Fashion

Plus Size: Maxi Dresses

12 maart 2011


Al vaker vertelde ik dat ik hou van maxi-dresses en dat je mij er deze zomer veel in zal gaan zien. Maar ik kreeg daarop via de comments, via twitter en via de email vaak de vraag hoe je dit nu combineert als je een curvy lady bent. Daarom wil ik vandaag 2 verschillende looks laten zien en ik hoop dat je zo wat inspiratie op kan doen.

Beide looks zijn gemaakt met enkel items van Evans, zodat je direct jouw look zou kunnen aanshaffen in zijn geheel. Bij Evans hebben ze meerdere leuke maxi dresses in verschillende stijlen en dus voor iedere smaak wat wils. Combineer dit met een paar leuke hakjes, laarsjes, sandaaltjes en eventueel een jasje of vestje voor als het wat frisser is èn vergeet vooral de accessoires niet zoals een mooie armband, ketting of een riem. Op deze manier kan je een maxi dress dragen voor een dagje strand/terras met een paar sandaaltjes en een grote bloem in je haar. En als je ’s avonds gaat uit eten doe je laarsjes of pumps aan en een vestje/jasje erover en het is direct anders!

Eigenlijk vind ik dat je niet moet kijken hoe je je als ‘plussize’ vrouw zou moeten kleden, maar gewoon naar wat jij leuk vind en waar jij je lekker in zou voelen. De enige tip die ik wil meegeven is dat je wel de goede maat koopt en als je twijfelt tussen 2 maten dan is de wat ruimere maat altijd flatteuzer dan de maat die nèt te krap zou zitten ;) Met een mooie riem in je taille kan je bijvoorbeeld toch nog een mooi accent leggen voor als de dress een klein beetje te groot zou zijn of als je er liever meer vorm in zou zien.

Alle items van de afbeeldingen komen bij www.evans.co.uk vandaan waar je eenvoudig kan betalen via creditcard of PayPal.

Wat vind jij van de maxi dress?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Els
  Reply Els 19 maart 2011 at 13:24

  I looove maxidresses. Heb er nu diverse (stuk of 8) waarvan een aantal echt zomers zijn en een aantal die ik door kan dragen. Heb er nu ook 1 aan, een donkerblauwe van Asos, gecombineerd met een luipaardprint vestje voor wat spice en camelkleurige boots met hak. Als je hakken draagt onder een maxidress, let er dan op dat je geen stilleto's neemt, je blijft ongetwijfeld met je hak in je jurk hangen! Blokhak dus ;-)

 • Avatar van BudgetBeautyNL
  Reply BudgetBeautyNL 13 maart 2011 at 23:20

  Maxi dresses vind ik echt super, maar het is wel erg lastig te combineren op het moment. In de zomer zou ik dit wel vaker dragen omdat het dan lekker met sandaaltjes kan en verder alleen je jurkje en klaar ^^

 • Avatar van Kalypso
  Reply Kalypso 12 maart 2011 at 18:41

  Ik vind dat grijze jasje en die schoenen wel heel leuk.
  Liefs, xxx

 • Avatar van perryfectionn
  Reply perryfectionn 12 maart 2011 at 15:10

  maxi dresses zijn een musthave in iedere kledingkast! I love them ^^

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 12 maart 2011 at 11:12

  ik vind het wel mooi maar het staat mij helemaal niet en ik weet ook niet of ik me er wel fijn in zal voelen.
  ik hou liever bij jurkjes die boven de knie uitkomen :)

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 12 maart 2011 at 10:20

  Voor mezelf vind ik het minder geschikt. Ik ben niet zo groot, 1.68 en vind het niet mooi staan. Ik hou van een lengte net over de knie. Ik heb het gevoel om echt in een tent te lopen, vooral als het niet getailleerd is.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.