Beauty

Review: Biodermal zonnefluïde SPF20

22 april 2011


Nu het zonnetje in Nederland volop schijnt was het voor mij de perfecte kans om deze matterende zonnefluïde van Biodermal te gaan proberen. Een normale zonnecrème laat altijd zo’n plakkerig, wit waasje achter en ik was erg benieuwd of dit product dat ook zou geven. Benieuwd naar mijn mening over deze zonnefluïde? Kijk mee voor meer foto’s, swatches en een review.

“Matterende zonnefluïde beschermt de gezichtshuid tegen huidveroudering en pigmentvlekken. De speciale lichte formulering met zachte microsferen is matterend en geeft een comfortabel huidgevoel. De formule is niet vet en is daarom zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Zelfs over je reguliere verzorging.”

Omdat ik een erg gevoelige huid heb en vaak bultjes, jeuk etc. krijg van een product met SPF erin verwerkt ben ik erg blij met een product als deze zodat je de bescherming kan toevoegen óver je normale dagcrème wanneer je er behoefte aan hebt, een hele dag buiten bent etc. Omdat ik snel verbrand vermijd ik de directe zon meestal, maar helaas kan je in de schaduw ook flink verkleuren. Ik ben dus geen enorme zonaanbidder zoals je kan begrijpen ;)


Zoals je kan zien zit dit product in een handige knijpflacon met een kleine opening. Dit is erg fijn aangezien het product redelijk dun is (fluïde) en je anders al snel veels te veel zou gebruiken. Er zit 50ml in de verpakking en daar kan je door de zuinigheid van de fluïde zeker een flinke tijd mee vooruit. Het product heeft een aangename en zachte geur, geen typische zonnecrèmegeur, is wit van kleur en trekt snel in. Een enorm groot en fijn voordeel: geen witte waas èn geen vettig gezicht.

Natuurlijk zal je op de foto, zeker met flits, altijd een witter gezicht krijgen door de SPF in dit product maar hier is niks aan te doen en moet je maar even voor lief nemen ;)

De Biodermal matterende zonnefluïde is waterresistant, beschermt tegen UVA en UVB straling en laat de huid zacht aanvoelen. Ik merk bij gebruik van dit product geen verslechtering van mijn huid zoals irritatie, jeuk, bultjes etc. en dat maakt het dat dit mijn perfecte fluïde is voor de zomer!

Deze fluïde is verkrijgbaar in een factor 20 voor €13,95 en in een factor 30 voor €15,95 bij verschillende drogisterijen. Voor meer informatie en de overige zonneproducten kan je een kijkje nemen op de website van Biodermal.

Win een terras-tas-pakket
Speciaal ter gelegenheid van de Matterende zonnefluïde introductie heeft Biodermal in samenwerking met het label BY-BAR (www.BY-BAR.nl) dé tas voor op het terras geselecteerd. Zo verloot Biodermal in juni 2011 vijf speciale ‘terrastaspakketten’ (bestaande uit een tas van BY-BAR & Biodermal inhoud) onder de mensen die @Biodermal volgen op Twitter.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kalypso
  Reply Kalypso 22 april 2011 at 18:58

  Hij ziet er goed uit. Het is denk ik alleen niks voor mij.
  Liefs, xxx

 • Avatar van valleydollbeautyblog
  Reply valleydollbeautyblog 22 april 2011 at 16:45

  Ik ken het merk eigenlijk niet. Lijkt me wel fijn :-)
  My recent post The Seasons Must Have

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 22 april 2011 at 16:24

  Ik heb ook de Biodermal voor het gezicht, maar dan factor 50. Is daadwerkelijk een fijne creme, trekt snel in en niet vet. Omdat ik heel consequent smeer (zowiezo elke dag, en dan ook vaak bijsmeren) heb ik van de week nog een 2e aangeschaft, voor als deze opgaat. Ik wil namelijk niet het risico lopen dat ik halverwege de zomer zónder zit en de SPF 50 is uitverkocht!

 • Avatar van miss_matc
  Reply miss_matc 22 april 2011 at 15:49

  Klinkt heerlijk
  My recent post Skin Finish Compact Powder N°030 Honey Beige

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 22 april 2011 at 15:29

  Klinkt wel fijn, zou het best eens willen uitproberen :) Bedankt voor de review en tip! :)
  My recent post Scream 4 review

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.