Beauty

Review: Alterna Bamboo Smooth

5 maart 2011


Mijn haar is meestal te omschrijven als ‘normaal’ maar in de winterperiode heeft het de neiging om enorm droog te worden. Naast dat heb ik een gevoelige hoofdhuid en daardoor kan ik niet alle shampoos even gemakkelijk gebruiken. Toen ik het persbericht over de Alterna Bamboo Smooth lijn binnenkreeg was ik dan ook direct nieuwsgierig. Vandaag meer informatie over deze lijn, foto’s en een review.

Alterna is een haarverzorgingsmerk uit Los Angeles en brengt deze Bamboo Smooth lijn uit met een Fair-Trade, Eco èn Organic certificaat. Deze lijn wordt gekenmerkt door het gebruik van het pure extract van Kendi Oil en Bamboo. Deze zeldzame olie zorgt in combinatie met andere natuurlijke ingrediënten voor gezond, glanzend, glad en pluisvrij haar.


De shampoo en conditioner bevatten o.a. geen sulfaten, parabenen en minerale olie en zijn hiermee zacht voor je haar en hoofdhuid. De producten uit deze lijn zijn ervoor gemaakt om het haar optimaal te voeden, te versterken en weer gezond te maken. Daarnaast werken ze vochtwerend en bieden bescherming tegen UV-straling en thermische apparatuur. De producten van Alterna worden niet op dieren getest.


In beide flacons zit 250ml product en ze hebben een handige draaidop, zoals op bovenstaande foto duidelijk te zien is. De producten zijn zuinig in gebruik, geven een heerlijk zacht schuim en hebben een zachte, frisse ‘luxe’ geur. Meestal moet ik nadat ik mijn haar handdoekdroog heb gemaakt nog wat haarolie gebruiken, maar met dit duo kan ik deze stap overslaan. Mijn haar voelt zacht, glanst mooi en er is makkelijk met een kam doorheen te komen. Ik was hierdoor bang dat het duo misschien tè voedend zou zijn, maar ik heb geen vettig haar of zwaar haar ervan gekregen. Ik denk dat dit anti-frizz shampoo en conditioner duo ook een enorme uitkomst zal zijn voor krullend haar. Zeker het proberen waard!

Informatie
Alterna professional haircare producten zijn verkrijgbaar bij geselecteerde luxe haarboutiques en salons, de verkooppunten zijn te vinden via www.alternahaircare.com. De shampoo en conditioner kosten €20,00 per stuk, de Pure Treatment oil (50ml) en Dry Mist (125ml) uit deze lijn kosten €22,00 per stuk.

Welke shampoo en conditioner gebruik jij het liefst?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Joey Trenor
  Reply Joey Trenor 2 mei 2011 at 01:36

  Strong blog. I acquired millions of nice data. I?ve been keeping an eye fixed on this technology for a few time. It?utes fascinating the way it retains completely different, nevertheless a few of the first parts stay the same. have you observed a lot modification since Search engines created their own latest purchase in the field?

 • Avatar van Ezequiel Sita
  Reply Ezequiel Sita 30 april 2011 at 17:32

  Man! Its such as you browse my mind! You seem to grasp most concerning this, rather like you wrote the book in it or something. i think that you simply can do with some pictures to drive the content home somewhat, besides that, this is informative blog. A outstanding browse. sick definitely come back once more.

 • Avatar van Jackqueline Guderian
  Reply Jackqueline Guderian 29 april 2011 at 14:02

  It’s hard to seek out educated people on this topic, however you sound like you recognize what you’re talking about! Thanks

 • Avatar van Alyson Huhta
  Reply Alyson Huhta 25 april 2011 at 10:10

  Hi there! This post couldn’t be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Fairly certain he will have a good read. Many thanks for sharing!

 • Avatar van Adolph Morrell
  Reply Adolph Morrell 24 april 2011 at 09:54

  Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 • Avatar van Dominick Godby
  Reply Dominick Godby 23 april 2011 at 11:43

  Ya I have used the acai berry supplement .It is very effective and it does’nt take too much time to point out the result.

 • Avatar van Pharmf111
  Reply Pharmf111 14 maart 2011 at 01:32

  Very nice site!

 • Avatar van Kalypso
  Reply Kalypso 5 maart 2011 at 21:36

  Ik probeer iedere keer wel weer wat anders. Ik heb geen vaste shampoo en conditioner. Hihi. Maar deze klinkt ook zo goed.
  Liefs, xxx

 • Avatar van dalaluz
  Reply dalaluz 5 maart 2011 at 17:05

  Dat klinkt echt heel fijn! Jammer genoeg toch iets te duur voor mij….

 • Avatar van Kayla
  Reply Kayla 5 maart 2011 at 15:46

  Lijken me hele fijne producten!

 • Avatar van Lieke
  Reply Lieke 5 maart 2011 at 15:34

  Klinkt fijn, maar toch iets te duur voor mij…

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 5 maart 2011 at 14:57

  Dat klinkt echt heel fijn. Ik gebruik nu shampoo van Yes to Carrots en een conditioner van Yes to Tomatoes

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 5 maart 2011 at 14:43

  de shampoo die ik nu gebruik is van palmers en dan de olijf versie
  en die vind ik heel fijn maar als die op is staat de bananen shampoo van de bodyshop te wachten om gebruikt te worden

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 maart 2011 at 09:37

   Oeh, die bananenshampoo lijkt me ook erg lekker!

 • Avatar van celineschrijftBE
  Reply celineschrijftBE 5 maart 2011 at 14:17

  Zou ik wel eens proberen , nu was ik met garnier ultra doux

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.