Beauty

De Beautyblender…

17 maart 2011


Het is alweer even geleden dat ik de Beautyblender won met een winactie bij Sanne van de blog WeAreFashion. De beautyblender is een make-upsponsje in de vorm van een roze ei waarmee je je make-up (foundation, concealer en zelfs poeder, blush etc.) perfect zou moeten kunnen aanbrengen. Kijk mee naar mijn mening over deze tool.

Nadat ik eerst de gebruiksaanwijzing en verschillende filmpjes op YouTube had bekeken gaf ik hem een 1e kans. Mmm not impressed. Ik snapte er niets van en gaf het roze ei kans op kans om zichzelf te bewijzen en probeerde hem met veel verschillende foundations en technieken uit om er zo een eerlijk oordeel over te kunnen geven. Maar ik kan er niet mee werken. Hoe het komt? Geen idee…


Je moet hem goed nat maken en vervolgens uitknijpen (in een handdoek) zodat hij enkel wat vochtig is. Vervolgens breng je er op een stippelende ‘bouncy’ manier je foundation, concealer of wat je maar wilt mee aan. Maar waar ik met een normale bufferkwast, stipplingbrush of met mijn vingers een goede dekking krijg en een zacht resultaat kreeg ik met de Beautyblender telkens minder dekking, moest ik veel meer product gebruiken omdat er een deel van het product wordt opgezogen in het sponsje èn zag het er niet zo zacht uit als op een andere manier.

Misschien is het mijn droge huid? Misschien verwachtte ik er teveel van door alle lovende woorden, reviews en filmpjes op het internet? Misschien wil ik net wat teveel dekking? Goed, ik geef niet zomaar op en zal de Beautyblender nog een paar kansen gaan geven…

Mocht je niet precies weten wat de beautyblender is of hoe je hem ‘hoort’ te gebruiken dan is bovenstaand filmpje misschien handig om even te bekijken. De Beautyblender is in verschillende webwinkels te koop voor zo’n €12,95.

Misschien hebben jullie goede ervaringen met deze make-up spons? Geef mij je tips! ^_^

Reacties op dit artikel

 • Avatar van roos
  Reply roos 23 maart 2011 at 15:30

  Overal lees ik echt goede reacties over dit ding, maar ik zou zelf ook niet echt weten hoe ik ermee om zou moeten gaan.
  En volgens mij zuigt ie ook heel veel foundation op, ja.

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 21 maart 2011 at 11:00

  Wat jammer dat hij minder werkt bij je. In het filmpje lijkt het allemaal zo simpel! Ik vind 'm zelf wat prijzig en bovendien hoor ik veel dat hij foundation opzuigt, wat ik met mijn (dure) foundation toch wel erg zonde vind :P Ik hoop voor je dat je misschien nog een manier vind om er mee te werken!

 • Avatar van portfoliovanfemke
  Reply portfoliovanfemke 18 maart 2011 at 15:06

  Ik heb ook niet, blijf trouw aan mijn kwastjes.

 • Avatar van Arnela
  Reply Arnela 18 maart 2011 at 13:52

  Eindelijk iemand die eerlijk is. Ik heb zo veel fantastische verhalen gehoord, maar daarnaast ook dat hij 1/3 van je hele potje foundation opzuigt. Beetje heel erg zonde.

 • Avatar van Bob's Girl
  Reply Bob's Girl 18 maart 2011 at 12:49

  Ik twijfelde al een tijdje of ik 'm ook wilde aanschaffen. Alle blogs waren er zo enthousiast over… Door jou review heb ik mezelf weer een hoop centjes bespaard. Ik ben niet echt een make upper maar de BB lijkt me totaal niet fijn als ik het zo lees. Zonde ook dat het je product wat je wilt gebruiken zo opzuigt. Thanks :D

 • Avatar van Eline1201
  Reply Eline1201 18 maart 2011 at 11:02

  ik gebruik nog steeds mijn kwasten :)

 • Avatar van raspberrydelight
  Reply raspberrydelight 18 maart 2011 at 09:23

  Ik heb de BB zelf niet maar ik heb nogal gehoord dat mensen hem in eerste instantie niet goed vinden, maar dat ze er beter mee leren werken na een tijd en dan wel enthousiast vinden! Dus misschien ga jij hem ook nog wel goed vinden ;) Ik ben benieuwd!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 maart 2011 at 09:06

   Ik blijf hem gewoon regelmatig proberen, wie weet komt 'het' vanzelf! :D

 • Avatar van Miss M - Marije
  Reply Miss M - Marije 17 maart 2011 at 21:08

  Wat grappig dat jij hem helemaal niks vind! Sinds ik hem heb ben ik overduidelijk verliefd! Ik zou nooit meer anders willen!

 • Avatar van P@trici@
  Reply P@trici@ 17 maart 2011 at 20:26

  Ik heb een hele poos terug de Sephora versie gekocht (geel ei) en ik ben er ook niet echt enthousiast over: je gebruikt veel meer foundation en ik vind het erg omslachtig om je hele gezicht "aan te stippen" en vooral bij de haargrens vindt ik het geen succes. Wél vind ik het kleine puntje handig voor concealer onder de ogen en rond de neusvleugels. Het airbrush effect waar iedereen het over heeft is bij mij ver te zoeken, dat bereik ik simpeler en sneller met een stippling brush. Ook ik heb diverse tutorials bekeken, maar ben niet echt een fan van het eitje

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 maart 2011 at 09:05

   Inderdaad, voor concealer onder de ogen is het puntje wel weer handig! :)

 • Avatar van Kalypso
  Reply Kalypso 17 maart 2011 at 19:50

  Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden, de een is er onwijs blij mee, de andere vind het een miskoop. Ik wacht nog even rustig af.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Freya
  Reply Freya 17 maart 2011 at 18:00

  Ik ben 'n fan van dat roze ding, maar dan niet voor de preciezere zones (haarlijn etc). Ik vind het alleen jammer dat ie zo snel vuil wordt, en dat het uitwassen zo'n gedoe is.

 • Avatar van Lisha
  Reply Lisha 17 maart 2011 at 17:27

  Ik gebruik hem al heel lang, ondertussen. Dat doe ik gewoon zo, zonder hem eerst nat te maken (kan me niet voorstellen dat hij je make-up dan mooi opbrengt?) en in combinatie met de M.A.C. Studio Fix (een compact foundation) en Studio Sculpt (een gel foundation) die hij niet echt veel opslorpt.
  Bij mijn L'Oréal True Match (vloeibare foundation) heb ik de indruk dat hij de helft van het product opslorpt. Zonde! Die foundation breng ik nog het liefst met m'n vingers aan, of met een duofibre.

 • Avatar van Joni
  Reply Joni 17 maart 2011 at 16:52

  Ik snapte eigenlijk de lyrische reviews erover niet. Foundation aanbrengen gaat bij mij prima met m'n vingers, dus zie ik er het nut al niet echt van in. En inderdaad: bij vloeibare foundation verwachte ik dat hij foundation zou opzuigen, waardoor je meer product nodig hebt… En het lijkt me ook niet zo hygiënisch dan ("met je vingers ook niet", maar ik was m'n handen altijd voor en na het aanbrengen van foundation dus)…

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 17 maart 2011 at 16:36

  Jammer dat het niet werkt bij jou. Ik vind hem voor mezelf te duur en te bewerkelijk, dus ik hou het nog even bij mijn vingers :-)

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 17 maart 2011 at 16:14

  o, nee. serieus? Jammer dat het bij jou niet zo goed werkt. Dit is ook een van de eerste niet lyrische reviews erover. Ik heb de mijne nu ongeveer 2 weken en ik ben bij het eerste gebruik er gelijk verliefd op geworden. Ik zelfs nu al bijna in de rouw voor wanneer die ooit kapot gaat (dan koop ik hem zeker wel weer, hoor).
  Maar ik zou toch zeggen kijk nog een paar reviews en filmpjes erover, want als je weet hoe hij voor jou wel werkt ben je er denk ik wel heel blij mee.

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 17 maart 2011 at 16:03

  Ow ik heb 'm pas gekocht, ik ben er zo benieuwd naar! Ok ik ben geen echt foundation gebruiker, maar toch… het leek me wel een geweldig ding, maar na het lezen van jouw review.. hmmm… ik ben bang dat ik jouw mening misschien wel zal gaan moeten delen… ik ken mezelf ;-) en als ik jou nu zo'n beetje ken… hihi, ik ga 'm snel uitproberen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 maart 2011 at 16:42

   Ik ben echt heel erg benieuwd wat jij ervan gaat vinden, kijk nu al uit naar je review! :D

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 17 maart 2011 at 16:00

  Hmm dit is eigenlijk de eerste keer dat ik er een iets minder positieve review ove rlees! Jammer zegd at het niet goed werkt voor je!

 • Avatar van sabinekoning
  Reply sabinekoning 17 maart 2011 at 15:57

  Je bent de eerste die ik hoor dat het niet zoveel is. Ben er nog steeds erg benieuwd naar, maar red het prima met mijn vingers en mousse foundation ^^ Ik blijf het duur vinden voor een spons.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 17 maart 2011 at 15:49

  ik wil hem nog steeds een keer hebben :D

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 17 maart 2011 at 15:31

  Het lijkt me een handig ding, maar omdat ik alleen maar losse poeder gebruikt vraag ik me sterk af of ik dit echt nodig heb :P

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 maart 2011 at 16:41

   Met alleen losse poeder denk ik het niet inderdaad ;)

 • Avatar van Mabbina
  Reply Mabbina 17 maart 2011 at 15:29

  ik weet het niet hoor, allemaal zo omslachtig. En ook een geknoei. Maar misschien komt dat omdat ik amper foundation gebruik.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 maart 2011 at 09:04

   Het neemt inderdaad ook meer tijd in beslag dan bijvoorbeeld met een flat top kabuki of de vingers…

 • Avatar van Tatjana
  Reply Tatjana 17 maart 2011 at 15:19

  Ik wil de Beautyblender echt super graag!
  Hij lijkt me erg prettig. :D

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.