Beauty

Gezichtsreiniging

8 augustus 2010

gezichtsreiniging
Een goed gereinigde huid is het begin van een mooie huid. Hoe kan je nu het beste je huid reinigen, met welke produkten en in welke volgorde?

1. Make up remover of een reinigingsmilk.
Hiermee verwijder je alle make up en vuil van je gezicht. Dit produkt gebruik je in de ochtend en avond. In de ochtend om je gezicht te verfrissen en de ‘slaap’ van je huid te verwijderen, in de avond om make up etc. te verwijderen.
2. Facewash of een cleanser.
Met een facewash/cleanser verwijder je alle laatste restjes make up en vuil die misschien niet door de make up remover of reinigingsmilk zijn weggehaald. Dit produkt gebruik je in de ochtend en in de avond om bovengenoemde redenen.
3. Peeling of een scrub.
Met een peeling/scrub reinig je niet alleen je huid dieper dan met een facewash/cleanser je verwijdert er tevens de dode huidcellen mee welke er vaak voor zorgen dat je huid niet straalt, ruw aanvoelt en een doffe uitstraling heeft. Er zijn peelings en scrubs voor elk huidtype. Het is belangrijk dat je dit produkt hooguit 2/3 keer in de week gebruikt omdat het anders te ruw kan zijn voor de gezichtshuid.
4. Lotion of een toner.
Met een lotion/toner sluit je de poriën en bereid je je huid voor op de verzorgingsprodukten. Er zijn lotions/toners voor elk huidtype, laat je hierin goed adviseren want een gevoelige huid kan beter geen lotion met alcohol gebruiken in verband met een uitdrogend effect.
5. BHA / AHA.
Als laatste stap van je gezichtsreiniging kan je aanvullend nog een produkt met AHA of BHA gebruiken. Een AHA (Alpha Hydroxy Acid) exfolieert de droge huidlagen voor een gladde en stralende huid. Een BHA (Beta Hydroxy Acid) exfolieert de droge huidlagen èn binnen in de poriënlaag, wat uitermate goed werkt bij mee-eters en onzuiverheden. Deze stap zou je na de lotion/toner toe kunnen voegen aan je dagelijkse gezichtsreiniging. (Let op: produkten met AHA en BHA maken je huid gevoelig voor de zon. Gebruik daarom altijd overdag een produkt met minimaal SPF15.)

Ikzelf gebruik in plaats van een scrub/peeling af en toe een scrubborsteltje voor het gezicht van The Body Shop (€5,00) en de AHA en BHA produkten van Paula’s Choice. Wil je weten welke produkten ik precies gebruik voor mijn ochtend- en avondroutine bekijk dan de artikels die ik erover schreef: artikel 1 en artikel 2.

Hoe ziet jouw ochtend- en avondroutine eruit qua reiniging? En welke produkten gebruik jij?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van SharonUS
  Reply SharonUS 8 augustus 2010 at 10:25

  Ik doe altijd oogmake-upremover, reinigingsmelk en dan toner. :)

 • Avatar van Confashions From Ams
  Reply Confashions From Ams 8 augustus 2010 at 07:49

  Hele leuke tips meid, ga toch maar eens kijken voor die AHA en BHA productjes :D

 • Avatar van Fraukex3
  Reply Fraukex3 8 augustus 2010 at 04:52

  Ik doe het met water haha :D

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.