Beauty

Bamboe Sap Patch

8 maart 2011


Alweer even geleden kreeg ik van Sandra, eigenaresse van Praktijk in Balanz, een email met de vraag of ik een nieuw item uit haar webwinkel zou willen uitproberen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe producten en ontving een probeerverpakking van The Essence of Nature – Bamboe Sap Patch ontgiftingspleisters. Vandaag meer informatie, foto’s en een review over dit product.

Deze patches zouden moeten zorgen voor ontgiften, een verwarmend effect en een stimulerende werking. Ik was direct heel nieuwsgierig: klinkt goed, maar hoe kan dat via de voeten in één nachtje slaap? Afvalstoffen zullen worden geabsorbeert, de bloedcirculatie zal worden gestimuleerd en het lichaam zou worden verwarmd. Sceptisch als ik ben las ik eerst alle informatie goed door en besloot met een ‘open mind’ de nacht in te gaan met de pleisters onder mijn voeten.

Enkele weetjes:
– De patches bestaan voor 73% uit zetmeel wat lichaamsvocht absorbeert en er is verder van alles aan toegevoegd; bamboesap, bijvoet, toermalijn, perliet, gezuiverd silicium, alcohol en chitosan.
– De patches moet je onder de voeten aanbrengen omdat hier de meeste afvalstoffen vrijkomen (denk aan stinkende sokken…).


De patches zijn best flink van formaat, hebben een kruidige geur en plakken goed onder de voet. Gelukkig kraken de pleisters niet en heb ik er in bed geen enkel moment last van gehad dat ik de pleisters onder mijn voeten had. Ik werd de volgende ochtend wakker en haalde de patches onder mijn voeten vandaan en bekeek ze aandachtig. Bereid je voor op een vies plaatje ;)


Zo zien de patches eruit na een nachtje onder de voeten hebben gezeten. Je kan duidelijk zien dat door lichaamswarmte de patch een bruine kleur heeft gekregen en wat enorm opviel was dat de krudige geur 10x zo sterk was, een geur waar je ’s ochtends vroeg met een lege maag niet erg vrolijk van wordt… Ik voelde me niet anders dan op elke andere gemiddelde ochtend en ik heb dan ook niet het idee dat mijn lichaam ontgift is door een nachtje met deze pleisters te hebben geslapen. Er wordt aangeraden om een kuur te doen van minimaal 7 nachten.

Een probeerset voor één nacht kost €3,95 en een kuur voor 7 nachten kost €24,95 en zijn verkrijgbaar bij www.praktijkinbalanz.nl. Je kan betalen via bankoverschrijving of iDeal en de verzendkosten bedragen €4,95 binnen Nederland.

Misschien ben ik voor een product als deze ietwat te nuchter (ook al ben ik erg geïnteresseerd in/bezig met alternatieve therapiën) of zou ik een langere kuur moeten doen? Ik weet het niet. Heb jij ervaring met een ontgiftingsproduct als deze?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van portfoliovanfemke
  Reply portfoliovanfemke 11 maart 2011 at 12:15

  Klinkt erg goed, ik ben er nu wel erg nieuwsgierig naar geworden..

 • Avatar van BeautyPolish
  Reply BeautyPolish 9 maart 2011 at 12:14

  Oehh dat ziet er niet smakelijk uit ;-) Ik ben daar denk ik ook een beetje te nuchter voor, toch zou het leuk zijn als het zou werken.

 • Avatar van Blackbird Posts
  Reply Blackbird Posts 9 maart 2011 at 11:07

  Ik geloof sowieso niet echt in het ontgiften van het lichaam, het enige wat je nara mijn mening kan doen is gezond eten en veel water drinken :)

 • Avatar van Kayla
  Reply Kayla 9 maart 2011 at 10:32

  Ik heb nog geen ervaring met zulke producten.. ben best wel benieuwd!

 • Avatar van Sylvia
  Reply Sylvia 9 maart 2011 at 09:12

  Tja ik geloof er eigenlijk wel in, maar of je zonder dieet je hele lichaam kunt ontgiftigen dat betwijfel ik een beetje. Het heeft duidelijk wel iets gedaan met je anders zagen ze er nu niet zo uit na gebruik.
  Ik houd het toch maar bij eens per week een sapvastendag, daarna voel je jezelf ook heerlijk :-)
  liefs, Sylvia

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 maart 2011 at 09:17

   De kleur is puur door het lichaamsvocht/zweet, als je op een droge pleister een druppel water laat vallen dan kleurt hij ook direct bruin. De witte pleister wordt nat en de bruine kruiden zie je dan direct. ;)

 • Avatar van Kalypso
  Reply Kalypso 8 maart 2011 at 22:55

  Ik vind het wel grappig. Maar ik geloof er niet zo in. Hihi, wel leuk om een keer te proberen.
  Liefs, xxxx

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 8 maart 2011 at 21:27

  Grappig produkt! Maar ik vind 25 euro toch wel erg duur, voor 7 pleisters. Jammer hoor!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 maart 2011 at 09:15

   Het zijn dan natuurlijk 14 pleisters, 2 voeten – 7 nachten lang. :p

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 8 maart 2011 at 19:58

  Ik vind het interessant, maar jammer dat je het niet wat langer hebt kunnen uitproberen. Na 1x kun je denk ik nog geen resultaat verwachten. 25 euro is toch een hoop geld, en dan gaat er bij mij ook wel een sceptisch vraagje opkomen of je nu echt alles via je voeten kan afvoeren? Dat moet ik dan zelf eigenlijk ook eerst ervaren voor ik het wil geloven… Maar goed, ik ben wel vaker verassend geholpen door dingen waar ik niet echt in geloofde, dus ik probeer het altijd zowel nuchter als met een open mind te bekijken!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 maart 2011 at 09:15

   Daarom ging ik er ook met een open mind in, is de beste manier om tegen nieuwe dingen aan te kijken. :)

 • Avatar van perryfectionn
  Reply perryfectionn 8 maart 2011 at 18:05

  Echt super om een keer uit te proberen!

 • Avatar van Maaike
  Reply Maaike 8 maart 2011 at 18:01

  Ik heb hem ook toegestuurd gekregen. Ben benieuwd wat ik ervan zal gaan vinden maar ben persoonlijk ook redelijk sceptisch. Ik heb enorme koude voeten, k vraag me af of het bij mij ook zo bruin wordt dan

 • Avatar van Velaija
  Reply Velaija 8 maart 2011 at 17:40

  Het ziet er apart uit, maar ben toch een beetje sceptisch over of het écht wel zal helpen uiteindelijk.

 • Avatar van Lieke
  Reply Lieke 8 maart 2011 at 16:07

  Ik weet nooit zo goed wat ik van zulke dingen moet denken.

 • Avatar van sabinekoning
  Reply sabinekoning 8 maart 2011 at 16:04

  Dat is bruin, haha. Ik ben ook altijd een beetje sceptisch tegenover dit soort dingen.

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 8 maart 2011 at 15:58

  Grappig idee. Ik heb wel vaker gehoord over dit soort patches. Maar eigenlijk zou je ze dan een hele week moeten testen om te kijken of het echt werkt…

 • Avatar van Eve
  Reply Eve 8 maart 2011 at 15:46

  Ik heb ze ook getest. Ik voelde me na die nacht wel energieker, maar kan natuurlijk niet met zekerheid zeggen of het door de patch kwam Dat is na 1 nacht niet op te maken.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.