Beauty

MAC Odd Couple VS P2 Moonlight Glam

3 mei 2011

MAC Odd Couple - P2 Moonlight Glam
Toen ik afgelopen vrijdag samen met blogcollega’s/vriendinnen Ilja en Heidi aan het shoppen was kon ik de MAC counter in de Douglas niet overslaan. Ik zag er de prachtige Mineralize eyeshadow in Odd Couple liggen en die moèst ik gewoon meenemen. Eenmaal thuis wilde ik er gelijk mee ‘spelen’ en kreeg ik ineens een flashback vanwege de kleurencombinatie. Blijk ik dus een paar weken geleden in Duitsland (Centr. O) van het merk P2 zo goed als hetzelfde gekocht te hebben… *bloos* Benieuwd of de vergelijking ook verder gaat dan enkel de producten naast elkaar?

De MAC mineralize eye shadow in Odd Couple bevat 2,2gr aan oogschaduw en kost €19,00. De P2 Eye Dream in 060 Moonlight Glam kost nog geen €2,00. Hoeveel product er in de versie van P2 zit weet ik niet, er staat geen inhoud op vermeld. De oogschaduw van MAC heeft een handig klepdekseltje en de oogschaduw van P2 heeft een draaideksel.
MAC Odd Couple - P2 Moonlight Glam
Ik bracht een klein beetje Urban Decay Primer Potion aan op mijn hand, liet het drogen en swatchde beide oogschaduwduo’s. Boven zie je MAC Odd Couple en onder zie je P2 Moonlight Glam. Ik heb de foto’s met verschillende instellingen van mijn camera genomen om het verschil zo goed mogelijk weer te kunnen geven.
MAC Odd Couple - P2 Moonlight Glam
MAC Odd Couple - P2 Moonlight Glam
MAC Odd Couple - P2 Moonlight Glam
MAC Odd Couple - P2 Moonlight Glam
Hoe groot mijn MAC liefde ook is, ik moet eerlijk toegeven dat ik zo goed als geen verschil zie. Ok, als je héél goed kijkt zijn de kleuren van MAC nèt ietsje-pietsje intenser en brengt deze net wat fijner aan (minder fallout), maar verder zijn ze exact hetzelfde. Qua kleuren, pigmentatie en houdbaarheid op het oog zijn ze zo goed als hetzelfde. Eén nadeel: P2 is enkel in Duitsland bij grote drogisterijen zoals DM verkrijgbaar…

Ik ga de volgende shoptrip in Duitsland zeker meer van het merk P2 meenemen om uit te proberen. Mocht je tips hiervoor hebben dan hoor ik het graag :)
Liefs, Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marinah
  Reply Marinah 6 mei 2011 at 09:31

  Wauw! Die zijn echt precies hetzelfde.. Wat grappig!

 • Avatar van Lovethatmakeup
  Reply Lovethatmakeup 5 mei 2011 at 09:37

  o-m-g die lijken echt TE veel op elkaar! Goed gevonden ;-)

 • Avatar van mywaytoloveyou
  Reply mywaytoloveyou 4 mei 2011 at 17:13

  oo wat lijken ze toch op mekaar,! ik zie echt geen verschil

  wel een supermooie oogschaduw

 • Avatar van Stephanie!
  Reply Stephanie! 4 mei 2011 at 12:30

  hmm goeie dupe!
  Ik heb wat lippenstiften van P2 die bevallen prima.

 • Avatar van Naomi
  Reply Naomi 4 mei 2011 at 11:42

  Als ik het goed heb mág je Mac producten terugbrengen… Zo had ik een keer een foundation gekocht, maar was er na een paar keer gebruiken tocht niet tevreden mee en toen gaven ze aan dat ik die foundation gewoon mocht terugbrengen.
  My recent post Outfitpost- I am skyhigh!

 • Avatar van brenda
  Reply brenda 4 mei 2011 at 10:21

  Ik heb deze van de Mac ook en hij is echt super mooi. Zelf zou ik niet weten welke ik zou aanschaffen als ik die van de mac nog niet had, tja maar mac is toch mac he, blijft zo moooooooi

 • Avatar van portfoliovanfemke
  Reply portfoliovanfemke 4 mei 2011 at 10:15

  Die zien er goed uit zeg!

 • Avatar van M..
  Reply M.. 4 mei 2011 at 09:54

  Wat een leuke dupe! (Mooie kleuren ook!) Jammer dat P2 alleen in Duitsland te koop is.
  My recent post Circus confetti

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 3 mei 2011 at 20:58

  Ik bedoel juist andersom! Mac is wat paarser en p2 wat blauwer

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 3 mei 2011 at 20:58

  Die van p2 is wel wat paarser en die van mac wat blauwer. Maar het verschil is echt minimaal haha :P

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 3 mei 2011 at 20:55

  Mooi!! P2 is idd een goed merk. Ik kom regelmatig bij de DM in Duitsland, ik neem altijd wat makeupspulletjes mee, soms ook van P2.

 • Avatar van BeautyPolish
  Reply BeautyPolish 3 mei 2011 at 20:51

  Oehh dat is wel zonde! Die kocht je inderdaad afgelopen vrijdag met zoveel liefde!! MAAR dat betekend dus wel dat je de kleuren erg mooi vindt, anders koop je hem niet 2x hihi ;-)
  My recent post GOSH – extreme art eyeliners

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
Lush Japanese Aid Soap

Vanaf morgen kan je in de Lush winkels terecht voor een bijzondere zeep, de Japanese Aid Soap. De volledige opbrengst...

Sluiten