Beauty Persoonlijk

Mijn tattoo!

25 oktober 2010


Afgelopen donderdag was het dan zover. Ik heb mijn eerste tattoo laten zetten.

Al jaren wist ik zeker dat ik een tattoo wilde en ook dat het op mijn onderarm/pols ging gebeuren. Nu de tijd goed voelde moest de afspraak maar eens gemaakt worden en zo was ik afgelopen donderdag om 17.00 uur aan de beurt.

Ik heb ervoor gekozen om de tattoo te laten zetten bij l’Extrémiste te Arnhem door Nicolai (Nicky). Hij is een Portugese spirituele en creatieve tattoo artist welke een bepaald soort rust uitstraalt. Hij kijkt naar de vorm van je lichaam en maakt nooit een dubbele tattoo. Als je met een plaatje komt zal hij deze dus ook nooit zomaar overnemen, tenzij je het zelf ontworpen hebt of het een sterretje is bijvoorbeeld. ;) Het praten met Nicky gaat allemaal in het Engels, gelukkig is dit geen enkel probleem voor mij.

Ik gaf aan dat ik graag 2 vlinders wilde en waar ze ongeveer moesten komen. Hij zette alles klaar, pakte een stift en mijn arm en begon uit zijn hoofd te tekenen. Zo langzamerhand ontstonden er 2 prachtige vlinders, speels op mijn arm geplaatst. Ik keek ernaar en viel voor ze… Zo mooi! Op de vraag of ik ready was knikte ik, maar toch met een flinke kriebel in mijn buik. Ik had me van tevoren namelijk enorm zenuwachtig gemaakt en helse pijnen in mijn gedachten geplaatst…

Eenmaal na het eerste lijntje liet ik een zucht van opluchting en moest zelfs even lachen, het viel reuze mee! Natuurlijk deden sommige plekjes wat meer pijn dan de andere, maar over het algemeen vond ik het nog een bepaalde rust geven ook. Na een dik uur zaten de 2 vlinders er inclusief alle shaduwen op. Na het schoonmaken nog een klein beetje bijwerken en klaar was ik.

De vlinders hebben voor mij een symbolische betekenis. Vlinders staan voor transformatie, voor ‘loslaten’ maar ook voor de kortstondigheid van het leven. Voor mij een boel betekenissen die op mijn persoonlijke levensverhaal slaan. Zoals je kan begrijpen betekenen mijn vlinders veel voor me.

Heb jij een tattoo? Zo ja, waar zit deze en wat is jouw verhaal daarachter?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Myrddin
  Reply Myrddin 29 juli 2015 at 19:42

  Ik wil een roos met doorns en de tekst be strong op mijn linker schouderblad. Roos staat voor verdriet (overleden tante aan leukemie), doorns voor elk moeilijk ding in mijn leven en be strong betekend dat ik altijd sterk moet zijn wat er ook gebeurd. Hij komt op mijn linker schouderblad. Wat denken jullie, mooi of niet? Wil hem al drie jaar en hij heeft een emotionele betekenis en is zelf ontwerpen door mij.

 • Avatar van peejeej
  Reply peejeej 3 november 2010 at 06:17

  Zijn de vlinders in kleur of zwart/wit?

  Ik heb zelf een halve sleeve (schouder tot een stuk boven mijn elleboog) van een koi met lotusbloemen en kersenbloesems. Kwa symboliek staat de koi o.a. voor doorzettingsvermogen en kracht. De koi die de top van de Dragon gate waterval bereikt veranderd in een draak.

  Op mijn andere arm ben ik bezig met een nieuwe sleeve (schouder tot pols) met biomechanisch thema zonder betekenis.

  Ik vind de pijn echt niet mee vallen trouwens. Wat dat betreft denk ik steeds, wat doe ik mezelf toch aan :D.

  Ben je nog van plan meerdere tattoos te laten zetten?

 • Avatar van Curvacious
  Reply Curvacious 31 oktober 2010 at 13:41

  @ Gretll: Heel erg bedankt voor je compliment!

 • Avatar van Gretll
  Reply Gretll 30 oktober 2010 at 12:35

  Heel mooie tattoo !

 • Avatar van Curvacious
  Reply Curvacious 26 oktober 2010 at 12:08

  Ik heb zelf ook mijn tongpiercing laten zetten bij deze shop, maar dat is wel alweer een flinke tijd terug ;)

 • Avatar van Anonymous
  Reply Anonymous 26 oktober 2010 at 11:47

  Mooie tattoo!
  Ik heb heb zelf bij L'Extrémiste me tong piercing laten zetten hihi!

 • Avatar van Curvacious
  Reply Curvacious 26 oktober 2010 at 03:36

  @ C.: Klinkt mooi! :D

 • Avatar van C.
  Reply C. 26 oktober 2010 at 03:08

  Gaaf! ERG mooi gedaan, ik ben gek op free hand tat's. Zelf heb ik een 5 punt ster tussen mijn schouderbladen. Heb 'm nu bijna 2 jaar. De 5 punten van de ster staan voor de 5 belangrijkste punten uit mijn leven. En het is een old skool ontwerp, with I love ;-)

  COOL!!

 • Avatar van Curvacious
  Reply Curvacious 26 oktober 2010 at 02:33

  Leuk om de betekenissen te lezen van andere tattoos, keep them coming! :D

 • Avatar van Cindy1969
  Reply Cindy1969 25 oktober 2010 at 10:56

  Prachtige tattoo !
  Heb er zelf 1, een silhouet van een kat op mijn rechterschouderblad.
  Staat symbool voor mijn liefde voor mijn katten, en voor mijn liefde voor alle katten in het algemeen.
  Ben er jaren naar op zoek geweest, tot ik het juiste vond.

 • Avatar van theartismakeup
  Reply theartismakeup 25 oktober 2010 at 08:55

  mooi tattoo zeg! ik houd van vlinders en tattoos haha mooi betekenis derachter ook! Ik heb der zelf 5 ook allemaal betekenis voor mij. wil der nog wel een aantal haha die mijn levensverhaal afbeelden ;)

 • Avatar van Bertine
  Reply Bertine 25 oktober 2010 at 06:26

  Wow mooi gelukt! Zelf ben ik geen tattoomens:)

 • Avatar van Manuela2
  Reply Manuela2 25 oktober 2010 at 06:14

  Super mooi!! :D

  Wil graag ook een klein tattootje.. wie weet ooit ..

 • Avatar van Curvacious
  Reply Curvacious 25 oktober 2010 at 05:58

  @ Marielle Harms: Heel goed dat je er zo over nadenkt, dan weet je zeker als je hem laat zetten dat het een weloverwogen keuze is!

 • Avatar van Curvacious
  Reply Curvacious 25 oktober 2010 at 05:57

  @ Tam.: Dankjewel voor je compliment! :D Het is inderdaad heel belangrijk dat je goed nadenkt voor je een tattoo laat zetten. Het zit er heel je leven op dus een paar jaar er echt goed over nadenken moet dan ook niet uitmaken. ;)

 • Avatar van Marielle Harms
  Reply Marielle Harms 25 oktober 2010 at 05:25

  Ik vind je tattoo echt heel erg mooi geworden! Vind het ook mooi dat er een betekenis achterzit. Ik vind dat sommige mensen iets te makkelijk een tattoo laten zetten en dan zit er vaak geen betekenis achter. Ikzelf heb (nog) geen tattoo. Ik wil er wel graag eentje maar mijn ouders zijn het er niet helemaal mee eens dus wacht ik rustig tot ik uit huis ben. Weet ik in ieder geval ook zeker dat ik het écht wil want voordat ik uit huis ben duurt nog wel een paar jaartjes vrees ik!

 • Avatar van Tam.
  Reply Tam. 25 oktober 2010 at 04:46

  Btw, ik heb zelf geen tattoo.
  Ik wil wel heel graag maar ik verander steeds van gedachten qua ontwerp haha…
  Ben er nog niet helemaal uit maar als 't tijd is, komt 't wel ;)

 • Avatar van Tam.
  Reply Tam. 25 oktober 2010 at 04:43

  Prachtig zeg! Heel mooi… :D
  Mooi symbolisch ook :) en die Nicky is echt goed man!
  Wow, echt mooie dingen maakt die zeg…

 • Avatar van Curvacious
  Reply Curvacious 25 oktober 2010 at 03:16

  @ Lovely Stuff: Dat is een mooie betekenis!

 • Avatar van Curvacious
  Reply Curvacious 25 oktober 2010 at 02:44

  @CeciliaStok: Wow, de betekenis van jouw tattoos zijn mooi. Kan me voorstellen dat je met veel mooie gevoelens naar ze kijkt.

 • Avatar van Lovely Stuff
  Reply Lovely Stuff 25 oktober 2010 at 02:44

  Huh wat raar, mijn bericht is niet doorgekomen.
  Dan nog maar een keer.

  Ik vind je tattoo echt super mooi! Sowieso vind ik tattoos met een betekenis erachter veel mooier dan zomaar iets.
  Zelf heb ik ongeveer vijf jaar geleden 2 sterren bovenaan mijn rug laten zetten, een kleine en een grote. Helaas loopt nu iedereen met sterren, maar destijds had ik het 'zelf bedacht'.
  De kleine ster staat voor wie ik was (en misschien nog een beetje ben) en de grote ster staat voor wie ik ben geworden (en wie ik nog ga worden).

 • Avatar van Curvacious
  Reply Curvacious 25 oktober 2010 at 02:44

  @ ioon: Ik snap zeker wat je bedoelt met het misschien erop uitgekeken raken, daar was ik zelf ook bang voor. Maar heb er dan ook jaren over nagedacht en als ik ze nu zie kan ik me niet voorstellen dat ik ze ooit niet meer zo mooi zal vinden. Zeker vanwege de betekenis die er voor mij achter zit. Natuurlijk mag iedereen een eigen mening over tattoos hebben, niks mis mee. :)

 • Avatar van Curvacious
  Reply Curvacious 25 oktober 2010 at 02:42

  @Stephanie!: Dankjewel! :D

 • Avatar van Curvacious
  Reply Curvacious 25 oktober 2010 at 02:41

  @ Speelsinthecity: Dankjewel! Jouw tattoo klinkt ook mooi, vooral een mooie betekenis ook!

 • Avatar van CeciliaStok
  Reply CeciliaStok 25 oktober 2010 at 02:32

  Wat een mooie vlinders. En de betekenis er achter is ook mooi.

  ik heb ook een aantal tattoo's en ook met een betekenis er achter.
  De eerste die ik liet zetten was een zwarte roos met een rood hartje. Ik liet deze op mijn rechterborst plaatsen. Deze staat voor de rebelse tijd in mijn leven op dat moment. Ik was 18 en woonde net op mijn eigen. En mijn vriendje was er fel op tegen, maar ik wilde het al jaren. En heel toevallig kwam deze tattoo-artist op mijn pad.

  De tweede die ik liet zetten was een zwarte panter op mijn linkerschouder. Zo eentje die omhoog klimt en zijn klauwen in mijn rug zet. Dus met druppeltjes bloed langs de poten.
  Deze is er gekomen, omdat ik me sterker voelde dan ooit en opklom uit een diep dal.

  De derde staat rond mijn rechterenkel. Dat is een enkelbandje van kraaltjes en een leren bandje. Zoals van die indianenarmbanden. Mijn man wilde al jaren een zo'n armband en ik heb hem toen zelf ontworpen en voor onze 10de trouwdag kreeg hij dat kado. En voor mijzelf had ik alleen de roos met zijn veren bedacht op mijn enkel. Maar hij vond het specialer als ik er ook een bandje bij liet maken. Dus dat heb ik dan ook gedaan.

  En de vierde staat er sinds deze zomer erop. Het is een zwart-wit tattoo met orchideeën en de naam van onze zoon erin verwerkt. Dus dat laat zich raden waar voor ik deze heb laten zetten.
  Onze zoon is inmiddels elf en ik loop al elf jaar te zoeken naar een mooie tattoo voor hem. En uiteindelijk had ik hem gevonden en is afgelopen zomer geplaatst.

  Nu wil ik nog een vijfde op mijn rug. Dat moet staan voor de liefde vor mijn man en zoon. Maar ook de pijn die ik heb overgehouden na de zwangerschap. Die pijn zit onder in mijn rug. En dat zal nooit weggaan. Maar ik weet dat de pijn komt door de liefde van voor mijn man, en dat daaruit onze zoon is gekomen. Maar daar moet ik nog iets heel moois voor vinden en tot nu toe heb i khet nog niet gevonden.
  dus ik blijf nog even zoeken. Maar dat die er nog komt is wel zeker.

 • Avatar van ioon
  Reply ioon 25 oktober 2010 at 02:18

  Ik heb niet zoveel met tattoo's en ik zou er ook op uitgekeken raken na een paar jaar.
  Stiekem vind ik vlinder ook eng en vies. (ja ik ben raar) xD

  Een tattoo met een betekenis vind ik wel veel mooier dan zonder. Hoewel ik het stiekem altijd een beetje zonde vind van een lichaam.

 • Avatar van Stephanie!
  Reply Stephanie! 25 oktober 2010 at 02:05

  Heel mooi. Vooral de betekenis erachter maakt het bijzonder.

 • Avatar van SleepsInTheCity
  Reply SleepsInTheCity 25 oktober 2010 at 02:03

  Mooie tattoo zeg, ook mooie betekenis :) Ik heb het woord Love op mijn pols staan, betekend dat ik van mezelf moet houden just the way I'm

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.