Beauty

Review: Mohdoh Sleep

30 maart 2011


Vandaag een review over een product wat ik erg uniek vind: de mohdoh in de Sleep-versie. Kneedbare aromatherapie waardoor je lekkerder moet kunnen slapen. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en een review van dit bijzondere product.

Mohdoh is een soort synthetisch deeg waar aromatherapie aan toe is gevoegd. Aan deze paarse versie is dat vooral lavendel, maar er zit ook jeneverbes, palmarosa en geranium in. Deze combinatie zorgt ervoor dat je ontspannen wordt, minder rusteloos bent en beter zou moeten kunnen slapen. Ik ben zelf gecertificeerd Aromatherapeute dus ik geloof zeker in deze vorm van therapie.


Het is de bedoeling dat je het deeg uit de verpakking haalt en zo’n 10 minuutjes voor je gaat slapen lekker begint te kneden. Niet alleen komt dan de heerlijke, rustgevende geur vrij waarin vooral de lavendel overheerst, maar ook worden de etherische oliën zo opgenomen in de huid waardoor ze intens hun werking kunnen doen.Review
Het deeg is stevig van structuur en is tegelijkertijd een goede oefening tegen bijvoorbeeld een RSI arm. Zelfs als je te enthousiast aan het kneden bent dat er eventueel een stukje zou afbreken is dit geen enkel probleem. Als je dit stukje ertussen stopt en weer even doorkneed is het weer één geheel. Dit unieke product geeft daarnaast ook nog een deel kleurentherapie, de paarse kleur zou moeten zorgen voor o.a. inspiratie, ontwikkeling van de geest en spirituele kracht. Het werkt op mij voornamelijk rustgevend en ik merk dat het ook erg fijn werkt tegen een doordravende bovenkamer ;) Doordat je in bed aan het kneden bent en alleen denkt aan dit ‘ritueel’ kan ik de dag makkelijker van mij afzetten. Je moet de Mohdoh na gebruik wel weer goed in het potje opbergen en het liefst op een donkdere plek bewaren, anders zou hij sneller kunnen uitdrogen. De aromatherapeutische werking zou na ongeveer 3 maanden verminderen.

Ik vind dit item zeker een aanrader en hij ligt nu standaard in mijn nachtkastje (donker bewaren) en komt er elke avond even uit om gekneed te worden!

Verkoopinformatie
Mohdoh is verkrijgbaar in 8 versies; Sleep, Calm, Think, Breathe, Travel, Unwind, Slim en Quit, is 100% gifvrij en niet op dieren getest. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de website: www.mohdoh.co.uk. Mohdoh is onder andere te koop bij www.i-beauty.nl en kost €7,95 per stuk.

Welke geuren en kleuren brengen jou helemaal tot rust?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Elke
  Reply Elke 26 mei 2011 at 22:56

  Ik gebruik regelmatig de temple balm Dream Time van Lush, daar zit ook veel lavendel in en de nachten dat ik die gebruik lijk ik niet sneller maar vooral dieper te slapen. Helaas is die gediscontinued en is mijn tinnetje bijna leeg. Ondertussen heb ik een TBS crème als vervanging

 • Avatar van miszblondiej
  Reply miszblondiej 1 april 2011 at 01:54

  Ik vind het wel een leuk iets maar niet echt iets voor mij.

 • Avatar van Kalypso
  Reply Kalypso 30 maart 2011 at 22:17

  Hihi, heel interessant. Leuk artikel.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 30 maart 2011 at 20:25

  Ik heb de modoh unwind gekocht bij beauty88.nl , gebruik het nu 3 weken moet eerlijk zegge dat ik wel minder stress heb, of het echt daardoor komt? ik wil de sleep ook nog eens proberen!

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 30 maart 2011 at 20:18

  slappillen… hihi :-) SLAAPmiddelen moet dat zijn!

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 30 maart 2011 at 20:17

  Ik ben zeker nieuwsgierig naar de Mohdoh, ik had het al eens eerder voorbij zien komen. Ik vind de combinatie van kneden en aroma's echt geniaal, het fysieke van het kneden helpt op zich al om wat meer uit je hoofd en in je lijf te komen. Ik masseer 's nachts ook wel eens lavendelolie op mijn voeten, dat helpt ook om wat meer te ontspannen, min of meer hetzelfde idee. Al is tegen een reeks insomnia op een gegeven moment niets meer werkzaam, zelfs slappillen niet… Ik ben ook heel nieuwsgierig naar de meer energie-opwekkende varianten, zat er niet een tussen met citrusgeuren? Iets van Duindoorn?

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 30 maart 2011 at 16:42

  Dit is echt te leuk! Dat kneden lijkt me erg rustgevend, en dan ook nog zo´n lekkere lavendel geur… Ook erg orgineel wanneer je t iemand als cadeau geeft!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 april 2011 at 13:28

   Ja, inderdaad maakt dit een perfect cadeautje! :)

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 30 maart 2011 at 14:29

  Oh, dat klinkt erg interessant :) Zou het wel eens willen proberen :)

 • Avatar van _Milady_
  Reply _Milady_ 30 maart 2011 at 14:26

  Ik weet niet of ik hierin geloof, maar dan zou ik hem dus eerst even moeten proberen! ;) Het klinkt opzich wel goed.

 • Avatar van Bob's Girl
  Reply Bob's Girl 30 maart 2011 at 13:34

  Ik dacht eerst dat er Mordor stond XD hihi. Wat een grappig dingski! Playdoh voor volwassenen :D

 • Avatar van Kayla
  Reply Kayla 30 maart 2011 at 12:37

  Lijkt me best fijn!

 • Avatar van BeautyPolish
  Reply BeautyPolish 30 maart 2011 at 12:07

  hmm lijkt me heel fijn!

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 30 maart 2011 at 11:53

  Wat een grappig concept zo'n kneedbaar balletje. Het lijkt mij wel iets wat echt prettig is zo voor het slapen.

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 30 maart 2011 at 11:51

  ik vind lavendel echt niet lekker, maar ik word er wel rustig van.
  misschien is dit wel wat voor mij :D

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 30 maart 2011 at 11:35

  Aah wat grappig! :D Ik kom ook tot rust van lavendel. :)

  • Avatar van Amber
   Reply Amber 14 april 2011 at 12:18

   Ik heb hem ook binnen (ook de unwind voor mijn moeder en calm voor verjaardag van een vriendin). Hoe moet het alleen in de zomer? Dan is een nachtkastje ook niet echt koel meer. Koelkast of is dat dan weer TE koel, kan het nergens vinden. :S
   My recent post Lente

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 15 april 2011 at 10:55

    Ik denk dat je hem dan in het beste in het laatje van je nachtkastje kan leggen? Daar is het bij mij zomers niet warm in ieder geval. Wel een goede vraag! :)

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 30 maart 2011 at 11:13

  Klinkt als iets wat ik heel prettig zou vinden!

 • Avatar van portfoliovanfemke
  Reply portfoliovanfemke 30 maart 2011 at 11:00

  Dat ziet er wel gek uit, mar het klinkt erg goed.

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 30 maart 2011 at 10:50

  Ik kan uit je artikel niet echt opmaken of je er nou super enthousiast over bent? Zou je het aanraden of niet?

  Het klinkt wel veelbelovend overigens! Voor mensen die moeite hebben met in slaap vallen omdat ze te druk zijn in hun hoofd lijkt me dit een ideale uitkomst!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 maart 2011 at 10:56

   Ik vind het zeker een aanrader, heb dus gelijk voor de duidelijkheid een regel toegevoegd aan het artikel. :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.