Beauty

Verslag: Een bijzondere dag bij In Fine Haarlem

3 december 2010


Vorige week zaterdag heb ik samen met mijn man een bijzondere dag dag gehad. Ik heb dan ook echt even de tijd moeten nemen om deze dag goed te kunnen verwoorden zodat ik het op de juiste manier overbreng. Alweer een tijdje geleden werd ik door Marie-José uitgenodigd om naar Haarlem te komen voor een zogenaamde parfumproeverij van In Fine. Ik mocht iemand meenemen en wilde mijn beste vriendin of moeder bellen maar mijn man wilde het eigenlijk ook graag meemaken en zo besloten wij samen te gaan.

Op de foto hierboven zie je ze allemaal op een rijtje staan, de 55 authentieke en ambachtelijke parfums die zijn ontwikkeld door ‘de neus’ Jean Patout. Jean Patout werkte hiervoor als neus voor o.a. Lancôme. Het zijn zogenaamde karakterparfums, zeer gedistingeerd en bijzonder. Bij In Fine ga je als bezoeker een reis maken langs deze parfums om zo te komen bij jouw parfum, de geur die echt bij jouw karakter past. Een parfumproeverij duurt normaal zo’n 20/30 minuten en kan je individueel zonder afspraak komen beleven, maar voor groepen en uitjes moet je reserveren.

Zodra wij het mooie pand aan de Gedempte Oude Gracht binnenliepen voelden wij ons direct op ons gemak. Het straalt een warm en vriendelijk huiskamergevoel uit en het verrassende was dat het er heel neutraal rook. Met al die open flesjes tegen de achterwand hadden wij verwacht direct van alles te ruiken, maar omdat er aan die flesjes een bindmiddel was toegevoegd kon je deze enkel ruiken als je met je neus boven de flacon zat.

Na een hartelijk welkom, met kopje koffie en wat lekkers, en een uitgebreide inleiding en uitleg begonnen mijn man en ik onze reis langs de 55 parfums. Elk parfum zit in een flesje met enkel een nummer dus je hebt geen idee aan wat voor soort geur je ruikt. Elke geur die er voor ons (elk afzonderlijk) uitstak schreven we op en af en toe snuifden we aan de koffieboontjes om onze neuzen te neutraliseren en weer verder te kunnen ruiken. Zo hield ik 10 geuren over die ik lekker vond. Hierna namen wij plaats aan tafel waar Marie-José ons met onze ogen dicht een fijnere afstemming liet maken. Zo hield ik er nog 4 over welke opgespoten werden op de bovenarmen en onderarmen op onze kleding. Parfum bevat namelijk alcohol wat zorgt voor nare huidreacties en blijft in kleding juist langer ruiken.

Deze geuren lieten wij een tiental minuutjes op ons inwerken en zo hadden mijn man en ik (elk bij onszelf) al snel een favoriet gevonden èn beiden een 2e keus. Aan de hand van onze parfumkeuzes vertelde Marie-José over de bijbehorende karaktereigenschappen. En dit maakte de dag nu juist zo bijzonder. Zo wist Marie-José aan de hand van mijn gekozen parfums van alles over mij als persoon te vertellen tot aan bepaalde gebeurtenissen uit mijn leven. Alles wat ze vertelde klopte, helemaal toen de uitleg kwam van mijn favoriet. Bij mijn man was dit precies hetzelfde en zo hebben wij dan ook direct deze parfums aangeschaft en kregen we onze 2e keus mee in een tasverstuiver.

Omdat ik een nogal droge huid heb èn zo gek was op mijn nieuwe parfum heb ik er gelijk de Royal Skin Gold bij gekocht (rechts op bovenstaande foto). Dit is pure jojoba-olie waar Marie-José het concentraat van mijn favoriete parfum aan toegevoegd heeft zodat ik niet alleen een zachte en gevoede, maar ook heerlijk geurende huid heb als ik mij hiermee heb ingesmeerd. Mijn man kreeg als verrassing de Imperial Showergel in ‘zijn’ geur mee naar huis.

Jojoba-olie is een plantaardige olie welke ontstekingsremmend werkt, niet vet aan voelt, de bovenste huidlagen hydrateert, de afgifte van talg reduceert, een verzachtende werking heeft, het herstel van littekens stimuleert, de vochtbalans reguleert èn werkt als een natuurlijk anti oxidant. Door al deze eigenschappen is jojoba-olie geschikt voor elk huidtype.

Zaterdag 20 november was een dag die ik en mijn man niet snel zullen vergeten. Wij hebben zo’n 3 uur doorgebracht bij In Fine en kunnen er nog steeds niet over uit hoe blij we zijn met onze nieuwe parfums die helemaal ‘ons’ zijn. Bedankt Marie-José voor deze fijne, warme en bijzondere dag!

En… Hou Curvacious goed in de gaten want om het nieuwe jaar te gaan vieren gaat er binnenkort een prachtige actie online komen!

De parfum van 50ml kost €56,00, de Royal Skin Gold van 250ml kost €69,00 en de Imperial Showergel kost normaal gesproken €24,00 voor 250ml. Het assortiment bevat verder een Satin Bodylotion en verschillende formaten van de parfums. Ook zijn er verschillende sets te verkrijgen. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de website: www.parfumeur.nl.

Disclaimer: De producten uit bovenstaand artikel zijn door mij persoonlijk aangeschaft.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van joiedevivre2011
  Reply joiedevivre2011 3 december 2010 at 13:48

  Oit ik ben echt jaloers!!
  Wel super interessant lijkt me dit zeg!

 • Avatar van SupKetchup
  Reply SupKetchup 3 december 2010 at 11:21

  Wat ziet het pand er sowieso al prachtig uit! Lijkt me een hele bijzondere ervaring en je hebt ook een uniek parfum :)

 • Avatar van Curvacious
  Reply Curvacious 3 december 2010 at 04:57

  @ it-girl-kym en Tam.: Het is echt aan te raden, weet zeker dat je dit eens wilt beleven. :D

 • Avatar van Tam.
  Reply Tam. 3 december 2010 at 03:21

  Echt superleuk zo'n dag!
  Heel leuk om te lezen, lijkt me een fijne experience :)

 • Avatar van IT-GIRL KYM
  Reply IT-GIRL KYM 3 december 2010 at 03:09

  Dit wil ik ook zo graag doen! En wat leuk is, de parfums kosten helemaal niet zoveel. Ik heb onlangs een geur-sessie gehad bij Armani Privé en daar kosten de parfums wel zo'n 150 euro per stuk. Maar daar lees je binnenkort meer over op mijn site! ;)
  Dit ga ik écht doen met mijn mama ofzo!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.