Beauty Plussize & Fashion

AIFW 2011

13 december 2010

AIFW combineert nieuw talent, gevestigde namen en toonaangevende labels

Amsterdam, 13 december 2010 – Van 26 tot en met 30 januari 2011 vindt de 14e editie plaats van Amsterdam International Fashion Week (AIFW) op het Westergasterrein in Amsterdam. Het officiële catwalkprogramma wordt op woensdag 26 januari geopend door Jan Taminiau. In de dagen daarna volgen nieuwe, getalenteerde ontwerpers, gevestigde namen en toonaangevende modelabels. Enkele nieuwe namen op het programma zijn Bas Kosters, Tony Cohen en Velour. ‘Fashion Week LAB.’ biedt het podium voor acht startende ambitieuze ontwerpers. In aanvulling op de shows heeft AIFW een breed openbaar programma van modegerelateerde activiteiten. Het openbare DOWNTOWN-programma wordt geopend bij de INDIVIDUALS brandstore.


AIFW – ‘Celebrate, Connect & Grow’

Amsterdam International Fashion Week (AIFW) is in 2004 opgericht om Amsterdam op de kaart te zetten als inspirerende en internationaal georiënteerde modebestemming. AIFW is inmiddels uitgegroeid tot hét halfjaarlijks mode-evenement van Nederland. AIFW biedt een platform voor  het mooiste en beste dat Nederland op modegebied voortbrengt en ‘viert’ hiermee de creativiteit, glamour en magie die mode opwekt.

AIFW houdt zich het hele jaar door bezig met het ‘verbinden’ van partijen en het slaan van bruggen tussen cultuur en commercie, onderwijs en bedrijfsleven en mode en andere creatieve disciplines. De partners van AIFW bevinden zich in uiteenlopende disciplines in de mode-industrie, waaronder ontwerpers, het bedrijfsleven, academies en brancheorganisaties. Het bijeenbrengen van de verschillende domeinen en versterken van het modenetwerk is één van de kerntaken. Daarnaast vormt AIFW een ambitieus platform dat graag wil groeien in omvang en impact.

 

Nog sterker echter ligt de nadruk op de ‘groei’ van het succes van de Nederlandse modesector: Het herkennen en begeleiden van talenten, opschalen van start-ups tot succesvolle bedrijven, benadrukken van successen en het delen van kennis en uitwisselen van ideeën. AIFW is hét platform waar deze thema’s worden besproken; perspectief, promotie en samenwerking zijn hierin sleutelwoorden.”Ik hou ervan om naar fashionshows te kijken en zo nieuwe trends te spotten, nieuwe talenten te ontdekken en vooral ook te kijken naar de prachtige kapsels en make-up. Helaas zijn er maar weinig tot geen ontwerpers die zich ook bezig houden met de curvy ladies, maar toch wilde ik jullie dit nieuwsbericht laten lezen. Voor iedereen die graag meer wilt weten over de 14e editie van de Amsterdam International Fashion Week kan een kijkje nemen op de website: www.amsterdamfashionweek.com.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van joiedevivre2011
  Reply joiedevivre2011 15 december 2010 at 07:17

  Lijkt me echt leuk om een keer een echte fashionshow te zien!

 • Avatar van Kalypso
  Reply Kalypso 13 december 2010 at 11:49

  Ik zou daar zo graag een dag mee willen draaien. Kijken achter de schermen, bij de visagisten.
  Heel mooi.
  Liefs, xxx

Antwoorden

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty, Plussize & Fashion
Teeez Cosmetics: Diva’s Darkness Look

Het leuke, betaalbare merk Teeez ligt op dit moment in de winkels met een nieuwe collectie genaamd Diva's Darkness. Ik...

Sluiten