Toen ik vorige week op Twitter vertelde dat ik de keuken in ging om wat lekkers te bakken voor de Oud & Nieuw visite (en voor onszelf natuurlijk, jammiejammie!) kreeg ik gelijk de vraag of ik hiervan niet een recept wilde plaatsen op mijn website. Vandaag dus mijn eerste ‘Culinaire How-To’ over bovenstaande Appel Kwark Cake Taart. Niks heel moeilijks of spectaculairs, maar wel heel erg lekker en je zal er zeker complimentjes over krijgen!
Ingrediënten:
– 1 pak Koopmans boerencakemeel
– 375 gr magere kwark
– 2 appels (zoetzure, mijn favoriet: Pink Lady is erg lekker voor bakken)
– 400 gr roomboter
– 400 gr suiker
– 8 eieren
– snufje kaneel
– 2 theelepels amandelessence
– springvorm met tulbandinleg
– boter en meel om springvorm voor te bereiden
Let wel op dat dit een erg grote/zware caketaart gaat worden. Neem gerust een cakeblik en de helft van de ingrediënten.
Was allereerst je handen, in de keuken is het belangrijk om hygiënisch aan het werk te gaan. Vet de springvorm in en bestuif dit met een dun laagje meel. Hierdoor zal de caketaart niet vastkoeken en makkelijk loslaten uit de vorm. Zet de oven op 175 graden om alvast voor te verwarmen.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in langwerpige partjes. Doe deze samen met 125gr van de magere kwark, 2 theelepels amandelessence, een snufje kaneel in een bak en meng dit goed door. Zo kunnen hiervan de smaakjes al goed in de appel trekken.
Meng de boerencakemeel met de roomboter, suiker en eieren tot een glad beslag. Tip: Doe de boter voor gebruik heel kort in de magnetron, hierdoor kan je er veel makkelijker mee werken. Aangezien het een flinke hoeveelheid is sla ik de mix voor het deeg in 2x, maar doe het vervolgens bij elkaar in 1x de springvorm in.
Doe het beslag vervolgens in de springvorm en druk er de appelpartjes in. Deze zullen straks als de caketaart klaar is niet meer te zien zijn van de buitenkant en juist de kwark zal ervoor zorgen dat de caketaart niet droog zal zijn/smaken. Zet de caketaart in het midden van de oven en laat deze voor 65 minuten gaar worden. (Als je de helft van het beslag hebt gebruikt is 165 graden warm genoeg). Controleer na deze tijd met een satéprikker of de caketaart gaar is: steek de satéprikker in de caketaart, wacht een paar tellen en trek deze er langzaam uit. Geen beslag aan de satéprikker? Caketaart klaar!
En zo ziet de Appel Kwark Cake Taart eruit als hij klaar en afgekoeld is. Hij is zo al heel erg lekker, maar met wat versgeklopte slagroom helemaal een verwennerij.
Veel bakplezier en alvast smakelijk eten!
Ik ben eigenlijk wel benieuwd of jullie vaker een recept op Curvacious zouden willen zien? En hebben jullie tips of op/aanmerkingen voor hoe ik zo’n artikel beter aan zou kunnen pakken dan hoor ik dit natuurlijk ook graag. :)
Liefs,
Desirée
Reacties op dit artikel
Hoi,
Er staat 375 gr kwark maar je schrijft maar 125 gram kwark wat er in moet. wat moet ik met de rest doen? Bij t deeg of bij de appelen. Is t miss een schrijffout?
groetjes hafida
Klopt helemaal, wat suf van mij ;) Je kan het andere deel door het deeg doen. Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden als je hem maakt?
Heel erg mooi en duidelijk aangegeven hoe deze kwarktaart te maken en het ziet er ook nog eens heel erg lekker uit!!____Complimenten en ik zou het erg leuk vinden om nog meer recepten zo voorgeschoteld te kijgen__Groetjes CorrieCorrie
Dit klinkt wel erg lekker en volgens mij is het ook vrij makkelijk te maken. Ik ben namelijk verre van een keukenprinsesje.
Die is goed gelukt meis!
Dus.
Ik ben sinds maandag aan de sonja.. ik zei nog tegen mezelf: niet kijken niet kijken en KLIK ik ging kijken.
EN NU WIL IK TAART!
Whaha! ;)
Ziet er heerlijk uit!
En leuk nieuw topic ;)
ziet er goed uit!
HMMMM(L) Verrukkelijk. Echt heel lekker.
Bedankt voor het recept.
Liefs, xxxx
Dat ziet er heerlijk uit!
Ah, dat ziet er echt wel overheerlijk uit *wilt een stukje*, haha :D Bedankt voor het recept! :)
Jammiee! Ziet er lekker uit zeg!
Hmm ziet er erg lekker uit! Is weer eens wat anders dan de standaard cake! Vind die bolling dingen bovenop er ook erg mooi uit zien!
Ik vind dat je het leuk doet zo met de recepten, zelf doe ik het ook altijd een beetje zo!!
Ziet er lekker uit! Yum!