Beauty

Leco Tools foundationkwast

29 april 2011


Al een tijd heeft Leco Zadelhoff (visagist en haarstylist) een eigen collectie make-up tools welke nu is uitgebreid met een groot aantal professionele producten. Ik was hiervan erg nieuwsgierig naar de platte foundationkwast, zeker omdat ik hiermee eerder nooit kon ‘werken’. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en een review.

“Een goede basis is het ideale ‘schilderslinnen’ voor uw make-up en zorgt ervoor dat de kleuren zo mooi mogelijk uitkomen. Goede foundation- en concealerkwasten zijn daarom een must have. De kwasten verdelen uw concealer en foundation perfect, zodat u nauwkeurig èn eenvoudig vlekjes en schaduwplekjes wegwerkt.”

Voor nagenoeg alle kwasten is gebruik gemaakt van echt haar. Van de verschillende gedeelten van dit haar hebben we gekozen voor de toppen: omdat het haar een natuurlijke afloop heeft, staan de toppen garant voor de beste kwaliteit. Alle tools worden met de hand vervaardigd en gecontroleerd. Zo worden de kwasten bijvoorbeeld nog eens doorgeborsteld, om er zeker van te zijn dat ze geen haren meer verliezen. Maar ook elementen als de juiste vorm van de haren en het goed vastzitten van de kwast worden stuk voor stuk gecheckt.

De kwast ziet er chique uit en ligt door het langere houten handvat fijn in de hand. De kwast zelf is bijzonder zacht, ik ben erg kieskeurig met het uitzoeken van mijn kwasten en heb er veel maar deze is er zeker één die tot de zachtste kwasten in mijn collectie behoort. Ondanks dat de kwast zacht is is deze toch stevig genoeg om de foundation eenvoudig aan te kunnen brengen.

De kwast is in totaal 19cm lang, waarvan de borstelkop 3cm lang is en 2,5cm breed. Door dit fijne formaat en de vorm van de borstelkop breng je de foundation snel, gelijkmatig en tot in de lastigste hoekjes eenvoudig aan.

Waar ik eerder voor mijn foundation altijd een kabuki kwast gebruikte pak ik nu toch ook regelmatig deze platte foundationkwast. Ok, hij is niet goedkoop maar je hebt dan wel een goede kwaliteit kwast waar je (als je hem goed verzorgt en regelmatig schoonmaakt) een lange tijd mee vooruit kan.

De Leco Tools zijn verkrijgbaar bij Douglas. De foundationkwast ‘5’ kost €36,95. Neem ook eens een kijkje op de website van Douglas.

Met wat voor kwast breng jij jouw foundation het liefst aan?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 1 mei 2011 at 23:55

  Ik ben ook al een aantal jaartjes aan het twijfelen over Leco kwasten, vooral omdat ik eigenlijk nu pas echt met make-up begin en ze erg prijzig zijn. Ik denk dat er binnenkort toch een item in mijn winkelmandje zal vallen :)

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 29 april 2011 at 20:27

  Eigenlijk gebruik ik nooit foundation, dus heb ook niet een foundationkwast. Voor de rest van mn make up gebruik ik wel graag (kwalitatief goede) kwasten.

 • Avatar van miichelle
  Reply miichelle 29 april 2011 at 14:25

  ik gebruik geen foundation dus ik heb ook geen favo kwast haha

 • Avatar van beautyandso
  Reply beautyandso 29 april 2011 at 13:25

  Ik vind de kwasten van Leco er erg mooi uitzien, ik heb een leren etuitje met een paar kwastjes om mee te nemen, super handig voor vakantie of weekendje weg. Deze ziet er ook erg mooi uit, ik gebruik ook altijd een platte foundation kwast hoewel ik juist benieuwd ben naar de Kabuki kwast

 • Avatar van Inez
  Reply Inez 29 april 2011 at 09:50

  Ziet er heel erg goed uit,
  wel wat prijzig voor mij en mijn mini budgetje!

 • Avatar van Ellyg
  Reply Ellyg 29 april 2011 at 07:08

  Ik heb m gisteren nog in de handen gehad!
  My recent post Gosh cosmetics zomerlook 2011 wishlist

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.