Beauty

Review: Bdellium Tools

4 april 2011


Het is alweer even geleden dat ik van de lieve Maaike van Boozyshop spontaan de vraag kreeg of ik een nieuw merk kwasten voor haar webwinkel wilde testen. Aangezien ik voor mijn make-up kwasten kieskeurig ben (ik heb namelijk een gevoelige huid en wil dus ècht zachte kwasten) was ik hier wel nieuwsgierig naar. Kijk mee naar meer informatie, foto’s en een review van enkele Bdellium Tools make-up penselen.


Ik kreeg de volgende 3 kwasten uit de Studio Line toegestuurd: de 964 All Purpose Blusher, de 772 Small Shader en de 936 Concealer.

“De Studio line Brushes zijn gemaakt van eersteklas materialen en met de hand gemaakt om een superieure kwaliteit te kunnen waarborgen. Elke brush verzekerd een onberispelijke aanbreng van je make up. Van precies gevormde brushes tot de uitgebalanceerde mix van synthetische en natuurlijke haren. De luxueus gelakt lange stelen van de studio line brushes verzekeren je een optimale controle en comfort wat resulteert in het perfect kunnen aanbrengen van je make up. Alle studio line brushes zijn antibacterieel behandeld.”


Review
De penselen liggen ten eerste allemaal erg fijn in de hand door de lange steel. De 772 (€9,95) werkt vooral goed om een kleur in de crease aan te brengen en heeft hiervoor de perfecte ‘niet-te-hard-niet-te-zacht’ stevigheid. De haartjes pakken de oogschaduw goed op.

De 936 (€9,95) is volgens de website een concealer brush maar ik gebruik deze zelf voor oogschaduw. Door de lange, plattere en zachte haren brengt hij makkelijk een kleur aan voor op de grotere oppervlakken zoals het bewegend ooglid, onder de wenkbrauw etc. Met de kopse kant kan je zelfs gemakkelijk een fijner lijntje oogschaduw onder je oog aanbrengen.

De 964 (€14,95) is qua grootte precies goed om poeders aan te brengen over je hele gezicht, maar als je voorzichtig te werk gaat kan hij ook goed gebruikt worden voor een blush. Deze kwast had van mij nog ièts zachter gemogen, maar let wel: hij is al erg zacht in vergelijking met veel andere kwasten die ik gehad heb. Ik ben vooral met gezichtskwasten erg picky! Het feit dat ik deze kwast alsnog regelmatig pak voor mijn setting powder zegt genoeg ;)

Conclusie
Al met al ben ik zeker tevreden over deze kwasten en ben ik hierdoor heel nieuwsgierig geworden naar meer brushes van dit merk zoals de foundationkwast, duet fiber powder blending kwast en de angled face brush. De prijs die je voor deze kwasten betaald is wat mij betreft goed in verhouding, zeker als je zou kiezen voor een set met een brushroll. Alleen de 964 verloor tijdens het 1e gebruik enkele haartjes, maar sindsdien geen enkele meer en blijven ze na het wassen ook mooi. Ik vind dit echte aanraders!

Verkoopinformatie
Bdellium Tools
zijn verkrijgbaar bij Boozyshop in verschillende series, los en sets. Je kan bij Boozyshop betalen via bankoverschrijving en iDeal en hebt je bestelling binnen enkele dagen in huis. Boozyshop is ook te volgen via Twitter: @Boozyshop.

Kende jij dit merk kwasten al? Welke kwast is jouw lievelingskwast?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kayla
  Reply Kayla 5 april 2011 at 11:47

  Lijken me fijne kwasten, ik kende ze nog niet!

 • Avatar van portfoliovanfemke
  Reply portfoliovanfemke 5 april 2011 at 10:03

  Ze zien er goed uit!

 • Avatar van Milady
  Reply Milady 5 april 2011 at 08:13

  Klinkt goed! Ik kende het merk eigenlijk nog niet!

 • Avatar van BeautyPolish
  Reply BeautyPolish 4 april 2011 at 22:16

  Zien er mooi uit, ik was toevallig vandaag op de site van het merk aan het snuffelen ^_^

 • Avatar van @Leon10eke
  Reply @Leon10eke 4 april 2011 at 20:01

  Klinkt goed! Ik heb kwasten van verschillende merken, Hema, H&M, ELF en Sigma.

 • Avatar van Kalypso
  Reply Kalypso 4 april 2011 at 16:50

  Dat ziet erg oed uit. Ik was er nog niet bekend mee.
  Liefs, xxx

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 4 april 2011 at 16:04

  ze zien er goed uit :D

 • Avatar van kimberleyborsboom
  Reply kimberleyborsboom 4 april 2011 at 15:30

  Ik heb de Green Bambu kwasten van Bdellium. Die zijn zo ontzettend fijn. Ik heb ook nog helemaal geen last gehad van uitval van de haren.

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 4 april 2011 at 14:33

  Ik ken het nog niet, klinkt wel goed moet ik zeggen!

 • Avatar van Joni
  Reply Joni 4 april 2011 at 14:32

  Die zien er leuk uit! De meeste van mijn kwasten zijn van de Hema en ik heb er twee van Rituals. Die van Rituals vind ik heerlijk (zo zacht!), maar voor mijn budget helaas wat te duur om ze echt allemaal te kopen. Die van de Hema doen ook gewoon prima hun werk, dusja :)
  My recent post H&ampM Conscious collection

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 april 2011 at 16:09

   Ik ga maar eens kwast-aaien bij The Body Shop denk ik zo! :)

 • Avatar van Eline1201
  Reply Eline1201 4 april 2011 at 14:29

  ze zien er ook wel leuk uit!

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 4 april 2011 at 14:16

  Oh, ze klinken best goed :) Een paar favoriete kwasten zijn er twee van The Body Shop, eentje van Yves Rocher en eentje van MAC :)
  My recent post Thanks to Suzy from simplysuzynl

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 4 april 2011 at 14:13

  Dat klinkt als een fijn setje kwasten zeg! Ik kan helaas niet aangeven welke kwasten mijn favorieten zijn….Ik heb er geen in huis :$ M'n enige exemplaar (van de hema) is compleet verwoest door een heel stoute kat hahaha :$
  My recent post Ik geef de pen door aan- Sandy

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.