Beauty

Review: Cupcake Organic Lime & Sage Blossom

18 mei 2011


Vandaag is dan de review van de 4e crème van Cupcake Organic aan de beurt. Alweer een poos geleden heb ik een oproepje gedaan voor een testpanel en Sandy kreeg deze Lime & Sage Blossom versie thuisgestuurd om uit te gaan proberen. Ik heb aan alle testpersonen gevraagd of ze de crème echt 4 weken wilden gebruiken zodat de reviews zo goed mogelijk zouden zijn. Kijk mee voor de review van Sandy over deze Cooling Day Cream.

Ik heb de review van Sandy niet aangepast:

Review
Helemaal enthousiast ben ik als ik het pakketje van Desirée krijg met daarin een prachtig uitziend potje Cupcake Organic crème. Manlief maakt het pakketje voor me open en zijn eerste reactie is: ‘wat voor sjieke crème is dat?’ Hij vindt de verpakking er sjiek uitzien, en dat ben ik geheel met hem eens: de verpakking oogt erg mooi en ik voel me net een prinsesje met zo’n mooi potje crème in mijn handen.

Vervolgens besluit ik om het potje te openen en om eens even flink aan de crème te ruiken. Ik verwachtte eigenlijk een citroenachtige geur, maar dat is het niet. De geur die ik ruik vind ik lastig te omschrijven, maar eerlijk gezegd ruikt het best apart. Ik zou haast zeggen muf. Het is niet dat ik me er erg aan stoor, maar mijn lievelingsgeur zal het beslist niet worden.

En dan komt natuurlijk het belangrijkste: het testen van het product. Ik heb deze crème ongeveer 4 weken op mijn gezicht getest. Handig om te weten: ik heb een milde vorm van psoriasis, waardoor mijn huid erg droog aanvoelt. Met name direct na het douchen voelt mijn gezicht soms aan als een woestijnlandschap. Ik ben dus benieuwd of dat deze crème dat trekkerige gevoel ook maar iets kan verzachten.
De crème is vrij stevig en vettig van structuur en ik heb aan een heel klein beetje crème ook ruim voldoende om mijn hele gezicht mee in te smeren. Smeer ik er ietsje meer van op dan blijf ik meteen de hele dag een glimmend gezicht behouden en smeert de crème ook nog eens lastig uit. En aangezien een glimmend spookgezicht niet wenselijk is blijf ik de hele tijd zo min mogelijk crème gebruiken. Eigenlijk te weinig om mijn hele gezicht goed mee te kunnen behandelen maarja, dat glimmen hè…
Deze crème prikt niet, en dat vind ik een groot voordeel. Veel crèmes prikken namelijk wel en dat is bepaald geen prettig gevoel. Wanneer een crème prikt gebruik ik hem meteen niet meer, maar gelukkig heb ik met dit mooie groene potje nergens last van!

Ik heb deze crème de afgelopen weken zeer regelmatig gebruikt. Toch betrapte ik mezelf erop dat ik na een poosje niet meer overdags wilde smeren. Simpelweg omdat deze crème heel moeilijk intrekt op mijn huid. Wanneer ik voldoende crème neem om alles netjes in de smeren loop ik meteen de hele dag weer met een glimhoofd. En dus gebruik ik deze crème na een poosje alleen nog ‘savonds na het douchen, zodat ik zonder schaamte mijn gezicht volledig kan invetten. Het ziet er niet uit, maar mijn gezicht voelt wel even wat minder trekkerig aan.

Na 4 weken bekijk ik mijn gezicht weer een keer zeer aandachtig in de spiegel. Ziet mijn huid er minder schilferig uit? Trekt mijn huid minder en is mijn gezicht nog zichtbaar geïrriteerd? Ja, mijn huid lijkt inderdaad wat minder geïrriteerd aan te voelen, maar helaas, ik heb nog steeds een schilferige en rode huid na het douchen. Er is vrijwel geen verbetering opgetreden.

Al met al heeft dit product voor mij dus weinig effect gehad. Hij trekt moeilijk in, ruikt een beetje muffig en is redelijk aan de prijs (voor mijn persoonlijke budget) met € 19,95. Het is een heel aardig product in een práchtige verpakking, maar ik zou hem zelf niet zo snel aanschaffen.

_____

Dankjewel Sandy voor het uitgebreide testen en reviewen van dit product!

De crèmes van Cupcake Organic zijn verkrijgbaar bij Enchantra.eu voor €19,99 per pot met 30ml inhoud. Voor de artikels en reviews over de andere Cupcake Organic crèmes kan je een kijkje nemen op *deze* pagina.

Ik hoop dat jullie zo met het inleidend artikel, mijn eigen review èn de 3 gastreviews een goed beeld kunnen vormen van de Cupcake Organic crèmes.

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van amine
  Reply amine 21 mei 2011 at 11:00

  goh ik heb deze ook thuis en heb eigenlijk de tegenover gestelde ervaring. Ik vind hem best lekker ruiken en de roodheid is bij mij verminderd
  My recent post Beveiligd- Ook dat nog contact voor wachtwoord

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 18 mei 2011 at 16:40

  Ik heb zelf ook een van de cremes, voor droge en gevoelige huid met lavendel, getest voor Linnes.nl en heb dezelfde ervaringen ermee als Sandy. Het product ruikt niet lekker, trekt moeizaam in en is daarom minder fijn in gebruik.

 • Avatar van Joan-LovelyStuff
  Reply Joan-LovelyStuff 18 mei 2011 at 15:30

  Wel een mooie verpakking, maar het product zelf lijkt me niet echt iets.
  My recent post Make-up organizer – bakje van de Action

 • Avatar van miss_matc
  Reply miss_matc 18 mei 2011 at 14:01

  Leuk artikel, deze staat dan ook op mijn verlanglijstje bij Enchantra :D
  My recent post Win een zomerse ketting van Fracor Creaties &amp ChainZZ !!!

 • Avatar van Kayla
  Reply Kayla 18 mei 2011 at 13:44

  Ik heb alle vier de crèmes ook thuis staan, en ik ben erg enthousiast!
  My recent post Beauty Special- LookX Bio Sun Protector Powder

 • Avatar van Natascha
  Reply Natascha 18 mei 2011 at 12:34

  Ik vraag me af of Sandy dan wel het goede huidtype voor deze creme had aangezien deze voor een "Oily & Problem Skin" is. Ik heb zelf een vette, onzuivere huid en heb ook deze creme ook getest en ik ben er erg tevreden over. Mijn pukkeltjes en rode vlekjes zijn vele male minder dan voor ik deze creme gebruikte. De creme ruikt naar mijn mening gewoon naar sage en lime maar goed niet iedereen vind dat waarschijnlijk lekkere geuren.
  My recent post NOTD- La Femme Beauty – 129 Ultra Green

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 mei 2011 at 13:35

   Deze versie zou volgens de officiële omschrijving de probleemhuid verzachten met de verschillende verzorgende ingrediënten (vandaar de naam 'Cooling day cream'). Sandy heeft dan wel geen vettige huid, maar dat zou juist betekenen dat deze crème niet zo'n voedende werking zou moeten hebben als hij op haar huid wel had. Toch zou hij door alle verzorgende ingrediënten als aloë vera, jojoba olie, rozenwater, sheaboter, kokosnootolie etc. toch ook voor een drogere huid geschikt moeten zijn?

 • Avatar van Sylvia
  Reply Sylvia 18 mei 2011 at 09:54

  Zonde, ik had gehoopt met een goedkoper produkt dan nu het geval is af te kunnen met mijn zeer droge, trekkige huid met couperose, maar helaas. Mijn hoily grail is ook nog niet gevonden en gelukkig zijn er nog zat produkten over om te testen. Op dit moment ben ik wel tevreden met de cremes van dermalogica, maar gebruik het nog te kort om te zeggen of dit ook op langere termijn zo is. Dat is bij mijn huid vaak het probleem. Eerst slaat het goed aan, tot de ommekeer en dan heb ik gewoon weer mijn trekkerige huid terug.
  liefs, Sylvia

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 18 mei 2011 at 09:29

  Jammer van de geur maar de verpakking ziet er zeker mooi uit!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.