Huis & interieur

EasyScent Home ‘Aromachologie’

17 juni 2011


Nadat ik vanochtend vertelde over de Lampe Berger waar ik helemaal enthousiast over ben als liefhebber van o.a. aromatherapie, wil ik nu weer een mooi nieuwtje delen van de makers van de Lampe Berger: de Easy Scent Home. Dit prachtige ‘apparaat’ laat niet alleen je woon- of werkomgeving lekker ruiken, maar zorgt tevens voor een fijnere gemoedstoestand door toevoeging van aromatherapie. Kijk mee voor meer informatie.

“Het woord ‘aromachologie’ is een combinatie van de woorden ‘Aroma’ en ‘Psychologie’. Het staat voor de wetenschap die de relatie bestudeert tussen geurtechnologie en geurpsychologie om door middel van geuren verschillende gemoedsstemmingen (bijvoorbeeld ontspanning, vitaliteit, opwinding, een opgewekt humeur etc….) te helpen beïnvloeden. Aromachologie werd in 1982 ontwikkeld op initiatief van ‘The Olfactory Research Fund’, dat ook wel ‘The Sense of Smell Institute’ wordt genoemd. Aromachologie verdiept zich qua studie in het reukzintuig en hoe bepaalde geuren stemmingen kunnen beïnvloeden.”

De verspreiding van de geur gebeurt in dit apparaat zonder alcohol met geuren op basis van essentiële oliën. Wil je meer lezen over aromatherapie dan kan ik je zeker verwijzen naar het uitgebreide artikel wat ik hier niet lang geleden over schreef (klik hier). Tijdens de verspreiding zuiveren de geuren de omgevingslucht die je inademt en zorgen ze voor een aangename en natuurlijke geurbeleving. Tegelijkertijd zorgen de parfums van EasyScent™ Home voor een bepaalde emotie of gemoedstoestand, al naar gelang je gekozen geurcompositie.

Het fijne is dat je de intensiteit van de geur aan kan passen en je zo nooit overwelmd wordt door de gekozen geur. Er zijn 3 verschillende collecties, dus ook de EasyScent Home past in elk interieur: Design (strak), Contemporain (strak met een Oosters accent) of Naturel (in de natuurlijke vorm van een grote steen). In het apparaat stop je de kant-en-klare geurpatronen die verkrijgbaar zijn in veel verschillende geuren. De batterijen waarop het apparaat werkt zijn op te laden via de lader die bijgeleverd is.

Als je de EasyScent Home aanzet werkt hij vanzelf in intervallen: 30 minuten verspreiding, 10 minuten rust, gedurende 4 uur. Hierna stopt hij automatisch. De vulling gaat 150 uur mee, of 50 dagen bij een gemiddeld gebruik van 4 uur per dag.

Nu heb ik niet lang geleden kennis gemaakt met de EasyScent Home bij een kennis die de witte versie van de bovenste afbeelding had staan. Niet alleen zag deze er leuk uit, lekker fris en modern zonder teveel op te vallen in het interieur, ook kwam er een heerlijke geur vanaf die direct rustgevend werkte zonder overheersend te zijn. Ik weet wel wat er op mijn verlanglijstje staat ;) Het feit dat je er niet aan hoeft te denken met uitzetten, dat het zonder vuur/hitte werkt en op basis van aromatherapie is maakt dit voor mij een echte must-have!

De EasyScent Home diffuser is verkrijgbaar vanaf €49,95 en de navullingen kosten €13,95 per stuk. Voor meer informatie en verkooppunten kan je een kijkje nemen op EasyScent.nl.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van beautyandso
  Reply beautyandso 18 juni 2011 at 20:07

  Dat is handig, veilig en ziet er nog mooi uit! Dit lijkt me een ideaal product om je huis lekker te laten ruiken! De navullingen zijn helemaal niet duur. Even wachten tot mijn salaris is gestort en dan ga ik er wel eentje bestellen! De eerste ziet er erg mooi uit, het verfraait gelijk ook je interieur! :)
  My recent post I Love Fasion News – Bloggeroverzicht

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 18 juni 2011 at 00:43

  Die eerste ziet er echt prachtig uit!

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 17 juni 2011 at 20:39

  Dit is prachtig zeg! Had er nog nooit van gehoord!
  My recent post Diamond Cosmetics – 312 Monarch Masquerade

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 17 juni 2011 at 20:27

  Dat ziet er interessant uit zeg!

 • Avatar van Krulletje
  Reply Krulletje 17 juni 2011 at 19:43

  Oh nee he, nog meer leuk spul dat ik moet hebben, hahha! Gelukkig mag ik morgen van mezelf shoppen! Hoeveel geurpatronen moeten er in, of is dat maar 1? Wat handig ook, dat er een oplader bij zit!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 juni 2011 at 22:34

   Er gaat 1 geurpatroon per keer in :)

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 17 juni 2011 at 19:30

  Wat zien ze er leuk uit. Lijkt mij heerlijk.
  Liefs, xxx
  My recent post Max Factor Xperience Weightless Foundation

 • Avatar van Elien
  Reply Elien 17 juni 2011 at 19:28

  die eerste ziet er leuk uit!!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.