Beauty

Review: Dr. Organic Virgin Olive Oil producten

10 februari 2011

Soms kom je met merken in contact waarvan je direct onder de indruk bent en dit is precies wat ik had met de producten van Dr. Organic. Al langere tijd gebruikte ik hier zo af en toe eens een product van, maar na een leuk contact (alweer even geleden) met dit bedrijf ontving ik een doos vol producten om uit te proberen en te kijken of het wat zou zijn voor mijn droge/gevoelige huid. Vandaag meer informatie, een review, swatches en foto’s van enkele Virgin Olive Oil producten.

Laat ik eerst beginnen met te zeggen dat alle producten organisch en bio-actief zijn en géén parabenen, sls of kunstmatige kleur- en geurstoffen bevatten. Dit is een groot voordeel aangezien je zo met pure ingrediënten werkt waar je huid beter op zal reageren èn een heel stuk beter voor het milieu is. Daarnaast zijn alle producten nièt op dieren getest! Ik mocht van deze lijn de Face Scrub, Skin Lotion en Hand & Nail Cream proberen en het eerste wat mij opviel is dat elk product een basis heeft van aloë vera. Een fijn, verzachtend ingrediënt wat voor mijn droge/gevoelige huid altijd fijn is.

Face Scrub 125ml €7,59
Een gezichtsscrub vol met hydraterende en verzorgende ingrediënten zoals o.a. olijfolie, olijfbladextract, aloë vera sap, abrikozenpit olie, tijm, venkel, sojabonen olie en bijenwas. De scrubdeeltjes zijn voor mijn huid best aan de ruwe kant, dus hard scrubben is niet nodig om een lekker zacht resultaat te krijgen. Er zitten grotere en fijne scrubdeeltjes in. Het product werkt zuinig en geeft mij een schoon gezicht zonder trekkerig gevoel na het afspoelen. Geschikt voor vegetariërs.

Skin Lotion 200ml €7,59
Deze bodylotion is niet te vet, maar geeft toch een verzachtend en hydraterend effect. Hij trekt snel in en dat is zeker een voordeel voor wanneer je snel weer kleding aan moet om de deur uit te gaan. De ingrediënten bestaan voornamelijk uit olijfolie, aloë vera sap, cacaoboter, sheaboter en vitamine A, C en E. Meestal doet een bodylotion net niet genoeg voor mijn drogere huid, maar deze voelt direct fijn aan zonder dat vettige gevoel van een boter. Aanrader! Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Hand & Nail Cream 125ml €7,59
Een lekker in de hand liggende, dikke tube met een inhoud vol verzorgende ingrediënten zoals olijfolie, aloë vera sap, vitamine E en C welke je handen 12 uur lang zou moeten beschermen en hydrateren. Voor mij is dit één van de fijnste handcrèmes die ik tot nu toe heb gehad. Hij is goed voedend, is lekker dik van structuur maar trekt toch redelijk vlot in. Ik gebruik deze ook voor andere droge plekjes als mijn voeten, knieën en ellebogen. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

De geur van deze producten is heel zacht en gelukkig niet te overheersend. Ik ben echt onder de indruk van deze producten en ben hierdoor zo nieuwsgierig geworden naar nog veel meer van dit merk dat ik direct bij De Tuinen een bestelling heb geplaats. Jep, www.detuinen.nl heeft de producten van Dr. Organic in het assortiment en deze zijn gemakkelijk online te bestellen. Boven de €35,00 betaal je geen verzendkosten en je hebt je bestelling binnen 2 werkdagen in huis.

Ik ben in ieder geval onder de indruk van de producten die ik tot nu toe heb mogen testen en jullie kunnen hier zeker nog reviews van verwachten.

Kende jij dit merk al? Heb jij ook een voorkeur voor ‘natuurlijke’ producten of let je hier niet op?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van miranda
  Reply miranda 7 februari 2012 at 14:08

  heb jij daar ook de proefjes van gekregen van de tuinen zo niet waar heb je ze dan vandaan

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 februari 2012 at 14:11

   Nee, de producten die ik heb ontvangen heb ik gekregen vanuit het merk zelf. Zodat ik ze kon uitproberen en er een artikel over kon schrijven voor op de website. Je zou het merk zelf ook eventueel kunnen contacteren voor samples?

 • Avatar van miranda bisschop-lindeman
  Reply miranda bisschop-lindeman 7 februari 2012 at 09:50

  ik zou ook graag eerst even een proefsetje ontvangen
  zou je mij het adres of telefoonnummer kunnen mailen aub
  wordt onderhand ook een beetje radeloos van mijn huid

  groetjes miranda

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 februari 2012 at 11:59

   Je kan dan bij het merk direct zijn, ik heb zelf geen producten in huis om uit te delen hiervoor :)

   • Avatar van miranda
    Reply miranda 7 februari 2012 at 13:58

    hoi desiree

    ik begrijp dat je zelf geen producten hebt om te proberen maar heb je wel een website waar ik ze kan aanvragen dat heb jij toch ook gedaan
    ik zou namelijk niet weten waar ze in nederland zitten

    groetjes miranda

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 7 februari 2012 at 14:00

     Je kan de producten in Nederland o.a. bij De Tuinen kopen.

 • Avatar van Mulloe
  Reply Mulloe 3 juni 2011 at 23:03

  Sinds kort gebruik ik de Olive dag- en ogencreme. Ik heb een onrustige huid met pukkeltjes (ben 36). Ik dacht dat de creme veel te vet zou zijn, maar dat is niet het geval! Zeer tevreden.

 • Avatar van jennifer
  Reply jennifer 1 april 2011 at 20:38

  Dr Organic zit sowieso in mijn vaste stash!:D

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 10 februari 2011 at 16:59

  ik ken dit merk al en ik heb er een lippenbalsem van :)
  die ik hel fijn vind

 • Avatar van Eve
  Reply Eve 10 februari 2011 at 16:18

  Leuk om te lezen, want deze producten staan ook al een tijdje op mijn wensenlijstje!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.