Fashion

La Moon interview & special

14 maart 2011


Alweer even geleden bestelde ik bij La Moon 2 fantastisch mooie sieraden. Via Twitter hielden Mirjam en ik contact en van het een kwam het ander. Kijk vandaag mee naar een interview met deze jonge eigenaresse van La Moon en iets heel speciaals voor (de bezoekers van) Curvacious.

INTERVIEW

Waar komt jouw passie voor sieraden en vooral Swarovski vandaan?
Ik zocht járen geleden een hobby en zo kwam ik bij armbandjes maken terecht. Dit vond ik erg leuk en ben daar mee verder gegaan.
Mijn oma had van die Swarovski beeldjes in een vitrinekast staan en dat associeerde ik met rijkdom en luxe. Maar als jong meisje was dit natuurlijk onbereikbaar. Toen ik er achterkwam dat Swarovski ook een lijn uitbracht met losse onderdelen kreeg ik een idee wat eigenlijk nog steeds mijn motto is “Swarovski sieraden voor elke portemonnee beschikbaar maken!”

Waar/hoe doe je inspiratie op voor een nieuwe collectie?
Vaak door het geen waar vraag naar is van de klant. Zo was er veel vraag naar sieraden voor kinderen in combinatie met sieraden voor een lager budget. Dit werd uiteindelijk de Fairytale collectie. Nu staan net de ringen online; deze collectie ben ik begonnen omdat het een trend is waar ik en eigen draai aan wou geven. Grote ringen; maar dan op z’n La Moon’s.


Waar ontwerp je het liefst?

In de zomer nam ik altijd graag mijn spullen mee naar buiten om dan aan de tuintafel te werken. Echter kan dit niet meer sinds ik met Swarovski werk, het schitterd gewoon te erg! Mijn bureautje is mijn standaard werkplek.

Wat is het grootste voordeel van jouw werk en wat is het grootste nadeel?
Mijn grootste voordeel is het zelf indelen van mijn tijd. Ik lijd aan een chronische aandoening en ik kan daarom ook niet functioneren in een “normaal” bedrijf. La Moon is dus echt een uitkomst! Een nadeel is dat de verkoop met pieken en dalen is. Nu loopt het bijvoorbeeld ontzettend goed, maar er zijn andere tijden geweest. Er iets niets frustrerender als keihard werken en hier geen resultaten van plukken. Dan bedoel ik niet zo zeer in de financi�le vorm maar meer het feit dat ik dan geen mensen blij kan maken met mooie spullen.

Waar ben je het meest trots op? Welk item? Welke samenwerking?
Er zijn laatste jaar veel dingen gebeurd waar ik erg trots op ben. Wat er voor mij op dit moment uitspringt is de ringen collectie. Deze staan sinds kort in de shop en worden met open armen ontvangen. Elke klant stuurt een leuke mail, tweet of zelfs foto door met de nieuwe ring, dat is zo leuk om te zien! Een klant blij maken, daar doe ik het stiekem voor.
Mijn klanten staan bovenaan; de “normale” mens. Maar daarnaast vind ik werken met mensen uit de fashion- en BN’er wereld ook erg leuk. Zo heb ik recent één van mijn grote voorbeelden Olcay Gulsen van het merk Supertrash ontmoet. Wat een powervrouw; zo hoop ik ooit te worden. En als klapper droeg ze tijdens de opening van haar nieuwe winkel in Amsterdam een echte La Moon ring. Trotser ben ik nog bijna nooit geweest..

Wat zijn jouw toekomstdromen voor La Moon?
Ik hoop nog meer orders te ontvangen en zo nog meer mensen te bereiken. Ik wil graag meer verkooppunten door het hele land en over een paar jaar een eigen atelier in hometown Dordrecht.

SPECIAL

Ik mocht Mirjam een uitdaging geven en ik vroeg haar een sieraad te ontwerpen wat bij Curvacious als blog en mij (Desirée) als persoon erachter zou passen. Dit is het resultaat:
Is het niet prachtig? Ik ben er helemaal verliefd op en ga vandaag zeker ‘mijn’ sieraad bestellen. Deze set (met bijpassende oorbellen) is nu als gelimiteerde oplage te koop via de website van La Moon (www.lamoon.nl) voor €44,95.

Hoe ben je ertoe gekomen deze ketting te ontwerpen voor Curvacious? Zit er een betekenis achter de gebruikte vormen van de Swarovski, de vorm van de ketting en dergelijke?
De kleuren van de nieuwe Lay-out zijn perfect om te gebruiken als kleurensetting in een sieraad. Swarovski is recent gekomen met een nieuwe Swarovski kleur namelijk Silver Night. Dit is een ontzettend mooie zilveren grijze kleur met veel diepte. In de kleur had ik een mooi hart liggen wat ik zeer toepasselijk voor Curvacious vind. Ik “ken” Curvacious nu een tijdje en de site word met liefde en passie onderhouden. Een goed hart. Als roze tint heb ik gekozen voor Fuchsia; een hard roze kleur. Een prachtige kleur die afsteekt tegen het zilveren en witte. Een perfecte combinatie zo toch?

Bij deze wil ik Mirjam bedanken voor het interview en het ontwerpen van de prachtige set voor Curvacious. Vind jij deze set ook mooi, wees er dan snel bij want er zijn slechts enkele exemplaren verkrijgbaar…

Reacties op dit artikel

 • Avatar van nientjer
  Reply nientjer 16 maart 2011 at 15:34

  ziet er prachtig uit! Gaaf hoor

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 14 maart 2011 at 19:09

  Wat een leuk interview, echt boeiend om haar achtergrond te leren kennen, ik hoop dat ze veel succes blijft houden! En dan ook nog een mooie Curavcious ketting to boot :-)

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 14 maart 2011 at 13:42

  Leuk interview en wat een prachtige ketting heeft ze gemaakt zeg! Moet vast heel speciaal voelen voor je :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 maart 2011 at 15:17

   Dat voelt het zeker, ben er heel erg trots op ook. ^_^

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 14 maart 2011 at 13:34

  Heel erg interessant interview! :) Wat leuk en lief dat ze een sieraad speciaal voor jou heeft ontworpen, hij si erg mooi geworden :D Nog veel succes toegewenst Mirjam! :)

 • Avatar van Kayla
  Reply Kayla 14 maart 2011 at 11:45

  Wat een leuk interview! En wat een prachtig sieraad is het geworden! Heel erg mooi!

 • Avatar van LacquerAddicts
  Reply LacquerAddicts 14 maart 2011 at 11:34

  Wat een leuk interview! Leuk om te lezen dat ze hiermee zo succesvol is geworden en dat ze van haar hobby haar beroep heeft gemaakt!

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 14 maart 2011 at 10:48

  prachtig sieraad!
  ik kijk wel eens op de site van haar en de sieraden die ze maakt zijn prachtig.
  misschien bestel ik ook wel eens iets :D

 • Avatar van @xCherryCharlie
  Reply @xCherryCharlie 14 maart 2011 at 10:46

  Die is mooi! Alleen helaas buiten budget op dit moment… :(

 • Avatar van Kalypso
  Reply Kalypso 14 maart 2011 at 10:25

  Wauw, leuk als iemand zo'n passie heeft. Die eerste foto is heel mooi. Succesvol in een hobby zijn is het mooiste wat er is.
  Liefs, xxx

 • Avatar van sabinekoning
  Reply sabinekoning 14 maart 2011 at 09:46

  Erg leuk voor d'r dat ze zo succesvol kan zijn met haar hobby en ondanks haar beperking zoals ze zelf zegt. Absoluut respect voor haar en ik hoop dat ze nog lang door kan gaan met haar 'werk'. Dit is iets wat blijft, je bent nooit te oud om sieraden te ontwerpen ^^

 • Avatar van Natascha
  Reply Natascha 14 maart 2011 at 09:46

  Oh mooie ketting!
  Ik ben gek op La Moon!
  Er is geen enkel sieradenmerk (behalve La Moon dan haha) waarvan ik zoveel heb en wat ik elke dag draag :D

 • Avatar van blauwedruif
  Reply blauwedruif 14 maart 2011 at 09:41

  Leuk interview zeg en wauw wat een mooie ketting! :D

 • Avatar van portfoliovanfemke
  Reply portfoliovanfemke 14 maart 2011 at 09:41

  Ik volg LaMoon via twitter, vind het allemaal erg inspirend!

 • Avatar van Divaofgeneva
  Reply Divaofgeneva 14 maart 2011 at 09:40

  Wat een leuk interview! Ze heeft echt een prachtige ketting voor je ontworpen!
  Liefs,

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 14 maart 2011 at 09:19

  leuk om te lezen :D

 • Avatar van BeautyPolish
  Reply BeautyPolish 14 maart 2011 at 07:59

  Wat een leuk interview, mooie ketting ook ^_^

 • Avatar van Desiree
  Reply Desiree 14 maart 2011 at 07:44

  Wat een prachtige ketting.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.