Beauty

Review: Syoss Styling Fix & Smooth

14 april 2011


Syoss biedt een unieke serie haarstylingproducten die mensen met droog haar ook kunnen gebruiken. Ik probeerde de Anti-Frizz Lotion en de Styling Hairspray. Kijk mee voor meer informatie, swatches en foto’s van deze producten.

SYOSS Fix & Smooth Hairspray geeft de meest krachtige fixatie. Houdt droog en breekbaar haar zacht & soepel en helpt het haar te beschermen tegen UV-stralen. In de bus zit 400ml en deze is verkrijgbaar voor €4,99.

De haarspray heeft een goede prijs voor de inhoud die je krijgt, het is echt een flinke bus! De verpakking vind ik modern en straalt zeker een bepaalde luxe uit. Als je de haarlak sprayt komt er een fijne nevel uit in een bredere wolk, dus je bent snel klaar om het gehele kapsel te fixeren. Wel vind ik het een nadeel dat de haarlak zó snel droogt dat je je haar niet meer even kan ‘schudden’ voor wat meer volume. Ook geeft het de haren een harder laagje en ik ben iemand die wel graag aan haar haar kan zitten… Al met al een fijne haarspray die meer geschikt is voor stevige fixatie.

SYOSS Smooth Anti-Frizz Lotion maakt weerbarstig haar zacht, glad en glanzend! De lotion verzwaart het haar niet en beschermt het haar tegen  vochtigheid en föhnhitte. In de pompflacon zit 150ml en deze is verkrijgbaar voor €5,99.

Nadat ik mijn haren had gewassen en handdoekdroog had gemaakt gebruikte ik een klein pompje van deze lotion en verdeelde dit door mijn haar. Het voelde een beetje dikkig en ik was bang dat ik wat stijver haar ervan kreeg. Door de belofte voor zacht, glad haar schrok ik hiervan, maar ik wachtte tot mijn haren uit zichzelf droog waren geworden. Eenmaal droog haalde ik er een grove kam doorheen en ja hoor: zacht, glad en glanzend! Als ik mijn haar met de föhn droog dan is dit zachte gevoel er gelukkig wel direct. Mijn haar blijft de hele dag in model en ik heb niet het idee dat ik er sneller vettig haar van krijg. Wel is het natuurlijk aan te raden niet teveel product te gebruiken. Op mijn hand zie je één pompje, maar ik heb met mijn schouderlange haar aan een niet volledig ingedrukt pompje al genoeg. Al met al vind ik dit zeker een aanrader!

In deze nieuwe stylinglijn van Syoss zit ook nog een Fix & Smooth Mousse (250ml, €4,99) die een krachtige fixatie en natuurlijke glans zou moeten geven, droog/breekbaar haar zacht & soepel zou moeten maken èn beschermt tegen föhnhitte.

Deze producten van Syoss zijn nu verkrijgbaar in verschillende drogisterijen en supermarkten.

Welke producten gebruik jij om je haar te stylen?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van LieverLoeder
  Reply LieverLoeder 15 april 2011 at 10:15

  klinkt goed.
  zelf gebruik ik john frieda om mijn haar wat volumineuzer te maken. hhii

 • Avatar van Sharon
  Reply Sharon 15 april 2011 at 07:37

  Ik gebruik voornamelijk de stijltang want ik vind mijn krullen niet mooi als ze zijn opgedroogd. Ik moet dan echt onder de douche weg meteen een lading haarschuim erin gooien anders zitten ze niet en zakken ze uit door mijn zware haar. Maar ook dat vind ik vaak niet prettig want het wordt altijd hard (ook al beloven ze van niet!) en je haar voelt zo onnatuurlijk aan! Als ik het gestijld heb zit het tenminste elke dag goed en voelt natuurlijk aan en beweegt ook gewoon natuurlijk.
  My recent post Review- Magnetronfriet Doe maar niet!

 • Avatar van Tamarah
  Reply Tamarah 15 april 2011 at 01:51

  ik gebruik serums van Chi,Gliss Kur en Biosilk maar was wel benieuwd naar deze variant! Bedankt voor de review! :D
  My recent post Blonde vs Brown vs Red

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 14 april 2011 at 22:19

  Klinkt wel fijn :) Zelf gebruik ik een volume mousse van Got2Be soms :)
  My recent post Making a carrot cake with friends

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 14 april 2011 at 19:50

  Ik gebruik alleen maar haarprodukten van Lush, want in heel veel andere merken zitten silliconen en daar worden mijn haren uiteindelijk heel droog en kapot van.

 • Avatar van bellastar008
  Reply bellastar008 14 april 2011 at 19:01

  ik was aan het twijfelen of ik nou wel of niet een product van syoss zou halen. Maar nu ik jou review heb gelezen ga ik dat zeker doen :D THanks!
  My recent post Ooglook- Playing with blue

 • Avatar van Kalypso
  Reply Kalypso 14 april 2011 at 14:28

  Ik gebruik die ook. Ze zijn heel fijn.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Amalla
  Reply Amalla 14 april 2011 at 14:27

  Stylen gebruik ik alleen een soort kleiachtig spul voor,
  Ik ben echt een van de luiste mensen ooit volgens mij als het op haar aankomt.
  Zolang m'n make up maar goed zit ;)

  Smooth Anti-Frizz Lotion zal ik misschien wel een keer proberen, maar over Syoss verder ben ik niet zo enthousiast..

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 14 april 2011 at 14:23

  Hmm ik hoop dat dit beter spul is dan de shampoos van Syoss. Persoonlijk ben ik daar namelijk totaal niet over te spreken :)

  Ik stijl mijn haar meestal nooit eerlijk gezegd xD Ik hou er ook van om aan mijn haar te zitten, dus ik doe er het liefst niets in. Mijn haar is erg dik, dus vaak valt het al met slag.
  My recent post Kruidvat extra voordeelkaart

 • Avatar van Lien
  Reply Lien 14 april 2011 at 14:21

  Nee, Syoss heeft alleen nog maar slecht gedaan aan mijn haar! Ik gebruik producten van Kérastase, Wella en Provost.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.