Beauty

Tegoder velvet skin face powder

3 mei 2011


Toen ik het persbericht van dit product binnenkreeg was ik al direct erg nieuwsgierig. Niet veel later kreeg ik het product binnen om uit te proberen. Ik heb het product nu een tijd gebruikt en ga er vandaag alles over aan jullie vertellen met foto’s en een uitgebreide review.

Informatie
“Dit fluweelzachte holistische gezichtspoeder op basis van verfijnde en subliem geurende essentiële oliën staat garant voor een regelrechte wellnessverhogende en weldadig aromatische afsluiting van iedere gezichtsbehandeling of professionele make-up.

Essentiële oliën bestaan uit een mix van verschillende werkstoffen die afkomstig zijn van planten, bloesems, bomen, kruiden, specerijen, zaden en soms zelfs van dierlijke oorsprong (zoals muskus en amber). Het zijn werkstoffen met een zeer intense, aromatische geur. Essentiële oliën zijn niet oplosbaar in water maar wel in alcohol, wassen en plantaardige oliën. In aanraking met zuurstof oxideren ze. Er zijn meer dan 150 verschillende soorten essentiële oliën die stuk voorstuk een bepaalde uitwerking hebben op zowel lichaam als geest met bijzondere heilzame effecten.”

In dit product zitten de volgende etherische oliën verwerkt:
– Geranium: heeft een goede invloed op een droge en gevoelige huid
– Ylang-Ylang: werkt weerstandverhogend en tegen onzuiverheden
– Lavendel: werkt kalmerend en verzachtend
– Mandarijn: werkt zuiverend en gaat een vermoeide huid tegen.

Review
Zodra je de luxe pot opent komt de heerlijke geur van het poeder je tegemoet. Je ruikt een frisse, zachte geur en er komt direct een ontspannen gevoel over je heen. Het poeder zit in een pot met een sifterdeksel en is hierdoor gemakkelijk te doseren. Mocht je de poeder meenemen als je gaat reizen, dan raad ik je wel aan er een poederdonsje in te leggen. Ik gebruik dit product door een klein beetje poeder in het deksel te doen en vervolgens met een grote, zachte kabuki kwast over het gezicht, hals en decolleté te poederen.

Het poeder voelt onwijs zacht aan op de huid, het lijkt een soort van te versmelten zodra het in aanraking komt met de warmte van je huid. Het gevoel na inwerken/afpoederen is onbeschrijvelijk: zijdezacht! Je huid ziet er gematteerd uit, maar niet tè (je natural glow komt er nog doorheen) en het geeft een soort soft focus look. Dit geeft een erg mooie finish als laatste stap van de make-up maar vooral na een lekkere gezichtsbehandeling. Ik draag de Tegoder Velvet Skin Face Powder èlke dag, het liefst op mijn make-uploze dagen zodat de essentiële oliën die erin verwerkt zijn goed hun werking kunnen doen.

2e Plaats Beauty Press Innovation Award
Afgelopen maart won dit product de 2e prijs uit vele ingezonden innovaties die door een vakpers en pers van consumentenmagazines werden beoordeeld. Alle producten werden beoordeeld op mate van noviteit, ingrediënten, samenstelling en uitstraling. Van 40 deelnemende producten behaalde de Tegoder Velvet Skin Face Powder de 2e plaats vol lovende woorden.

Prijs
De Tegoder Velvet Skin Face Powder is verkrijgbaar voor €33,90 (40gr). Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de website van FoxCosmetics.nl.

Conclusie
Ik ben fan van dit product en zou het zeker kopen mocht de pot leeg zijn. De prijs lijkt misschien aan de hoge kant, maar je gebruikt per keer maar zo weinig poeder dat je er echt een hele lange tijd mee vooruit kan. Het is jammer dat ik jullie niet de heerlijke geur en unieke zachtheid kan laten ervaren door de PC heen, maar het is echt ge-wel-dig!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van diflucan
  Reply diflucan 11 mei 2011 at 11:10

  Hello!

 • Avatar van DI68
  Reply DI68 8 mei 2011 at 23:02

  wAAR KAN JE DEZE POEDER KOPEN?

 • Avatar van Dani
  Reply Dani 7 mei 2011 at 19:16

  klinkt heerlijk, maar ik kan geen verkoop adres vinden..op hun site kom ik ook niet verder :-(

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 mei 2011 at 09:04

   Ik denk dat je dan het beste contact kan opnemen met Fox Cosmetics. :)

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 7 mei 2011 at 15:29

  Oh my, als ik dat zo lees lijkt me dat een heerlijk product!!

 • Avatar van Marthe
  Reply Marthe 6 mei 2011 at 17:56

  ik wil het!! :D

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 4 mei 2011 at 20:51

  Ziet er goed uit. Qua prijs ben ik het met je eens, als je er weinig van gebruikt per keer, valt het best mee.

 • Avatar van M..
  Reply M.. 4 mei 2011 at 09:51

  Ohw, volgens mij is dit product echt heerlijk!
  My recent post Circus confetti

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 3 mei 2011 at 22:32

  Haha ja zal dat wat zijn, dat je de geur door de pc heen kon voeren :D

  Klinkt erg goed moet ik zeggen! Thx 4 the tip meid!

 • Avatar van BeautyPolish
  Reply BeautyPolish 3 mei 2011 at 21:34

  Klinkt super! Ik ben wel nieuwsgierig naar het merk … Ik ben dol op nieuwe producten testen <3 Ik vind het ook erg fijn om een poeder over mijn foundation aan te brengen, anders glim ik ook zo… Tot morgen meis!
  My recent post GOSH – extreme art eyeliners

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 3 mei 2011 at 20:58

  Wauw, ik ben hartstikke nieuwsgierig geworden naar dit produkt. Ook erg fijn, dat ie zo lekker ruikt. Prijs vind ik OK.

 • Avatar van Laura*
  Reply Laura* 3 mei 2011 at 19:37

  He, jammer dat ze nog niet zo’n geur apparaat hebben uitgevonden :)
  Klinkt iig heel goed, wel een beetje duur inderdaad.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.