Beauty Eten & drinken Fashion Huis & interieur

Trendlist 2011

1 januari 2011


In 2011 nemen we het heft stevig in eigen hand. We zijn ons er meer dan ooit van bewust dat we ons leven & levensgeluk zelf in de hand hebben. It’s my life. Dat betekent: ferme beslissingen, daadkracht. We zien dat we niet alleen de regie over ons eigen leven hebben, maar ook over de maatschappij om ons heen. We are the world. Transparantie voert de boventoon, een schreeuw om helderheid op alle fronten.

Wat eten, drinken en dragen we dit nieuwe jaar? Wat worden de beauty-, fashion- en lifestyletrends van 2011? Kijk mee naar een selectie van de 9e So HBMEO Trendlist.

Lifestyle
Yes we can relax, enjoy the moment, diepgang vs oppervlakkigheid, vakantie op gevoel, Slovenië, kleinschalige events, kus wordt hug, radio vs televisie, play with furniture, religie wordt relaxing, vakantie in eigen huis, pure cadeaus, dividivi-boom, waterpijp, hartelijkheid, personal touch, it’s my life, onderling ruilen, neem het leven puur, personality expression, transparantie, zelfexpressie, mineralen, wilde bloemen, gastvrijheid, ouderwetse foto’s, we are the world, bergvakanties, hotels, eigenheid vs onechtheid, logica wordt vervangen door acceptatie, sprookjesboeken, art nouveau, nomadisch leven.

Food
Waterijsjes van verse groente/fruit, versgebakken taart, koffie wordt thee, drinken met mate, slowdrinks, Zweedse keuken, small is big: minisize me, citrusfruit, popsicles, honing is het nieuwe goud, hartige cakjes (loafies), minimalistische menukaart, cashewnoten, verse limonade, algen, wijnen uit emerging markets, Marokkaanse wijn, Armeense vijgen, poffen, gember, warme lunch.

Beauty
Poedertandpasta, schoonheid van eenvoud, droogshampoo, witte tatoeages, koud nadouchen, eigen schoonheid erkennen, eigenheid tot expressie laten komen, kohlpotloden, diepreinigende moddermaskers, flawless skin: foundations en poeders, blanke porseleinen huiden vs zongebruinde huiden, matte lipsticks, vloeibare oogschaduw, natuurlijkere kortere nagels vs langere nepnagels, eigenzinnige make-up, haarpoeders, volume in haar, rondgeknipte coupes, brunettes, goudblond, okerkleuren, keratinebehandelingen, pure arganoliën, haarshawls, vurige lippen, perzikkleurige wangen, wenkbrauwmascara, huidserums, je eigen parfum, natuurlijke geurnoten, bodycreams, vrouwelijke rondingen accentueren, mannencosmetica, gezichtshaar voor mannen, ingeschaduwde arcadebogen, beige nagellak.

Fashion
Vintage Polaroid zonnebrillen, early 70’s, strikblouses, opmerkelijke prints, fairtrade jewelry, wit, pittige kleuren, city nomade, ruches, kant, hoge taille, military glam, metaaldetails, add a personal touch, materiaalmix, riempjes, draperen, bloemen, zachte breisels, leer en fakeleer, witte overhemden voor haar, double breasted colberts, superzacht suede, draagcomfort, losse contouren, kunstzinnige accessoires, kleine handtassen, eigenzinnige combinaties, korte hakjes vs hoge hakken, natuurlijke stoffen, eco-kenmerken, oude kleding customizen.

De trends waar ik wel wat voor voel heb ik onderstreept. Wat zijn voor jou de trends waar jij jezelf zeker aan ‘mee ziet doen’ dit nieuwe jaar?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Curvacious
  Reply Curvacious 3 januari 2011 at 08:40

  Dankjewel! ^_^

 • Avatar van Kalypso
  Reply Kalypso 1 januari 2011 at 11:46

  Hihi, ik vind eigenzinnige make-up ook wel goed klinkt.
  Leuk artikel.
  Liefs, xxx

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.