Beauty

Review: Cupcake Organic Frankincense & Orange

20 april 2011


Alweer even geleden deed ik een oproepje voor een mini-testpanel om zo alle varianten van de Cupcake Organic crèmes uitgebreid te kunnen reviewen door iemand met het juiste huidtype. Vandaag de review van Linda, die de Frankincense & Orange Repairing Day Cream voor Curvacious uitprobeerde. Kijk mee voor meer informatie en foto’s.

Ik heb de review van Linda niet aangepast. Kijk mee naar haar mening over deze crème:

“Bij het oproepje van Desirée voor een testpanel voor de Cupcake Organic hoopte ik dat ik met mijn 40 jaar de variant voor de rijpere huid zou mogen testen en tot mijn blijdschap werd ik door haar uitgekozen die te mogen proberen voor 4 weken.

Ik ontving een schattig, lief, beetje vintageachtig doosje met daarin een klein oranje potje voorzien van een etiket waarop alle informatie staat die je als gebruiker nodig hebt om te weten waar hij voor dient. Het valt me aan de ingrediëntenlijst op dat de créme boordevol oliën zit,en zelfs sheabutter. Dat stemde mij gunstig omdat oliën de huid voeden, en enigzinds de elasticiteit teruggeven, iets wat ik nu goed kan gebruiken omdat mijn huid ondanks de vette t-zones nu toch droge plekken gaan vertonen en dan voornamelijk onder de ogen en er ook wat rimpeltjes gaan onstaan. Wat ik wel mis is een SPF en dat is wel een belangrijk onderdeel voor een dagverzorging.

De blijdschap verging toen ik mijn neus in de pot stak,een muffe,zelfs wat ranzige lucht stak de kop op,een beetje geur van oude zonnebloem-olie. Naarmate je de créme langer gebruikt gaat de geur wennen,maar lekker is anders. De structuur van de créme is stevig en lijkt wel boter,smelt op de huid en smeert gemakkelijk uit en voelt in eerste instantie heerlijk aan. Het duurt namelijk echt een poos eer de créme intrekt en dat is een teken dat deze créme voor mijn huid te rijk is, had ook echt het gevoel dat er een te vette laag achterbleef op mijn huid, en voor een dagcréme vind ik dat een absolute no go!

Ik ben deze créme naar de nacht gaan verschuiven, zodat hij de tijd krijgt om goed in te kunnen trekken en ben hem vervolgens alleen onder de droge plekken van mijn ogen gaan opbrengen, omdat mijn t-zones er niet blijer van werden. Ik heb hem nu 4 weken in gebruik,waarvan de laatste 3 alleen op de droge plekken en vind dat de créme daar perfect zijn werk voor doet, het voelt soepeler aan en lijkt wat minder gelijnd onder de ogen. Een geweldig product zal ik het niet noemen,gezien de prijs die zo rond de € 20,- ligt vind ik hem ook te duur.”

Dankjewel Linda voor jouw review. Binnenkort kunnen jullie nog de review van de laatste crème verwachten.

Edit: Na lang wikken en wegen en nadenken heb ik besloten een persoonlijke aanvulling/onderbouwing op deze review te schrijven. Het feit dat er geen SPF in deze crème zit is logisch aangezien dit een compleet organisch (Cupcake Organic, what’s in a name…) product is en er gewoonweg (nog) geen natuurlijke/organische SPF bestaat om hierin te kunnen verwerken. De ‘muffe’ geur wordt veroorzaakt door alle kruiden en natuurlijke oliën die in dit product zitten zònder toevoeging van parfumstoffen, hierdoor krijgt dit product een natuurlijke geur. Natuurlijk is elke huid anders, maar als aanvulling op ‘de vette laag die achterblijft’ kan ik maar één ding zeggen: a little goes a long, long way…

De crèmes van Cupcake Organic zijn verkrijgbaar bij www.enchantra.eu voor €19,99 per pot met 30ml inhoud. Voor de artikels en reviews over de andere Cupcake Organic crèmes kan je een kijkje nemen op *deze* pagina.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van miss_matc
  Reply miss_matc 21 april 2011 at 16:14

  Klinkt wel altijd lekker die reviews van deze cremes. €20 is op het randje voor mij maar het klinkt wel goed!
  My recent post Skin Finish Compact Powder N°030 Honey Beige

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 21 april 2011 at 09:13

  Goede review! € 20 euro vind ik trouwens niet te duur voor een goede creme, met 100% natuurlijke ingrediënten. Natuurlijke bestanddelen zijn nu eenmaal duur, maar het doet wél z´n werk!

 • Avatar van Aggie
  Reply Aggie 20 april 2011 at 22:09

  Goede review, jammer dat hij niet echt beviel. Vind €20,- ook iets te duur, maar de verpakking en het potje zelf zien er wel leuk uit.

 • Avatar van Kalypso
  Reply Kalypso 20 april 2011 at 20:21

  Dat lijkt mij zo lekker product.
  Liefs, xxxx

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 20 april 2011 at 20:13

  Jammer dat de creme niet helemaal geschikt bleek voor Linda's huid. Wel een goede review :) Ik vind de potjes er echt schattig uitzien!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.