Beauty

Palmer’s Cocoa Butter Formula

17 mei 2011


Een tijdje geleden kreeg ik een email of ik het leuk zou vinden om 4 producten van Palmer’s uit de Cocoa Butter lijn uit te proberen. Aangezien ik een droge en gevoelige huid heb met hier en daar wat littekentjes en striae was ik hier zeker voor in. Ik ontving de Body Butter, Butter Formula, Butter Formula Lotion en de Geconcentreerde Crème. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en reviews van deze producten.


De Body Butter zit in een pot van 170gr en heeft een lekkere romige substantie. Er is vitamine E aan toegevoegd om de huid te hydrateren. Deze extra rijke, vochtinbrengende formule smelt op je huid en maakt deze glad en zacht. Ik ben fan. Deze pot staat nu standaard op mijn nachtkastje en ik geniet al van de geur ervan, een lekkere volle cacao geur. Mijn droge huid is hier erg blij mee. Het smeert fijn uit, zorgt voor een ultiem gevoed gevoel en de volgende ochtend sta ik met een zachtere huid op.

De Butter Formula is een wax-achtige substantie met wederom die heerlijke, volle cacaogeur. Dit product komt in een pot van 100gr en ook hier is vitamine E aan toegevoegd. Als ik last heb van heel erg droge plekjes en/of littekentjes dan masseer ik een klein beetje uit deze pot in en worden de plekjes direct zachter van structuur. De formule is verstevigend en ook te gebruiken als een after sun. Een wonderpot voor schrale knieën, droge ellebogen/nagelriemen/hielen etc. waar je erg lang mee kan doen.

De Butter Formula Lotion is door de dunnere, maar zeker niet te dunne, substantie erg fijn te gebruiken over het gehele lichaam voor als de body butter te voedend zou zijn. Niet dat deze minder voedend werkt, maar hij smeert makkelijker uit waardoor er fijner mee te werken is. In de flacon zit 250ml en ook dit product is erg zuinig in gebruik. Voor de drogere huid een verademing en dan ook nog met een verstevigende werking!

De Geconcentreerde Crème is een absolute aanrader voor in de handtas, op het bureau etc. Er zit 60gr in de tube en ook hier heb je weer erg weinig van nodig per keer. Lekker om je handen mee in te smeren, je nagelriemen mee te nemen of andere droge/ruwe plekjes direct mee te verzachten. Ik heb deze tube aan mijn moeder gegeven en ik kreeg een paar dagen later een wel heel erg enthousiaste email. Niet alleen voelden haar heel erg droge ellebogen/onderarmen direct al zachter aan na slechts enkele keren gebruik, ook het litteken onder haar oog trekt minder en valt minder op. ^_^

Al met al ben ik over deze producten van Palmer’s heel erg tevreden en ben ik direct ook nieuwsgierig geworden naar de rest van hun assortiment. De producten zijn bij zowat elke drogisterij en grotere supermarkt verkrijgbaar.

Heb jij ervaring met Palmer’s producten? Zo ja, wat is verder een echte aanrader?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Empie
  Reply Empie 24 februari 2014 at 13:03

  Ik heb de butter formula, de waxachtige substantie. Hij werkt suupeer goed en ik ga ook zeker de body butter kopen! Deze werkt ook heel goed tegen striea, vanwege de vitamine E. Als je echt van striea af wilt moet je pure vitamine E olie kopen!

 • Avatar van iris
  Reply iris 14 februari 2014 at 03:58

  Palmers met toegevoegde vitamine E voor littekens helpt overigens heel goed tegen jeukende muggenbulten!!!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 februari 2014 at 08:50

   Dankjewel voor het delen van deze handige tip!

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 19 mei 2011 at 01:03

  Klinkt echt heerlijk, nog nooit van dit merk gehoord trouwens :)
  My recent post Lets talk – Gossip Girl – 422 – The Wrong Goodbye

 • Avatar van roos
  Reply roos 18 mei 2011 at 12:10

  Ik ken het wel maar ik heb er zelf nog niets van.
  Helpt het ook tegen striae dan?
  Want dat zei je op het begin van het artikel toch? :)
  My recent post Bruno Mars – Lazy song!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 mei 2011 at 13:14

   Mijn striae is niet meer rood van kleur dus heb dit onderdeel niet goed kunnen testen. Wel merk ik op andere littekentjes een vooruitgang in gevoel en heling, striae is ook een soort litteken dus ik denk dat dit ook hiervoor zou gelden. :)

 • Avatar van portfoliovanfemke
  Reply portfoliovanfemke 18 mei 2011 at 10:11

  Ik heb deze ook, gebruik ze erg veel en vind ze ook echt enorm fijn.

 • Avatar van miss_matc
  Reply miss_matc 18 mei 2011 at 09:10

  Klinkt goed! Ik ben zot van kokos
  My recent post Win een zomerse ketting van Fracor Creaties &amp ChainZZ !!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 mei 2011 at 09:17

   De geur is niet die van kokos, maar van cacao. Maar alsnog heerlijk! :D

 • Avatar van Shanna
  Reply Shanna 17 mei 2011 at 21:23

  Ik heb dit veel gebruikt tegen m'n striae, maar ik kan de geur niet meer hebben. Zo vies vind ik het nu! :( Zonde, want het is lekker spul.

 • Avatar van Joan-LovelyStuff
  Reply Joan-LovelyStuff 17 mei 2011 at 20:44

  Hmm klinkt goed zeg!
  My recent post Besteld bij Yves Rocher 1

 • Avatar van supketchup
  Reply supketchup 17 mei 2011 at 19:39

  Ziet er fijn uit! Ik heb nog nooit producten ervan geprobeerd volgens mij.
  My recent post Review- Catrice OMG I Want That

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 17 mei 2011 at 18:18

  Palmer´s bestaat vlg mij al heel lang, heb in het (verre) verleden ook vaker hun produkten gebruikt. Het zijn ook echt goede produkten, heel zacht voor de huid! De Butter Formula lijkt me wel wat.

 • Avatar van Beautyandso
  Reply Beautyandso 17 mei 2011 at 16:58

  Dat klinkt erg fijn, ik ken het merk wel maar nog nooit wat van gebruikt. Misschien een keer ie butter kopen, die lijkt me erg fijn!

 • Avatar van Lieke
  Reply Lieke 17 mei 2011 at 16:03

  Ik denk dat die butter wel wat voor mij is (:

 • Avatar van miichelle
  Reply miichelle 17 mei 2011 at 15:53

  ik heb al een aantal producten gehad van palmers op dit moment heb ik de bodylotion en die ruikt heel lekker haha

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 17 mei 2011 at 15:33

  Ik ken de producten niet, maar lijkt me fijn spul als ik het zo lees :D
  My recent post Catrice – Papagena

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 17 mei 2011 at 15:15

  Ik heb de handcreme, ook de cocoa-versie. Heerlijk!
  My recent post Vernieuwde collectie- Catrice haul en swatches

 • Avatar van BeautyPolish
  Reply BeautyPolish 17 mei 2011 at 15:14

  Ik heb de grote fles en ik vind het geweldig spul! Het ruikt ook zo lekker…. <3 Hoe duur zijn de producten eigenlijk #nieuwsgierig ..
  My recent post Nice ‘n Yellow! Chanel Mimosa look á like

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 mei 2011 at 17:08

   Ah, ben blij dat jij blij bent met de grote fles. Is die in ieder geval goed terecht gekomen! ^_^ Zodra ik de prijzen heb doorgekregen zal ik ze z.s.m. aan het artikel toevoegen. <3

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 17 mei 2011 at 15:07

  Deze producten lijken mij heerlijk :)
  Liefs, xxx

 • Avatar van celeste
  Reply celeste 17 mei 2011 at 14:55

  IK heb ook een gevoelige huid, lijkt mij wel wat :)
  My recent post 30 Days Challenge Iets wat me blij maakt

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.