Beauty Persoonlijk

Mijn tattoo!

25 oktober 2010

bourjois faux fabulous tattoos 4 - Mijn tattoo!
Afgelopen donderdag was het dan zover. Ik heb mijn eerste tattoo laten zetten.

Al jaren wist ik zeker dat ik een tattoo wilde en ook dat het op mijn onderarm/pols ging gebeuren. Nu de tijd goed voelde moest de afspraak maar eens gemaakt worden en zo was ik afgelopen donderdag om 17.00 uur aan de beurt.

Ik heb ervoor gekozen om de tattoo te laten zetten bij l’Extrémiste te Arnhem door Nicolai (Nicky). Hij is een Portugese spirituele en creatieve tattoo artist welke een bepaald soort rust uitstraalt. Hij kijkt naar de vorm van je lichaam en maakt nooit een dubbele tattoo. Als je met een plaatje komt zal hij deze dus ook nooit zomaar overnemen, tenzij je het zelf ontworpen hebt of het een sterretje is bijvoorbeeld. ;) Het praten met Nicky gaat allemaal in het Engels, gelukkig is dit geen enkel probleem voor mij.

Ik gaf aan dat ik graag 2 vlinders wilde en waar ze ongeveer moesten komen. Hij zette alles klaar, pakte een stift en mijn arm en begon uit zijn hoofd te tekenen. Zo langzamerhand ontstonden er 2 prachtige vlinders, speels op mijn arm geplaatst. Ik keek ernaar en viel voor ze… Zo mooi! Op de vraag of ik ready was knikte ik, maar toch met een flinke kriebel in mijn buik. Ik had me van tevoren namelijk enorm zenuwachtig gemaakt en helse pijnen in mijn gedachten geplaatst…

Eenmaal na het eerste lijntje liet ik een zucht van opluchting en moest zelfs even lachen, het viel reuze mee! Natuurlijk deden sommige plekjes wat meer pijn dan de andere, maar over het algemeen vond ik het nog een bepaalde rust geven ook. Na een dik uur zaten de 2 vlinders er inclusief alle shaduwen op. Na het schoonmaken nog een klein beetje bijwerken en klaar was ik.

De vlinders hebben voor mij een symbolische betekenis. Vlinders staan voor transformatie, voor ‘loslaten’ maar ook voor de kortstondigheid van het leven. Voor mij een boel betekenissen die op mijn persoonlijke levensverhaal slaan. Zoals je kan begrijpen betekenen mijn vlinders veel voor me.

Heb jij een tattoo? Zo ja, waar zit deze en wat is jouw verhaal daarachter?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Myrddin
  Reply Myrddin 29 juli 2015 at 19:42

  Ik wil een roos met doorns en de tekst be strong op mijn linker schouderblad. Roos staat voor verdriet (overleden tante aan leukemie), doorns voor elk moeilijk ding in mijn leven en be strong betekend dat ik altijd sterk moet zijn wat er ook gebeurd. Hij komt op mijn linker schouderblad. Wat denken jullie, mooi of niet? Wil hem al drie jaar en hij heeft een emotionele betekenis en is zelf ontwerpen door mij.

 • Avatar van peejeej
  Reply peejeej 3 november 2010 at 06:17

  Zijn de vlinders in kleur of zwart/wit?

  Ik heb zelf een halve sleeve (schouder tot een stuk boven mijn elleboog) van een koi met lotusbloemen en kersenbloesems. Kwa symboliek staat de koi o.a. voor doorzettingsvermogen en kracht. De koi die de top van de Dragon gate waterval bereikt veranderd in een draak.

  Op mijn andere arm ben ik bezig met een nieuwe sleeve (schouder tot pols) met biomechanisch thema zonder betekenis.

  Ik vind de pijn echt niet mee vallen trouwens. Wat dat betreft denk ik steeds, wat doe ik mezelf toch aan :D.

  Ben je nog van plan meerdere tattoos te laten zetten?

 • Avatar van Curvacious
  Reply Curvacious 31 oktober 2010 at 13:41

  @ Gretll: Heel erg bedankt voor je compliment!

 • Avatar van Gretll
  Reply Gretll 30 oktober 2010 at 12:35

  Heel mooie tattoo !

 • Avatar van Curvacious
  Reply Curvacious 26 oktober 2010 at 12:08

  Ik heb zelf ook mijn tongpiercing laten zetten bij deze shop, maar dat is wel alweer een flinke tijd terug ;)

 • Avatar van Anonymous
  Reply Anonymous 26 oktober 2010 at 11:47

  Mooie tattoo!
  Ik heb heb zelf bij L'Extrémiste me tong piercing laten zetten hihi!

 • Avatar van Curvacious
  Reply Curvacious 26 oktober 2010 at 03:36

  @ C.: Klinkt mooi! :D

 • Avatar van C.
  Reply C. 26 oktober 2010 at 03:08

  Gaaf! ERG mooi gedaan, ik ben gek op free hand tat's. Zelf heb ik een 5 punt ster tussen mijn schouderbladen. Heb 'm nu bijna 2 jaar. De 5 punten van de ster staan voor de 5 belangrijkste punten uit mijn leven. En het is een old skool ontwerp, with I love ;-)

  COOL!!

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty, Persoonlijk
3c640055d98f264b tokyomilk1.preview - Tokyo Milk
Tokyo Milk

Tokyo Milk is een merk met werkelijk prachtige verpakkingen en een assortiment van beautyproducten tot geurkaarsen en schrijfwaren. Kijk mee naar...

Sluiten