Beauty

L’Oréal Professionnel Oilixir – review en foto’s

23 mei 2011

Toen ik even geleden het persbericht plaatste over dit nieuwe product van L’Oréal Professionnel (klik hier voor dat artikel) was ik direct heel nieuwsgierig. Een haarolie die je als pre-shampoo olie kan gebruiken òf na het wassen, welke je haar moet voeden, beschermen tegen uitdroging, zachter laat aanvoelen, laat glanzen en actief werkt tegen schadelijke invloeden van vrije radicalen. Ik heb dit product nu een tijd gebruikt en wil mijn mening met jullie delen.

Het product bevat biologische argan olie, 100% van de ingrediënten heeft een natuurlijke oorsprong, 95% va de ingrediënten komt van biologische teelt en de geur is 100% natuurlijk. Hiermee heeft dit product een EcoCert èn CosmeBio certificaat verkregen. Naast argan olie, zit er ook o.a. olijf olie en lavendel olie in.
In de handige pompflacon zit 50ml inhoud. Het flesje is gemaakt van glas wat aan de ene kant luxe aanvoelt maar aan de andere kant bij mij altijd extra voorzichtig wordt gehanteerd omdat ik anders bang ben dat het in de badkamer uit mijn handen glipt en kapot valt op de vloer… Je kan het product op je droge haar en eventueel je hoofdhuid inmasseren, lekker even laten intrekken en vervolgens je haar gewoon wassen zoals je normaal doet. Maar je kan het ook gebruiken na het wassen in je handdoekdroge haar.
Ik heb beide manieren meerdere malen geprobeerd en vind het als pre-shampoo heerlijk werken, ook voor mijn droge hoofdhuid waar ik het dan inmasseer. Als verzorging na het wassen vind ik het ook fijn, je haar droogt dan heerlijk zacht en glad op. Wel moet je er echt rekening mee houden dat je niet teveel van dit product gebruikt want anders moet je òf je haar enkele keren wassen om het schoon te krijgen òf krijg je erg snel vet haar. En dat is nu juist niet de bedoeling.

Hierboven zie je de hoeveelheid van één pompje. Voor mijn korte haar zijn 2 pompjes als pre-shampoo en 1 pompje als leave-in verzorging meer dan voldoende. De geur vind ik trouwens erg lekker, een natuurlijke en licht kruidige geur die me een soort van spa-gevoel geeft. Ik krijg sinds ik de Oilixir gebruik regelmatig complimentjes over de glans in mijn haren en ben dus erg tevreden. Ook lijkt mijn haar gezonder aan te voelen, minder uit te vallen en nog wat sneller te groeien. Maar dit zou misschien ook door het zomerse weer kunnen komen…
Ik vind dit product zeker een aanrader, tenzij je haar echt snel vet wordt dan raad ik het af, en zal dit product ook zelf gaan aanschaffen als het flesje leeg is. Maar omdat het zo enorm zuinig werkt denk ik niet dat dat snel nodig zal zijn ^_^
De L’oréal Professionnel Oilixir komt uit de Nature serie en is exclusief verkrijgbaar bij de L’oréal Professionnel salon voor €19.40. Voor meer informatie: lorealprofessionnel.nl.
Gebruik jij wel eens een haarolie? Zo ja, met welke heb jij goede ervaring? 

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Elien
  Reply Elien 8 juli 2011 at 10:03

  Ik ga deze zeker eens proberen! Het ziet er veelbelovend uit :)
  My recent post Geshopt voor op reis

 • Avatar van Rieneke Steeghs
  Reply Rieneke Steeghs 28 mei 2011 at 23:55

  Arganolie is echt super voor je haar! Niet vet (trekt snel in). Olijfolie is daarentegen weer wat vetter, dus ik kan me voorstellen dat je het als leave-in product echt spaarzaam moet gebruiken. Ben wel benieuwd naar de ingrediëntenlijst van dit product, heb je die?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 mei 2011 at 10:07

   Ingrediënten: olea europaea oil/olive fruit oil, isopropyl palmitate, argania spinosa oil/argania spinosa kernel oil, lavendula angustifiola oil/lavender oil, linalool, limonene. C44414/1.

   Als ze inderdaad meer arganolie en minder olijfolie gebruikt zouden hebben, zou het een nog fijner product zijn. :)

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 24 mei 2011 at 21:41

  Ik gebruik geen olie, maar je hebt me nu wel erg nieuwgierig gemaakt naar dit product.

 • Avatar van roos
  Reply roos 24 mei 2011 at 12:27

  Het lijkt me een erg fijn product :)
  My recent post Gewonnen!

 • Avatar van Kayla
  Reply Kayla 24 mei 2011 at 10:47

  Lijkt me een fijn product!
  My recent post L’Oreal Glam Shine Fresh Lipgloss

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 23 mei 2011 at 23:28

  Oh lijkt me enorm fijn! Ik heb er nu eentje van Gliss Kur en John Frieda!
  My recent post M’n eBay aankoopjes

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 23 mei 2011 at 21:52

  Klinkt fijn en verzorgend! Helaas werkt een olie bij mij al heel snel vettig, dus sla ik het liever over!

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 23 mei 2011 at 19:26

  Ik hoor steeds vaker om me heen, dat mensen een verzorgende haarolie gebruiken, als pre-shampoo. Ik heb t eigenlijk nog nooit geprobeerd! Al een tijdje gebruik ik argan olie voor mn huid, misschien dat ik nu ook maar ns arganolie voor mn haar moet gaan proberen. Fijn artikel, goeie tip!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 mei 2011 at 15:42

   Graag gedaan, hoop dat argan-olie ook voor jouw haar fijn is :)

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 23 mei 2011 at 19:01

  Het lijkt mij een fijn product, klinkt erg goed.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Lulu
  Reply Lulu 23 mei 2011 at 17:50

  Klinkt erg fijn!

 • Avatar van beautyandso
  Reply beautyandso 23 mei 2011 at 16:50

  Dat klinkt echt heel fijn! Ik heb heel droog haar en veel last van jeuk, misschien is dit wel heel goed voor mijn haar!
  My recent post Facebook &amp Bloglovin’

 • Avatar van Lien
  Reply Lien 23 mei 2011 at 16:10

  Ik gebruik zelf al een tijdje het Elixir van Kérastase (topproduct!) en heb zelf snel vet wordend haar. Dit is zowat de enige olie die m'n haar kan verdragen zonder snel vet te worden. Deze van L'oréal heb ik al enkele ook al keren geprobeerd. :)

 • Avatar van miss_matc
  Reply miss_matc 23 mei 2011 at 14:57

  Ik heb ook zo'n Elixir maar dan van het merk Himalaya en ik vind dit eigenlijk een zéér goed product :D
  My recent post Dont shoot the wedding!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 mei 2011 at 15:42

   Je maakt me nieuwsgierig, daar ga ik dan zeker eens voor kijken ook :)

 • Avatar van xxxxBrenda
  Reply xxxxBrenda 23 mei 2011 at 14:25

  Ik heb van Kerastase (ook l'Oreal) de Elixir Ultime en dacht daarom in eerste instantie dat het dus hetzelfde was. Maar dit is alleen Arganolie, terwijl de Kerastase-variant 4 soorten olie bevat waaronder Argan. De Kerastase-versie, maakt absoluut niet vet en is echt a-ma-zing!! Maarrrrrrr… wel een poepie duurder dan deze, dus mss deze ook maar eens proberen ;-).
  Thx for the review!!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 mei 2011 at 14:53

   Ik heb even een regel aan het artikel toegevoegd die ik was vergeten: er zit naast de argan olie ook o.a. olijf olie en lavendel olie in. :)

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.