Beauty

China Glaze Metal Crackle Glazes

28 juni 2011


Even geleden ontving ik alle 6 de China Glaze Metal Crackle glazes bij de post en vandaag wil ik de gehele collectie uitgebreid aan jullie laten zien. Ik heb er nog even over na zitten denken om het artikel in 2 te splitsen vanwege het grote aantal foto’s, maar alles in 1 artikel geeft wel een beter overzicht. Kijk mee voor VEEL foto’s, swatches, NOTD’s (nail of the days) èn reviews van deze bijzondere crackle lakjes.


Van links naar rechts zie je: Tarnished Gold, Cracked Medaillon, Platinum Pieces, Latticed Lilac, Haute Metal en Oxidized Aqua. Omdat crackle lakjes er op verschillende kleuren basislak anders uitziet ga je elke crackle op 6 verschillende basislakjes te zien krijgen om zo een compleet mogelijk beeld te kunnen geven.

“Toen ik voor het eerst hoorde over de ‘Metal Crackles’ dacht ik dat ze echt een ‘metal’ finish zouden hebben, maar het is meer glitter dan metal. Ze hebben alle 6 dezelfde glitter en verder een vrij waterige substantie. Je moet even schudden net voor je ze gebruikt, anders heb je een laagje water met wat verdwaalde glitters over je basiskleur. Persoonlijk had ik graag meer variatie in de kleuren gezien, aangezien er enkele kleuren bij zijn die erg op elkaar lijken eens je ze gelakt hebt (Platinum Pieces lijkt bijvoorbeeld erg op Latticed Lilac en Cracked Medallion is heel gelijkend aan Tarnished Gold).

Ze lakken fijn en ze zijn dunner dan de andere (cream) crackles die ik al geprobeerd heb, waardoor je preciezer kan lakken. Droogtijd is vrij lang, na een dag kan je nog met gemak een deukje in de crackle lak maken, maar het voordeel is dat dit niet opvalt, want je nagels hebben toch al een oneffen effect door de crackle topcoat! Wanneer je er een sneldrogende topcoat over doet, worden ze wel harder.

Ik vind deze crackle lakken wel een leuke variant na de creamfinish crackles die de revue al gepasseerd zijn en ik hou wel van het glitterige effect dat deze geven.

Hier zie je de basislakken die ik gebruikt heb (vlnr: Color Club Where’s the soiree, Color Club Rulebreaker, OPI Diva of Geneva, Catrice Am I Blue or Green?, INGLOT nr 694 en OPI Yoga-ta Get This Blue!).”

Tarnished Gold
Deze goudkleurige crackle heb ik over het INGLOT lakje gedaan. Het is een glitterige gouden kleur, die ik perfect bij het bruine lakje vond passen.Cracked Medallion
Cracked Medallion is ook goudkleurig, maar warmer, je zou het brons-achtig kunnen noemen. Deze vond ik heel mooi bij het paars-roze Diva of Geneva passen.Platinum Pieces
Platinum Pieces is de zilverkleurige metal crackle van deze collectie. Van de bovenstaande kleuren vond ik hem ’t best passen bij het groene Rule breaker.Latticed Lilac
De naam zeg het al, dit is een lila kleurtje, ook gevuld met dezelfde glitter die de andere crackles hebben. Deze paarse crackle lakte ik over Am I Blue or Green? van Catrice omdat ik het contrast zo leuk vond.Haute Metal
Hier zie je de roze crackle over de 6 basislakken. Voor de NOTD koos ik voor de zwarte lak van Color Club, wederom een mooi contrast.Oxidized Aqua
De 6e en laatste lak uit deze collectie is Oxidized Aqua, een blauwe kleur met een hint van groen. Deze lakte ik over de donkerblauwe OPI basislak.Zo, dit was natuurlijk een enorme bult werk voor Sarah (die de nagellakswatches voor Curvacious maakt) dankjewel hiervoor lieve kanjer! Ik hoop dat jullie zo een goed overzicht van deze prachtige lakjes hebben gekregen.

De China Glaze Metal Crackle glazes zijn vanaf half juli te koop, maar welke (web)winkels deze zullen gaan opnemen in het assortiment is nog niet helemaal duidelijk. Zodra ik hier antwoord op heb gaan jullie dit zeker van me horen.

Ik ben zelf geen enorme fan van crackles en vond het ‘wel leuk’ voor een keertje, maar met deze glitterende vorm van crackle lakjes vind ik het toch wel erg leuk geworden! ^_^ Welke kleur is jouw favoriet? Of ben je in zijn geheel niet zo van de crackles?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van jantine
  Reply jantine 2 juli 2011 at 19:33

  Heel erg mooi!!

 • Avatar van Inge
  Reply Inge 1 juli 2011 at 19:58

  Wow, ziet er heel goed uit! Fijn zo, die uitgebreide swatches!!!
  Ik vind de lakjes allemaal heel leuk, vooral dat ze metallic zijn, maar ik vind eigenlijk de kleuren niet zo opvallen, maar dat zal irl wel iets anders zijn gezien je dan beweegt enzo.
  My recent post My Favourites: Gosh Waterproof Velvet Eye Liner (Review)

 • Avatar van roos
  Reply roos 1 juli 2011 at 14:25

  Wauw mooi zeg, vooral de goude en de zilvere :)
  My recent post Gewonnen: Pupa Lipstick.

 • Avatar van Annelies
  Reply Annelies 30 juni 2011 at 14:01

  Wauw echt heel gaaf! Ik denk dat ik ook een keer crackle ga proberen!

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 29 juni 2011 at 21:35

  Wat mooi zeg!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 29 juni 2011 at 00:13

  Wauw geweldig! Prachtige foto's ook. Ik wil deze nagellakjes ook.

 • Avatar van Fashion is a party
  Reply Fashion is a party 29 juni 2011 at 00:03

  was eerst niet zo enthousiast, maar metallic maakt cracle to wel een stukje chicquer!
  My recent post 08 06 2011

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 28 juni 2011 at 21:10

  Wat een mooie lakjes en foto's! :)
  My recent post Just in : Wella België products

 • Avatar van Lissa
  Reply Lissa 28 juni 2011 at 20:01

  Ik vind ze wel heel erg mooi!
  My recent post Glitter Mani afhalen

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 28 juni 2011 at 17:06

  Ik ben ook geen grote crackle fan, maar hier zitten toch wel leuke kleurtjes bij.

 • Avatar van @rasblackfire
  Reply @rasblackfire 28 juni 2011 at 16:28

  ik vind deze crack nagels iets TE… :P
  beetje te druk… doordat het zo glimmend/glitterig is ;o
  vind de standaard leuker :P

  • Avatar van Sarah
   Reply Sarah 28 juni 2011 at 16:44

   Ik snap wat je bedoelt, ze zijn ook erg glitterig idd!
   My recent post NOTD: Twilight

 • Avatar van Elien
  Reply Elien 28 juni 2011 at 15:56

  stuk voor stuk prachtige kleuren!!!
  xx

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 28 juni 2011 at 15:18

  Ze zijn erg mooi, maar er zijn inderdaad een aantal kleuren die op elkaar lijken.. Goed dat je dat hebt laten zien, scheelt toch weer een paar euro's als je daardoor niet de hele collectie hoeft te kopen. ;-)
  My recent post OOTD: In Antwerp

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 28 juni 2011 at 15:16

  die gouden vind ik wel mooi, als ik dei tegen kom neem ik hem denk ik wel mee, de rest vind ik wel leuk, maar zou ik zelf niet snel kopen.
  My recent post Vexelove

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 28 juni 2011 at 14:33

  Wauw, ze zijn stuk voor stuk echt prachtig.

  Liefs, xxx

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 28 juni 2011 at 13:26

  Ik vind ze allemaal erg mooi! En jeetje, wat een geluk dat je dat mocht ontvangen :)

 • Avatar van _Milady_
  Reply _Milady_ 28 juni 2011 at 13:18

  Ik vind deze echt tof! Ik denk wel dat ik er een paar ga aanschaffen (A)
  My recent post On it’s way from eBay!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 28 juni 2011 at 12:42

  Die eerste vind ik echt geweldig mooi, wauw!
  My recent post Mannen en make-up..

 • Avatar van Divaofgeneva88
  Reply Divaofgeneva88 28 juni 2011 at 12:14

  Wat een onwijs prachtige foto's Sarah. Ik vind de gouden kleur crackle echt heel erg mooi, die ga ik bestellen. Voor de rest ben ik geen enorme crackle fan!

 • Avatar van miichelle
  Reply miichelle 28 juni 2011 at 11:55

  ik vind crackle lakjes heel leuk :D
  en vind deze dus ook prachtig!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 28 juni 2011 at 11:29

  ziet er mooi uit allemaal :D
  My recent post NOTD 28/6.

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 28 juni 2011 at 11:26

  Ze zien er mooi uit maar ik zou het nooit kopen
  My recent post Even voorstellen

 • Avatar van Miss_Murphy
  Reply Miss_Murphy 28 juni 2011 at 11:20

  Normaal gezien ben ik helemaal geen Crackle-fan. Toch vind ik dit al een stuk mooi uitzien!
  My recent post China Glaze: Pink Voltage

 • Avatar van Tessa
  Reply Tessa 28 juni 2011 at 10:34

  Ik ben zelf ook geen crackle-fan, maar vind deze metallic crackle wel veel mooier dan een 'gewone' :)

 • Avatar van @jasmine_nl
  Reply @jasmine_nl 28 juni 2011 at 10:13

  ik wil die zilveren en gouden zoiezo, maar misschien toch ook wel de laatste 2 :)

 • Avatar van Kayla
  Reply Kayla 28 juni 2011 at 09:58

  Mooie nagellakjes allemaal!
  My recent post Sneak Peek: OPI Touring America collectie (september 2011)

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 28 juni 2011 at 09:32

  Mooie swatches heb je gemaakt zeg! Ik vind ze geloof ik allemaal wel gaaf :D
  My recent post MyCherise in de zomervakantie

 • Avatar van beautyandso
  Reply beautyandso 28 juni 2011 at 09:22

  Wauw, deze zijn zo mooi! Die wil ik hebben! Mooie foto's.

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 28 juni 2011 at 09:21

  Die zien er erg mooi uit zeg:D
  My recent post Review; Reiningspad

 • Avatar van Mandy
  Reply Mandy 28 juni 2011 at 08:53

  Ik heb ze ook, ze zijn erg mooi:)
  My recent post NOTD- Matte + Stripes

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 28 juni 2011 at 08:41

  Wooow! Die zijn gaaf! :D Haute Metal is mijn favoriet :D
  My recent post Shoplog e.l.f.

 • Avatar van BeautyPolish
  Reply BeautyPolish 28 juni 2011 at 08:07

  Wat een mooie swatches weer! Ik vind vooral Cracked Medallion erg mooi… (doet mij er gelijk aan denken dat ik daar nog foto's van had gemaakt met jullie! *gaat zoeken* )

  My recent post Filmpje: groen & roze ooglook met Urban Decay ‘Preen’ palette

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 28 juni 2011 at 07:18

  Whiiii ^^ <3
  My recent post NOTD: Radiant Red (+ Filmpje)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.