Beauty

Gezichtsverzorging

15 augustus 2010

een goede huidverzorging
Vorige week zondag schreef ik over gezichtsreiniging. Deze week een handig artikel over de verzorging van je gezichtshuid. Welke produkten zijn er allemaal om je huid heerlijk te verzorgen?

1. Masker
Of je het nu ziet als een deel van de reiniging van het gezicht of als een deel van de verzorging, de tijd nemen voor een maskertje is goed voor je huid en werkt enorm ontspannend. Voor elk huidtype heb je een bijpassend masker. Ik vind het fijn om af te wisselen tussen maskers: peel off masker, kleimasker, crememasker etc.

2. Serum
Een serum zit altijd bomvol werkzame stoffen om je huid een echte oppepper te geven. Je gebruikt een serum vaak ’s avonds voor je je nachtcreme aanbrengt zodat het goed de tijd heeft om zijn werk te doen tijdens de nacht. Een aanrader: het super antioxidant serum van Paula’s Choice. Dit serum maakt je huid zijdezacht!

3. Dagcreme
Een dagcreme gebruik je overdag en heeft als grootste verschil met je nachtcreme vaak een toegevoegde zonbescherming. Met je dagcreme voed je niet alleen je huid maar bescherm je haar ook voor alle weersomstandigheden, droogte van de verwarming etc. Ook dagcremes zijn er voor elk huidtype. Een dagcreme komt in veel verschillende substanties, waaronder; creme, fluid en gel.

4. Nachtcreme
’s Nachts heeft je huid alle tijd om tot rust te komen en de processen in gang te zetten voor o.a. de celvernieuwing. Daarom is het belangrijk om voor je naar bed gaat een nachtcreme te gebruiken welke is aangepast aan jouw huidtype en wensen/behoeften. Vaak zijn nachtcremes net even wat vettiger en verzorgender dan dagcremes.

5. Oogcreme
Aangezien de huid rond je ogen tot wel 10 keer dunner is dan de rest van je gezichtshuid is het verstandig om hiervoor een zachte creme te gebruiken die niet alleen je ooghuid goed verzorgd maar ook werkt tegen lijntjes, kringen, wallen en rimpels.

5. Gezichtsmassage
Een gezichtsmassage werkt erg ontspannend en is makkelijk bij jezelf toe te passen. Af en toe jezelf (laten) verwennen met een gezichtsmassage zorgt niet alleen voor een betere doorbloeding van de huid, een betere afvoer van afvalstoffen maar kan zelfs een natuurlijk facelift effect als resultaat hebben.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar welke produkten ik gebruik in de avond en in de ochtend, lees dan mijn eerdere artikels hierover: ochtendroutine & avondroutine.

Heb jij nog een geweldige verzorgingstip voor de gezichtshuid laat deze dan gerust achter bij de comments.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van leonie41
  Reply leonie41 7 november 2010 at 09:45

  leuk blog handige weetjes

  groeten leonie

 • Avatar van thuhien nguyen
  Reply thuhien nguyen 15 augustus 2010 at 09:39

  Leuke blog! Handig om dit allemaal te weten

  x

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.