Eten & drinken

Coca Cola Caloriekompas

4 januari 2011

 

Het nieuwe jaar is net begonnen en veel mensen zijn nu bezig met hun ‘goede voornemen’ om het dit jaar gezonder aan te gaan pakken. Bovenaan het lijstje met ‘goede voornemens’ staan namelijk: gezonder/bewuster leven en gewicht verliezen. Met de Caloriekompas van Coca Cola kun je nu heel gemakkelijk verschillende dranken vergelijken om zo een bewuste keuze te maken.

Coca Cola stimuleert een gebalanceerde leefstijl en biedt een gevarieerd assortiment dranken varierend in smaak, verpakkingsgrote en caloriegehalte. Op die manier kan iedereen de drank kiezen die past bij zijn of haar leefstijl en het moment van de dag. Met het Coca Cola Caloriekompas vergelijk je eenvoudig de caloriewaarden en het suikergehalte van verschillende drankcategoriën van water tot aan ijsthee en halfvolle chocolademelk.

Test en verbreed je kennis met de Coca Cola Caloriekompas!

Ik drink zelf afwisselend water, slappe roosvicee/siroop, thee of sapjes. Maar als ik frisdrank drink is dat bijna altijd Cola light, waarbij het mij niet zozeer om het light gaat maar waarvan ik de smaak lekkerder vind dan van gewone Cola.

Wat drink jij zoal door de dag heen?

 

Dit is een gesponsord artikel.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Tam.
  Reply Tam. 4 januari 2011 at 11:47

  Ik ben een thee-liefhebber! En drink ook vaak ijsthee en fruitsapjes, jammie!
  Leuk om die chart te zien, ik tel eigenlijk nooit calorieen maar toch wel leuk om te weten hoeveel ik dan naar binnen werk met die drankjes haha

 • Avatar van Sakura Imogen Yakari
  Reply Sakura Imogen Yakari 4 januari 2011 at 07:36

  Ik ga voor water en thee. Af en toe drink ik wel eens een ice-tea en chocolademelk komt ook wel in de lijst voor, maar mijn lijf is duidelijk meer met water dan eender wat. En uiteindelijk vind ik een caloriemeter voor frisdranken maar stom. Want als je frisdrank drinkt weet je dat je massa's suikers en andere rommel binnen krijgt, dus wat heeft het dan voor zin om de calorieën te tellen? Dan drink je toch gewoon water, niet?

Antwoorden

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Eten & drinken
Trendlist 2011

In 2011 nemen we het heft stevig in eigen hand. We zijn ons er meer dan ooit van bewust dat...

Sluiten