om alvast te beleven of dit ook met kinderen een leuk idee is. Persoonlijk denk ik van wel! Sowieso is een bootreis voor kinderen al één groot avontuur, heeft het cruiseschip zelf al voldoende aan boord waar ze zich mee kunnen vermaken (zoals het zwembad, de kidsclub of even terugtrekken in de hut met een boek of een spelletje), laat staan dat er nog het één en ander gewandeld, gedaan en bezichtigd kan worden als er eenmaal is aangelegd.

Als ik persoonlijk een cruise uit zou zoeken dan zou ik in ieder geval letten op natuurlijk de trip zelf zoals de aanlegplekken en wat daar allemaal te doen en te zien is. Ik zou niet snel kiezen voor een massaal schip maar toch eentje met voldoende faciliteiten aan boord zoals internet (#bloggerlife), goed en lokaal eten en drinken, een beetje fijne hut met het liefst wat ruimte zodat je je er ook echt terug kan trekken en fijne zithoekjes met mooi uitzicht.. Ik droom er al helemaal bij weg en krijg meer en meer zin in het aankomende tripje. Mijn eerste keer Griekenland én mijn eerste cruise. Spannend!

– Heb jij wel eens een cruise gemaakt?
– Mocht je nog leuke tips hebben voor één van de plaatsen die ik in Griekenland zal gaan bezoeken, dan hoor ik het graag natuurlijk! :)

Liefs,
Desirée

* Beeldmateriaal via Shutterstock: 1, 2 & 3.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 29 april 2018 at 19:43

    Oh wat vet zeg dat je dit mag doen! :)

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 20 april 2018 at 12:14

    Wat leuk dat je dit gaat doen. Het word vast een heerlijke cruise. Veel plezier!

  • Avatar van Denise
    Reply Denise 18 april 2018 at 22:04

    Oh. Ik ben echt zwaar jaloers! Judith tagde me op Facebook, vandaar dat ik het nu zie.
    Ik ben vaak in Griekenland geweest maar zoveel mooie bestemmingen in 1x zien lijkt me helemaal geweldig.
    Santorini is in elk geval erg mooi. Daarover kun je op m’n blog lezen. Ik heb er zelfs nog steeds niet alles over verteld.
    Veel plezier in elk geval!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 18 april 2018 at 22:21

      Ik heb er nu helemaal nog meer zin in! Tof dat je zo enthousiast bent en ik ga zeker jouw artikel over Santorini lezen :)

  • Avatar van Donna
    Reply Donna 18 april 2018 at 12:45

    Ooohh jaloers hiero, ik wens je veel voorpret en een mooie reis toe.

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 18 april 2018 at 08:15

    ik ben er zelf nog nooit geweest, het lijkt me zo mooi daar :D

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 18 april 2018 at 06:46

    Leuk en ik kijk uit naar je verslag hiervan….
    Volgens mij moet je ook wel aardig wat fooi betalen opeen cruise schip.
    Het lijkt me zo leuk om eens een cruise maken.
    Ben nu benieuwd wat je vliegticket kost en waar je die geboekt hebt.

    Geniet ze…. Xoxo

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 18 april 2018 at 22:24

      Bij deze cruise is het in ieder geval zo dat de prijs die je betaalt inclusief ontbijt, middageten, diner, snacks, havengelden, entertainment aan boord, fooien, geselecteerde dranken en geselecteerde excursies is. Dat is fijn om te weten en enkel eigen uitjes, bepaalde drankjes of eten buiten de boot betaal je zelf. Tickets kan je het beste zo ruim mogelijk van te voren boeken trouwens, dat kan je echt veel schelen!

  • Avatar van Miranda
    Reply Miranda 17 april 2018 at 19:52

    Ik heb tips genoeg voor je! Heb zelf op een cruiseschip gewerkt en nog steeds is dit mijn favoriete manier van vakantie vieren. Elke dag een andere plaats bekijken en je superdeluxe hotel is je vervoersmiddel met alles binnen handbereik…heerlijk. De cruisemaatschappij waar je mee gaat is niet te vergelijken met holland Amerika of royal carribean maar voor een eerste cruise helemaal top! Mijn advies…maak geen gebruik van betaalde vervoersmiddelen of excursies van het schip! Meestal veel duurder en minder leuk. Ga lekker zelf op pad. Mykonos santorini en kusadasi is alles op loopafstand. Tenzij je natuurlijk naar bezienswaardigheden toe wilt zoals Efes (kusadasi) vaak zijn er in de haven genoeg opties voor een excursie op eigen houtje. De cruisehaven van Athene is wel een eindje van het centrum. Half uurtje lopen voor de metro en dan een paar haltes en je bent bij de acropolis. (Let op voor zakkenrollers in de metro, ze zijn vliegensvlug) Taxi is ook een optie! Santorini is mijn favoriete plek..zo mooi en fijn daar. Tip: met de kabelbaan naar boven en lopend weer naar beneden. Je kan ook per ezel naar boven maar ik vind t erg zielig. De enige plek waar ik niet geweest ben is patmos maar wil je meer weten over de andere plaatsen? Vraag maar raak!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 18 april 2018 at 22:25

      Wat tof dat je er op eentje gewerkt hebt en dan nog zo enthousiast bent, zegt genoeg denk ik zo! Leuk dat dit schip voor een eerste cruise prima zal zijn, ik ben alvast heel benieuwd. En nee, geen ezelritjes hier ook dus de kabelbaan :)

  • Avatar van Soraya
    Reply Soraya 17 april 2018 at 15:04

    Het lijkt me erg leuk. Hoe zit het verder met vervoer. Moet je zelf per vliegtuig naar de opstapplaats gaan? Ik heb zelf vliegangst dus zoek eigenlijk iets waar ik per bus kan opstappen.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 17 april 2018 at 16:02

      Het is inderdaad zo dat je bij deze cruise zelf vervoer dient te regelen naar de opstapplaats. Je kan er een vlucht bijboeken, òf eventueel een roadtrip naar de opstapplaats maken als je echt niet wil of kan vliegen. Of met de auto in de autotrein naar Italië en dan de veerboot naar Griekenland. Maakt het helemaal een unieke vakantie! ;)

  • Avatar van VWillemse
    Reply VWillemse 17 april 2018 at 12:31

    Ahhhh de Acrpolis is prachtig hoor ik heb dan ook ontzettend genoten die dag :-)
    En wat betreft de vooroordelen van een cruise, ik snap ze helemaal.
    Nu heb ik ook een enorme bewegins drang in de zin dat ik graag kilometers loop of fiets elke dag, en hou ik ook nog eens absoluut niet van open water hahaha dus ik denk dat het tot grote teleurstelling van mijn man toch niet voor mijn 75ste gaat gebeuren.
    Maar suf zijn ze allang niet meer, en ik geloof best dat je er een top vakantie aan over kunt houden.
    Geniet er van !

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 17 april 2018 at 16:02

      Ahhh, je maakt me voor zover het kon nu nóg enthousiaster. Leuk! Ik hoop in de sport/fitnessruimte en wanneer we aangelegd zijn buiten aan wal aan voldoende beweging te kunnen komen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.