Beauty

MAC Odd Couple VS P2 Moonlight Glam

3 mei 2011


Toen ik afgelopen vrijdag samen met blogcollega’s/vriendinnen Ilja en Heidi aan het shoppen was kon ik de MAC counter in de Douglas niet overslaan. Ik zag er de prachtige Mineralize eyeshadow in Odd Couple liggen en die moèst ik gewoon meenemen. Eenmaal thuis wilde ik er gelijk mee ‘spelen’ en kreeg ik ineens een flashback vanwege de kleurencombinatie. Blijk ik dus een paar weken geleden in Duitsland (Centr. O) van het merk P2 zo goed als hetzelfde gekocht te hebben… *bloos* Benieuwd of de vergelijking ook verder gaat dan enkel de producten naast elkaar?

De MAC mineralize eye shadow in Odd Couple bevat 2,2gr aan oogschaduw en kost €19,00. De P2 Eye Dream in 060 Moonlight Glam kost nog geen €2,00. Hoeveel product er in de versie van P2 zit weet ik niet, er staat geen inhoud op vermeld. De oogschaduw van MAC heeft een handig klepdekseltje en de oogschaduw van P2 heeft een draaideksel.

Ik bracht een klein beetje Urban Decay Primer Potion aan op mijn hand, liet het drogen en swatchde beide oogschaduwduo’s. Boven zie je MAC Odd Couple en onder zie je P2 Moonlight Glam. Ik heb de foto’s met verschillende instellingen van mijn camera genomen om het verschil zo goed mogelijk weer te kunnen geven.
Hoe groot mijn MAC liefde ook is, ik moet eerlijk toegeven dat ik zo goed als geen verschil zie. Ok, als je héél goed kijkt zijn de kleuren van MAC nèt ietsje-pietsje intenser en brengt deze net wat fijner aan (minder fallout), maar verder zijn ze exact hetzelfde. Qua kleuren, pigmentatie en houdbaarheid op het oog zijn ze zo goed als hetzelfde. Eén nadeel: P2 is enkel in Duitsland bij grote drogisterijen zoals DM verkrijgbaar…

Ik ga de volgende shoptrip in Duitsland zeker meer van het merk P2 meenemen om uit te proberen. Mocht je tips hiervoor hebben dan hoor ik het graag :)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marinah
  Reply Marinah 6 mei 2011 at 09:31

  Wauw! Die zijn echt precies hetzelfde.. Wat grappig!

 • Avatar van Lovethatmakeup
  Reply Lovethatmakeup 5 mei 2011 at 09:37

  o-m-g die lijken echt TE veel op elkaar! Goed gevonden ;-)

 • Avatar van mywaytoloveyou
  Reply mywaytoloveyou 4 mei 2011 at 17:13

  oo wat lijken ze toch op mekaar,! ik zie echt geen verschil

  wel een supermooie oogschaduw

 • Avatar van Stephanie!
  Reply Stephanie! 4 mei 2011 at 12:30

  hmm goeie dupe!
  Ik heb wat lippenstiften van P2 die bevallen prima.

 • Avatar van Naomi
  Reply Naomi 4 mei 2011 at 11:42

  Als ik het goed heb mág je Mac producten terugbrengen… Zo had ik een keer een foundation gekocht, maar was er na een paar keer gebruiken tocht niet tevreden mee en toen gaven ze aan dat ik die foundation gewoon mocht terugbrengen.
  My recent post Outfitpost- I am skyhigh!

 • Avatar van brenda
  Reply brenda 4 mei 2011 at 10:21

  Ik heb deze van de Mac ook en hij is echt super mooi. Zelf zou ik niet weten welke ik zou aanschaffen als ik die van de mac nog niet had, tja maar mac is toch mac he, blijft zo moooooooi

 • Avatar van portfoliovanfemke
  Reply portfoliovanfemke 4 mei 2011 at 10:15

  Die zien er goed uit zeg!

 • Avatar van M..
  Reply M.. 4 mei 2011 at 09:54

  Wat een leuke dupe! (Mooie kleuren ook!) Jammer dat P2 alleen in Duitsland te koop is.
  My recent post Circus confetti

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 3 mei 2011 at 20:58

  Ik bedoel juist andersom! Mac is wat paarser en p2 wat blauwer

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 3 mei 2011 at 20:58

  Die van p2 is wel wat paarser en die van mac wat blauwer. Maar het verschil is echt minimaal haha :P

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 3 mei 2011 at 20:55

  Mooi!! P2 is idd een goed merk. Ik kom regelmatig bij de DM in Duitsland, ik neem altijd wat makeupspulletjes mee, soms ook van P2.

 • Avatar van BeautyPolish
  Reply BeautyPolish 3 mei 2011 at 20:51

  Oehh dat is wel zonde! Die kocht je inderdaad afgelopen vrijdag met zoveel liefde!! MAAR dat betekend dus wel dat je de kleuren erg mooi vindt, anders koop je hem niet 2x hihi ;-)
  My recent post GOSH – extreme art eyeliners

 • Avatar van Leontine
  Reply Leontine 3 mei 2011 at 19:49

  Ik zie ook geen verschil hoor.. ik zou toch voor de P2 gaan, al ben ik inmiddels aangestoken met het MAC-virus.
  Wel een beetje zonde dat je ze nu dubbel hebt, beetje een te dure backup :-(

 • Avatar van Kayla
  Reply Kayla 3 mei 2011 at 18:38

  Haha, wat grappig dat je precies dezelfde kleuren hebt gekocht! Dat heb ik ook wel eens, maarja we hebben natuurlijk ook zoveel kleurtjes hé!
  My recent post Speciale NOTD- Trind CC139

 • Avatar van valleydollbeautyblog
  Reply valleydollbeautyblog 3 mei 2011 at 18:07

  Inderdaad écht geen verschil ! Het zijn wel erg mooie kleuren.
  My recent post Busy Busy Busy !

 • Avatar van Gabriëlla
  Reply Gabriëlla 3 mei 2011 at 18:00

  Oee ik ga toevallig as zaterdag een dagje Duitsland doen, en heb mezelf al beloofd dat ik ook even bij de drogisterij langsga (hoewel ik mezelf ook heb beloofd dat ik geen make up meer mag kopen…. it's tough to be a girl ;))
  My recent post MUSTHAVE- Karl Lagerfeld voor Coca Cola Light

 • Avatar van kimberleyborsboom
  Reply kimberleyborsboom 3 mei 2011 at 17:32

  Oh, wat grappig dat het zoveel op elkaar lijkt. Dat verwacht je toch niet voor die €2,-? Ik ga van de week op vakantie naar Duitsland/ Oostenrijk dus ik ga nog maar eens goed naar dat schap kijken.
  My recent post Eye of the day

 • Avatar van Janne
  Reply Janne 3 mei 2011 at 16:32

  woww mooie kleuren!

 • Avatar van supketchup
  Reply supketchup 3 mei 2011 at 16:22

  Wow die lijken echt veel op elkaar inderdaad! Ik vind dit altijd wel mooie oogschaduws, maar beetje expensive. Jammer dat P2 niet in NL te koop is zeg :(
  My recent post Fotografie- random foto’s

 • Avatar van brittjuh
  Reply brittjuh 3 mei 2011 at 15:50

  oei dat is eventjes slikken dan ja!

  Wel grappig dat je voor dezelfde kleuren onbewust gaat, dan vind je hem wel heel erg mooi!
  Mag dit eigenlijk wel iets namaken? vroeg me af hoe dat zit!

 • Avatar van miss_matc
  Reply miss_matc 3 mei 2011 at 15:30

  Echt geen verschil! Leuk als je een goedkopere dupe kunt vinden!

 • Avatar van Nailgloss
  Reply Nailgloss 3 mei 2011 at 15:20

  Wow wat een goede dupe! ga die zeker van P2 kopen als ik van de week in duitsland ben:)

 • Avatar van Texie
  Reply Texie 3 mei 2011 at 15:17

  17 euro verschil voor alleen een beetje meer fallout? Daar teken ik voor!
  My recent post Essence Stay With Me lipgloss

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 3 mei 2011 at 15:01

  Oehh, dead-on dupe als je t mij vraagt!

 • Avatar van miichelle
  Reply miichelle 3 mei 2011 at 14:54

  oh die lijken idd heel erg op elkaar!

 • Avatar van Arantxa
  Reply Arantxa 3 mei 2011 at 14:50

  Wat hi-lar-isch dit! Ik heb dat ook altijd, dingen die je mooi vind daar kijk je sneller naar, denk ik. En die wil je dan meenemen, terwijl je al iets vergelijkends hebt liggen… maar dit slaat echt alles!
  My recent post These high heels are made for walking pt 1

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 3 mei 2011 at 14:33

  omg die lijken wel erg veel op elkaar :D
  My recent post Preview Shoot 25-4

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 3 mei 2011 at 14:32

  Wauw, nagenoeg geen verschil! P2 is een erg goed merk zo te zien.
  My recent post Ik ben een gamer

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 3 mei 2011 at 14:29

  Die heb je vrijdag gekocht de MAC :D wow idd echt een goede dupe… hihi wel een stukkie goedkoper ja ;-)
  My recent post Therme African Spa Baobab Body Butter

 • Avatar van Melissa
  Reply Melissa 3 mei 2011 at 14:23

  Woooww… echt geen verschil zeg!
  En dat voor maar 2 euro!
  My recent post Online Shop- Love it! TheOnlineFashionStore

 • Avatar van Selina
  Reply Selina 3 mei 2011 at 14:13

  Grappig :) Ik heb ook wel eens een oogschaduw gekocht en bedacht mij toen ik thuis kwam dat ik al een bijna dezelfde kleur had liggen! Ik vind beide erg mooi en je ziet inderdaad weinig verschil,..Ik zou dan gaan voor P2!
  My recent post Odina Gezichtsscrub

 • Avatar van Mandy
  Reply Mandy 3 mei 2011 at 14:07

  Oh wow!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.