Beauty

Urban Decay Primer Potion

18 mei 2011


Toen ik een tijdje geleden compleet onverwacht met de post een geweldig Urban Decay perspakket mocht ontvangen (klik hier voor het artikel) was ik helemaal door het dolle dat de Primer Potion daarbij zat. Ik was naar dit product al heel erg lang nieuwsgierig en wilde deze sowieso al aanschaffen om eens te proberen en te vergelijken met de oogschaduwbasis van Hema, Catrice, MAC Paint Pot etc. Kijk mee voor mijn mening over de versie van Urban Decay.

Laat ik beginnen met de verpakking. Natuurlijk ziet hij er wel geweldig cute uit en valt hij direct op in je make-up verzameling. Maar zelfs ondanks het vernieuwde, schuine, sponsapplicatortje weet ik nu al dat ik lang niet al het product uit de verpakking zal gaan krijgen. En nu ik weet hoe geweldig dit goedje is vind ik dat een heel erg verdrietig vooruitzicht :( Als je op YouTube zoekt naar filmpjes hoe mensen de verpakking openknippen/snijden en er dan nog een klein potje mee kunnen vullen… *schrik* Gelukkig is de allernieuwste versie in een tubetje en dat lijkt me dan ook de beste oplossing.

Je hebt aan één keer de applicator uit de verpakking halen genoeg product om beide oogleden in te smeren met een dun laagje Primer Potion. Vergeet niet echt van de binnenste ooghoekjes tot aan de wenkbrauw te smeren en misschien zelfs een dun randje onder je oog. Hierdoor zal de oogschaduw die je aanbrengt een heel stuk makkelijker te blenden zijn dan wanneer je het alleen op je bewegend ooglid zou aanbrengen.

Ik smeer dus beide oogleden in met een dun laagje Primer Potion en laat dit eventjes drogen. Vervolgens ga ik lekker in de weer met oogschaduw, highlighter, eyeliner etc. Allereerst valt het al op hoe gemakkelijk de oogschaduw zich laat aanbrengen en ‘pakt’ op het ooglid, daarnaast worden zelfs matte kleurtjes goed te blenden en als je klaar bent met je look… gaat deze de hele dag nergens meer naartoe! En dan bedoel ik echt van ’s ochtends vroeg tot het moment dat je misschien wat te laat naar bed wilt gaan en je make-up gaat verwijderen. ♥_♥

In vergelijking met de primers van andere merken uit de 1e alinea, is dit veruit de beste die ik ooit geprobeerd heb. De Paint Pots van MAC komen op een goede 2e plaats en omdat deze ook in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn, zijn ze ook heel prettig als gekleurde basis onder een look om die te versterken.

De substantie is een beetje gel-lig en eenmaal uitgesmeerd en opgedroogd zie je er niks meer van. Het legt een dun laagje huidskleurig product op je oog wat niet dekkend is maar wel het ooglid net wat egaler maakt. Echt een perfecte basis voor elke ooglook. Ik ben om. Ik hoop alleen van harte dat dit goedje in tube ook snel te koop zal zijn in Nederland voor als deze versie op is…

Een uitgebreid assortiment van Urban Decay is te koop bij Sephora. Wil je weten waar deze allemaal zit in Nederland, neem dan een kijkje op *deze* pagina. De Eyeshadow Primer Potion kost volgens mij €18,80 en er zit 10ml aan product in.

Afgelopen zaterdag tijdens de Lentemeet heb ik van dit mooie merk ook het Feminine Palette gekocht, daar kan je binnenkort natuurlijk een uitgebreid artikel over verwachten ;)

Heb jij make-up van Urban Decay? Wat is een aanrader of wat staat er op jouw wishlist?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Noelle
  Reply Noelle 22 mei 2011 at 10:18

  Ik hou van de UDPP. Had ook eerst de primer die jij hebt, heb em opengesneden en echt enorm veel nog eruit kunnen halen!! Nu heb ik de tube en die is ook wat voller en natuurlijk handiger te gebruiken!
  My recent post Welkoms Giveaway

 • Avatar van Fashion is a party
  Reply Fashion is a party 19 mei 2011 at 22:51

  wauw, bofkont!
  My recent post To compare- black holos

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 19 mei 2011 at 14:40

  Ik heb hier ook al zoveel goeds over gehoord dat ik hem zeker te weten ga kopen als ik hem weer eens tegenkom bij een Sephora ;)

 • Avatar van Kayla
  Reply Kayla 19 mei 2011 at 10:35

  Ik ben zo benieuwd naar de producten van Urban Decay! Jammer dat de sephora niet om de hoek zit! Leuk artikel!!
  My recent post Beauty Special- LookX Bio Sun Protector Powder

 • Avatar van beautyandso
  Reply beautyandso 19 mei 2011 at 09:05

  Deze is echt heel fijn! Ik gebruik deze ok heel vaak! En de UD PP blijft toch mijn favoriet maar ben wel met je eens dat de verpakking supercute is maar onhandig.
  My recent post VOGUE Glamour

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 18 mei 2011 at 22:52

  Heb deze primer ook en vind hem erg fijn :)
  My recent post Lets talk – Gossip Girl – 422 – The Wrong Goodbye

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 18 mei 2011 at 18:21

  Het lijkt mij een fijn product. Dat die een dun laagje op de huid neerlegt klonk bij mij als muziek in de oren. Ik hou niet van stugge en dikke substanties.
  Liefs,xxxxx

 • Avatar van robin
  Reply robin 18 mei 2011 at 17:34

  moet hem echt hebben! maar eerst me too faced primer opmaken..

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 18 mei 2011 at 17:11

  Het feminine palette is echt prachtig! Ben nog steeds benieuwd hiernaar, eerst maar mijn twee potjes Hema eyeshadowbase opmaken!

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 18 mei 2011 at 15:45

  Ik ben hier zo benieuwd naar omdat ik alleen maar goede dingen over dit product lees :)
  My recent post Hypnoteeez eyes!

 • Avatar van celeste
  Reply celeste 18 mei 2011 at 15:40

  Ik heb er mooie dingen over gehoord :)
  My recent post 30 Days Challenge Iets wat me blij maakt

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 18 mei 2011 at 15:40

  Oh, nog een tipje ! Er zijn ook wat UK webshops die het verkopen, zoals http://www.lookfantastic.com/beauty/urban-decay-n

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 mei 2011 at 23:57

   Dankjewel voor de tip, super! :D

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 18 mei 2011 at 15:36

  Qua eyeprimer is dit echt mijn HG, geweldig ! Had ook nog een oude verpakking, en toen er niets meer uitkwam heb ik hem met een scherp kartelmes in 2-en gezaagd, en kon er idd een heel ruim potje mee vullen, heb hier nog maanden mee gedaan. Het is dat het op een gegeven moment was uitgedroogd, anders had ik er nog mee gedaan.
  Heb nu nog 2 mini's liggen, die bij palettes zaten, maar als die op zijn, ga ik zeker weer een fullsize halen, ben ook erg blij dat ze nu in een andere verpakking zitten.

 • Avatar van supketchup
  Reply supketchup 18 mei 2011 at 14:45

  Ik hoor zo vaak goede reviews over deze basis! Ik gebruik zelf een mac paintpot en hij is ok, maar net net niet perfect. Denk dat ik de primer van Urban Decay maar eens moet gaan proberen! Fijne review!
  My recent post Nieuwe site van BlossomBooks!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.